-

Corona-maatregelen: Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië

Om goed voorbereid op reis te gaan is het belangrijk om straks de corona-maatregelen te kennen die gelden in jouw wintersportland. Er kunnen namelijk andere regels gelden dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mondkapjes, de afstand die je dient te houden of het aantal personen waarmee je in een auto mag zitten. In dit blog vind je daarom een aantal onmisbare basismaatregelen die gelden in de landen Frankijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. 
Let wel op, het gaat hier om de algemene basisregels per land. Dit houdt in dat de regels op lokaal niveau, waar het corona-virus weer actiever is, anders kunnen zijn. Omdat het nieuws zich snel ontwikkelt is het raadzaam om voor het meest actuele reisadvies de website van Nederland Wereldwijd en Europese Unie te checken. Heb je de reisapp van Buitenlandse Zaken al gedownload? Deze app geeft een duidelijk beeld van de actuele situatie per land.

De ANWB houdt een uitgebreid en actueel overzicht bij van de corona-regels per land. Hieronder een overzicht van de belangrijkste maatregelen op dit moment. Kijk voor meer actuele informatie op de website van de ANWB.

Huidige corona-maatregelen in Frankrijk

Afstand houden:
1 meter
Regels voor in de auto:
Er gelden geen regels voor een maximum aantal mensen of huishoudens in de auto, mondkapjes worden aangeraden.
Wel gelden bij zakelijk vervoer taxi/carpool/deelauto’s de volgende regels:
• Mondkapjes verplicht voor passagiers vanaf 11 jaar en voor de bestuurder. De bestuurder kan worden vrijgesteld als er een fysieke beveiliging tussen hem en zijn passagiers zit.
• Er geldt een maximum van 2 personen van zitrij achter de bestuurder.
Mondkapjes:
Aangedragen om te dragen. Verplicht in het openbaar vervoer, vliegverkeer en zeetransport voor iedereen van 11 jaar en ouder.
Groepsvorming:
Toegestaan voor maximaal 10 personen.

Huidige corona-maatregelen Oostenrijk

Afstand houden:
1 meter
Regels voor in de auto:
Kom je uit een verschillend huishouden? Dan mogen er maximaal 2 personen per rij zitten. Kom je uit hetzelfde huishouden? Dan zijn er geen regels voor in de auto.
Mondkapjes:
Verplicht in het openbaar vervoer en openbare gezondheidsfaciliteiten zoals apotheken en gezondheidscentra. Bij evenementen waar geen toegewezen zitplaatsen zijn aangewezen geldt ook een mondkapjesplicht.
Vanaf 9 juli: In de deelstaat Oberösterreich (Opper-Oostenrijk) zijn mondkapjes weer verplicht in openbare gelegenheden zoals winkels, horeca etc. Deze regel is opnieuw aangescherpt i.v.m. nieuwe besmettingen. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 7 jaar en personen met bepaalde ziektes zoals astma.
Groepsvorming:
Geen verbod op groepsvorming.

Huidige corona-maatregelen Zwitserland

Afstand houden:
1,5 meter
Regels voor in de auto:
Er gelden geen regels voor een maximum aantal mensen of huishoudens in de auto.
Mondkapjes:
Ja, bij klachten dien je een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer en voor contactberoepen en in elke situatie waar je geen afstand kunt houden van 1,5 meter aangeraden. En bij demonstraties verplicht.
Groepsvorming:
Geen verbod op groepsvorming met uitzondering van Ticino i.v.m. nieuwe besmettingen. Hier wordt een maximale groepsgrootte van 30 personen aangehouden.

Huidige corona-maatregelen Italië

Afstand houden:
Rugulier 1 meter, bij sporten 2 meter
Regels voor in de auto:
Kom je uit een verschillend huishouden? Verplicht afstand bewaren van minimaal 1 meter en mondkapje dragen. De bestuurder zit alleen voorin, daarna geldt een maximum van 2 personen per zitrij.
Mondkapjes:
Overal aangeraden en verplicht in enkele regio’s. Verder is het dragen van mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer en gesloten ruimtes.
Kinderen jonger dan 6 jaar en mensen met een handicap waardoor zij geen mondkapje kunnen dragen zijn vrijgesteld van een mondkapje.
Groepsvorming:
Geen verbod op groepsvorming. Houd wel rekening met de voorgeschreven afstand die nageleefd dient te worden.

Let op! Bovenstaande corona maatregelen kunnen aangepast worden. Raadpleeg voor je wintersportvakantie altijd de website van het land en skigebied voor de meest actuele regels.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.