-

Wintersport in Frankrijk: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Eindelijk kunnen we weer op wintersport in Frankrijk! Het ziet ernaar uit dat het - met de nodige voorzorgsmaatregelen - een waanzinnig mooi seizoen wordt. De Franse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Frankrijk gaat, lees je hieronder.
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het actuele Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Frankrijk te bekijken en vergeet niet de actuele coronamaatregelen op bestemming en de laatste informatie over het coronabewijs (in Frankrijk ‘Passe Sanitaire’ genoemd) te controleren.

Het goede nieuws
Vanaf 2 februari hoef je buiten geen mondkapje meer op en vanaf 16 februari hoef je niet meer verplicht te zitten in cafés en gaan ook de discotheken weer open!

Inreisregels
Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht een 3G-bewijs te hebben en een erewoordverklaring in te vullen en mee te nemen. Bekijk ook het Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Frankrijk.

2G-bewijs
Sinds maandag 24 januari 2022 is Frankrijk overgegaan op een 2G-beleid. Dit betekent dat iedereen van 16 jaar en ouder een 2G-bewijs (gevaccineerd of hersteld) nodig heeft voor toegang tot plaatsen die publiek toegankelijk zijn, waaronder skiliften, restaurants, bars en winkelcentra. Kinderen van 12 jaar + 2 maanden tot en met 15 jaar kunnen voor deze faciliteiten nog gebruikmaken van het 3G-beleid (gevaccineerd, hersteld of getest). Kinderen jonger dan 12 jaar en 2 maanden hoeven geen bewijzen te overleggen voor toegang tot faciliteiten.

Houd er rekening mee, dat het niet hebben van een geldige coronapas op het moment dat dit vereist wordt om naar een bestemming af te reizen - of gebruik te maken van verschillende faciliteiten op bestemming - geen geldige reden is om kosteloos te annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort of - waar toegestaan - een identiteitskaart, én de eventueel vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties. Heb jij je wintersport naar Frankrijk geboekt? Dan zul je zelf de afweging moeten maken om de reis voor te zetten of te annuleren, houd daarbij ook rekening met de annuleringstermijn en bijbehorende annuleringskosten.

De basismaatregelen
- Draag je mondkapje in het openbaar vervoer, de skilift, binnen in openbare ruimtes, wanneer je ergens in de rij staat en op andere drukke plekken. Vanaf 2 februari is het mondkapje buiten niet meer verplicht.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 1 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een 2G-bewijs voor iedereen van 16 jaar en ouder
- Een 3G-bewijs voor iedereen van 12 jaar + 2 maanden tot en met 15 jaar
- Een mondkapje vanaf 6 jaar

Niet vergeten
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een ingevulde erewoordverklaring.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een 3G-bewijs (gevaccineerd, getest of genezen) voor het oversteken van de grens. Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee.
- Voor iedereen van 12 jaar en 2 maanden t/m 15 jaar: een 3G-bewijs voor toegang tot bepaalde faciliteiten
- Voor iedereen van 16 jaar en ouder: een 2G-bewijs voor toegang tot bepaalde faciliteiten
- Voor iedereen van 6 jaar en ouder: een goedgekeurd mondmasker (chirurgisch of klasse 1 medisch).

Testen in het skigebied
Testen is in de meeste skiresorts mogelijk. Kosten voor testen zijn voor eigen rekening en kunnen per locatie verschillen. Op deze pagina vind je de testlocaties en coronamaatregelen per bestemming, zodra deze bekend zijn.

Extra punt van aandacht
In Frankrijk geldt voor iedereen vanaf 18 jaar + 1 maand oud dat de geldigheid van het vaccinatiebewijs verloopt bij vaccinaties die ouder zijn dan 7 maanden. Bij het Janssen-vaccin verloopt de geldigheid al na 2 maanden. Vanaf 15 februari wordt de termijn van 7 maanden teruggebracht naar 4 maanden. Na de genoemde termijnen is een boosterprik noodzakelijk, behalve voor kinderen van 16 en 17 jaar die 2x gevaccineerd zijn: hun vaccinatiebewijs blijft geldig zonder een boosterprik. Voor meer informatie over het coronabewijs, de geldigheid van vaccinaties en toegang tot faciliteiten, klik hier (informatie in het Frans).

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.