-

Wintersport in Oostenrijk: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Het wintersportseizoen in Oostenrijk is van start. De Oostenrijkse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Oostenrijk gaat, lees je hieronder. 
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het actuele Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Oostenrijk en de actuele coronamaatregelen en inreisregels op je bestemming te bekijken.

Het laatste nieuws
Oostenrijk heeft Nederland op 24 januari van de lijst met virusvarianten gehaald. Dat betekent dat je sindsdien niet meer in quarantaine hoeft, en niet meer vooraf hoeft te registreren, als je dubbel gevaccineerd of genezen bent én een negatieve PCR-test kan laten zien (niet ouder dan 72 uur). Voor iedereen met een booster vervalt bovendien de PCR-testplicht. Dit betekent dat ook 16 en 17-jarigen naar Oostenrijk kunnen afreizen met twee vaccinaties, zonder booster, maar met een negatief PCR-testresultaat. Daarbij dient wel rekening gehouden te worden met de verkorte geldigheidsduur van dubbele vaccinaties in Oostenrijk per 1 februari: vanaf die datum wordt de geldigheid van een dubbele vaccinatie teruggebracht naar 180 dagen. De boostervaccinatie blijft wel 270 dagen geldig. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf de dag van vaccinatie. De geldigheid van een herstelbewijs blijft 180 dagen.

Inreisregels
Controleer voor vertrek altijd de actuele inreismaatregelen op Nederland Wereldwijd en voor België op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

2G-bewijs
Een 2G-bewijs (volledig gevaccineerd of genezen) is nodig voor toegang tot verblijfsaccommodaties, restaurants, winkels, skiliften en meer. Kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) die niet (volledig) gevaccineerd zijn, kunnen op plekken waar de 2G-regel geldt, toegang krijgen met de Holiday-Ninja-Pass. Deze pas moet getoond worden samen met de officiële testresultaten en een identiteitsbewijs. Meer informatie over de Holiday Ninja Pass lees je hier.

De basismaatregelen
- Draag een FFP2-masker in alle gesloten ruimtes, waaronder (half)afgesloten skiliften en op alle plekken waar je niet 2 meter afstand tot anderen kunt houden.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 2 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een vaccinatie- of herstelbewijs voor iedereen die geboren is voor 1 september 2006.
- Een Holiday Ninja Pass voor kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) die niet (volledig) gevaccineerd zijn.
- Een FFP2-mondmasker voor iedereen vanaf 14 jaar.
- Een normaal mondkapje voor kinderen tussen 7 en 13 jaar.

Niet vergeten
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Een vaccinatie- of herstelbewijs voor iedereen die geboren is voor 1 september 2006. Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee.
- Een negatief PCR-testresultaat (max. 72 uur oud) voor iedereen die géén boosterprik heeft gehad.
- Voor kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) volstaat de Holiday-Ninja-Pass. Neem deze uitgeprint mee.
- Voor iedereen van 14 jaar en ouder: een FFP2-mondmasker.
- Voor kinderen van 7-13 jaar: een normaal mondkapje.

Extra punt van aandacht
Blijf op de hoogte van de laatste informatie over de inreismaatregelen, geldigheid van vaccinaties en actuele coronamaatregelen op bestemming in Oostenrijk.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.