-

Wintersport in Zwitserland: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Eindelijk kunnen we weer op wintersport in Zwitserland! Het ziet ernaar uit dat het - met de nodige voorzorgsmaatregelen - een waanzinnig mooi seizoen wordt. De Zwitserse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Zwitserland gaat, lees je hieronder.
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Zwitserland, de Zwitserse inreisregels en de actuele coronamaatregelen op je bestemming te bekijken.

Het goede nieuws
De pistes liggen er prachtig bij en sinds 4 december 2021 is ook de quarantaineverplichting, die vanwege de Omikron-variant was ingesteld, van de baan!

Inreisregels
Controleer voor vertrek altijd de actuele inreismaatregelen op Nederland Wereldwijd en voor België op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

2G-bewijs
Sinds 20 december is een 2G-bewijs en mondkapje verplicht voor toegang tot binnenruimtes, zoals restaurants (vaste zitplaatsen), culturele instellingen en sportfaciliteiten. In binnenruimtes waar een mondmasker en vaste zitplaats niet mogelijk is, is een 2G+-regel van toepassing (bijvoorbeeld in bars en zwembaden). Lees hier meer over het gebruik van het coronacertificaat in Zwitserland.

De basismaatregelen
- Draag je mondkapje in het openbaar vervoer, de skilift, binnen in openbare ruimtes, op alle plekken waar je ook een coronabewijs moet tonen én overal waar het te druk is om voldoende afstand tot anderen te houden.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 1,5 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een mondkapje

Niet vergeten
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Voor iedereen van 16 jaar en ouder een 3G-bewijs (gevaccineerd, getest of genezen) voor reizen naar Zwitserland.
- Let op: een negatief testresultaat geldt alleen indien het om een PCR-test (max. 72 uur oud) of een antigeentest (max. 24 uur oud) gaat.
- Wie met de bus of het vliegtuig reist: vul voorafgaand aan de reis het Passenger Locator Form in.
- Voor iedereen van 16 jaar en ouder: een 2G-bewijs (gevaccineerd of genezen), nodig voor toegang tot onder meer restaurants. Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee. Let op: op plekken waar geen vaste zitplaatsen zijn, of waar het niet mogelijk is om een mondkapje te dragen (bijvoorbeeld het zwembad) geldt een 2G+-regeling (gevaccineerd of genezen + negatief testresultaat).
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een goedgekeurd mondmasker. Lees hier welke maskers in Zwitserland worden aangeraden.

Extra punt van aandacht
Voor meer informatie over gebruik van het coronabewijs, de geldigheid van vaccinaties en toegang tot faciliteiten, klik hier.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.