-

Grenzen Duitsland–Oostenrijk binnenkort open: wat betekent dit voor wintersport?

‘Dream now, travel later’, een slogan die veel voorbij komt en ook hoop geeft voor volgend wintersportseizoen. Wanneer we weer kunnen reizen weet nog niemand precies maar het bericht dat ons geliefde Alpenland Oostenrijk de grenzen al vanaf maandag 15 juni stapsgewijs gaat openen is alvast een stap in de goede richting.

Oostenrijk aankomende zomer open voor toeristen?

Aangezien op dit moment de verspreiding van het coronavirus in Oostenrijk onder controle lijkt te zijn en het land voor een groot gedeelte afhankelijk is van toeristen, hebben de autoriteiten besloten de grenzen stapsgewijs te openen. Als de corona-infecties onder controle blijven zal deze versoepeling naast Duitsland ook voor de andere buurlanden gaan gelden. De voorwaarde is wel dat het buurland het coronavirus ook onder controle heeft.

De versoepeling geldt momenteel alleen voor de buurlanden van Oostenrijk. Met andere landen zijn nog geen afspraken gemaakt maar dit geeft wel aan dat er steeds meer mogelijk is. Kunnen we deze zomer al op vakantie naar Oostenrijk? Als het virus onder controle blijft dan lijkt het daar wel op.

Blog: Grenzen Duitsland–Oostenrijk binnenkort open: wat betekent dit voor wintersport?-2

Skiliften gaan binnenkort draaien

Naast de versoepeling in maatregelen voor horecagelegenheden, hotels en de grenzen die vanaf 15 juni open gaan, is er nog meer nieuws. Een aantal liften gaat ook binnenkort weer open. Zo melden de skigebieden van de Kitzsteinhorn in Kaprun en de Hintertuxer Gletscher dat de liften eind mei weer gaan draaien. Gezondheid en veiligheid staan bij deze gebieden bovenaan de prioriteitenlijst dus dat betekent dat er aanpassingen gedaan zullen worden.

Positief signaal voor de wintersport?

Stel je voor dat de versoepeling doorgaat en Oostenrijk aankomende zomer al open gaat voor vakantiegangers. Is dat dan een positief signaal voor de wintersport? Jazeker! Want dat zou betekenen dat er deze zomer op de gletsjers al geskied gaat worden. Dus de maatregelen die nu worden genomen, zullen uitvoerig besproken en getest zijn. En daaruit kunnen de lessen getrokken worden om straks nog beter voorbereid te zijn op het komende wintersportseizoen.
Hoe die nieuwe werkelijkheid er precies uit gaat zien? Daar zal iedere wintersportliefhebber graag zo snel mogelijk antwoord op willen hebben.

Meer informatie:
Kitzsteinhorn
Hintertuxer Gletscher

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.