Warmhouders: de 5 lekkerste wintersportdrankjes

Wintersport en drank zijn voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een alcoholisch drankje houdt je warm en maakt je vrolijk. Wel oppassen dat je er niet te veel van drinkt op de piste, want skiën en drank gaan niet samen. Daarom de lekkerste drankjes voor na het skiën!
1. Glühwein
Voor ons geen wintersport zonder glühwein of vin chaud, zoals de Fransen het noemen. Alleen de geur al geeft je dat gevoel van gezelligheid en knapperende haardvuren. Glühwein is ideaal om buiten te drinken. Het verwarmt je koude handen (en neus) en is nog hartstikke lekker ook. Doordat er niet super veel alcohol in zit, kun je dit drankje ook tussen het skiën door drinken. Met mate, dat dan weer wel.

2. Heisse Oma
Wie wel eens op wintersport in Italië is geweest, kent deze drank vast wel. Een ‘hete oma’ is een warme drank, bestaande uit melk, advocaat en slagroom. Een echte caloriebom dus. Maar ach, die ski je er toch zo weer af. Het drankje wordt in Italië ook wel Bombardino genoemd.

3.Flying Hirsch
Een Flying Hirsch, oftewel Jägerbomb, is een flesje Jägermeister dat je in een glas Red Bull doet. We zijn er zelf niet zo’n fan van (zoet!), maar in veel wintersportgebieden is deze drank super populair. Zal wel komen door de combinatie alcohol en energiedrank. Ideaal voor wie nog even door wil gaan met feesten.

Blog:Warmhouders: de 5 lekkerste wintersportdrankjes-2

4. Jägertee
Jägertee klinkt onschuldig, maar is het niet. Aan de gewone zwarte thee wordt namelijk rum toegevoegd. Meestal Stroh rum. Stroh heeft de geur en smaak van vanille, eikenhout en een vleugje sinaasappel met amandelen. Het drankje heeft zo een kruidige smaak en is lekker verwarmend. Het komt oorspronkelijk uit Oostenrijk.

5. Schnaps
Schnaps zijn alcoholische fruitdrankjes uit Tirol. Meestal bevatten ze zo’n 40 procent alcohol, vandaar dat je ze als shots gebruikt. In een keer een klein glaasje achter overslaan werkt het best. Je voelt je keel dan meteen verwarmen. Maar let op: drink ze niet te veel, want anders kun je het skiën de volgende dag wel vergeten en lig je met een enorme kater in bed.

Tot zover onze top 5. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer wintersportdrankjes. Wat is jouw favoriet?
Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.