Wintersporttips voor groepen!

Veel mensen herkennen het waarschijnlijk: je hebt onlangs besloten om gezellig met een groep vrienden, familie of collega’s op wintersportvakantie te gaan. Leuk toch? Zeker! Toch blijkt het soms nog een uitdaging te zijn om dé ideale wintersportaccommodatie te vinden. Want zoveel mensen…, juist! zoveel verschillende wensen. De zoektocht kan soms lang duren, maar eenmaal geboekt kan de voorpret beginnen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips.
Wintersport met een grote groep
Wintersport is dé ideale vakantie om in groepsverband door te brengen. Een vakantie waarin gezellig samenzijn centraal staat en je samen geniet van het actief bezig zijn in de buitenlucht. Maar voordat je kunt beginnen met aftellen tot deze ‘o zo te gekke’ wintersportvakantie moet er eerst nog een accommodatie geboekt worden. Een periode van overwegen, overleggen en prioriteiten stellen is hierbij aangebroken.

Bespreek de wensen met je reisgenoten
Bespreek met elkaar wat jullie als groep belangrijk vinden en stel prioriteiten. Welke punten wegen voor jullie het zwaarst? Hoe ligt voor jullie de verhouding tussen kosten en comfort/luxe? Ook is het handig om te kijken naar met de ligging van de accommodatie en het aantal kilometer piste, de skibus en/of parkeergelegenheid. Ga je met familie dan is het goed om te weten welke faciliteiten er voor kinderen zijn. Ga je met vrienden dan zijn misschien juist de de uitgaansmogelijkheden en/of wellness faciliteiten belangrijk. Heb je binnen je familie, vriendengroep of collega’s iemand die graag het voortouw neemt? Overweeg dan eens om deze persoon aan te wijzen als jullie wintersportregelneef of verdeel de taken.

Sfeervol chalet of wat meer privacy?
Ook de wensen voor het verblijf zijn goed om vooraf met elkaar te bespreken. Zo zijn er veel groepen die graag met z’n allen in één chalet willen, wat voor een wat intiemere sfeer zorgt. Handig als je na een gezellige avond kaarten en een paar glazen glühwein zo je bed in wil duiken. Heb je liever wat meer privacy? Dan kun je er voor kiezen om meerdere appartementen in één gebouw te boeken. Als wintersportspecialist geven we je bij Chalet.nl hierin graag advies.

Financieel voordeel
Wist je dat een vakantie met een groep vaak een financieel voordeel met zich meebrengt? Zo kun je op de accommodatie vaak veel geld besparen en bijvoorbeeld de reiskosten delen. Het is daarom handig om met elkaar van tevoren een budget af te spreken. Omdat het financieel voordelig kan uitpakken zijn er verschillende luxe faciliteiten die opeens een stuk betaalbaarder worden. Wat dacht je van een eigen jacuzzi op het balkon van je chalet? Al bubbelend in het warme water uitkijken over de besneeuwde omgeving…

Chalet met kok!
Vaak is het reserveren bij een restaurant met een grote groep niet even gemakkelijk. Dan biedt cateringservice een ideale uitkomst! Zo kun na een actieve dag in de winterse buitenlucht direct met de hele groep aanschuiven. Heerlijk toch? Eenmaal terug in het chalet zorgt de chaletstaf ervoor dat de open haard brandt en ’s avonds wordt er een heerlijk 3-gangen diner voor jullie gekookt. En de afwas? Die wordt door de chalet staff gedaan! Zo kunnen jullie ’s ochtends na het ontbijt direct op pad om het skigebied te verkennen.

Blog:Wintersporttips voor groepen!-2

Wintersportspecialist Chalet.nl
Bij Chalet.nl kun je terecht voor je wintersportvakantie met een grote groep. Het is namelijk onze specialiteit. Of je nu met 10, 20 of 50 personen bent, wij weten er wel raad mee. Onze jarenlange ervaring in het verzorgen van wintersportvakanties voor groepen heeft er toe geleid dat we dit specialisme met jou kunnen delen. We doen niets liever dan samen met jou de perfecte groepsvakantie uitzoeken.

Onze toplocaties voor een grote groep
Benieuwd naar ons aanbod van groepsaccommodaties voor de wintersport? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar chalets en appartementen voor groepen.
Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.