Liveblog - -

Corona maatregelen wintersport Oostenrijk bekend

We hebben er even op moeten wachten maar de officiële maatregelen voor komend wintersportseizoen in Oostenrijk zijn bekend. Het plan voor ‘veilig wintertoerisme in Oostenrijk’ heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz vandaag gepresenteerd tijdens een persconferentie. De belangrijkste boodschap? Wintersportvakantie 2020-2021 gaat gewoon door. Wel in een aangepaste vorm en zonder de aprés-ski die we gewend zijn maar dat hoeft het skiplezier zeker niet in de weg te staan. 

De corona maatregelen voor je skivakantie in Oostenrijk

Hieronder hebben we de corona maatregelen voor je skivakantie in Oostenrijk op een rijtje gezet. Met deze maatregelen kun jij straks met een veilig gevoel op wintersport in de Oostenrijkse Alpen:

  • Tijdens de après-ski mag er alleen zittend gedronken en gegeten worden.
  • Tussen verschillende gastengroepen in accommodaties moet tenminste 1 meter afstand gehouden worden.
  • Het personeel in de accommodaties draagt een mondkapje. Voor gasten is dit verplicht in openbare ruimtes.
  • In de rij bij de skilift dien je 1 meter afstand te houden.
  • In de skilift is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Skiklassen bevatten maximaal 10 personen.

Naast deze regels van de Oostenrijkse overheid kun je lokaal nog aanvullende maatregelen verwachten. We zullen je op de hoogte houden over o.a. corona nieuws Oostenrijk via ons liveblog .

Het Oostenrijkse corona maatregelen stoplicht

Oostenrijk heeft sinds 4 september een hele overzichtelijke manier om adviezen voor corona maatregelen per regio af te lezen. Je kunt de risicobeoordeling per gebied voor heel Oostenrijk aflezen van het zogenaamde corona stoplicht. Deze risicobeoordeling omvat zowel het verspreidingsrisico (het gevaar voor de volksgezondheid door de verspreiding van COVID-19) als het systeemrisico (het risico op overbelasting van het zorgstelsel met COVID-19 patiënten. Op basis van bovengenoemde factoren wordt per regio bepaald welke corona maatregelen er noodzakelijk zijn.
Corona stoplicht Oostenrijk


Geen landelijke lockdown voor Oostenrijk meer?

De Oostenrijkers hopen dat door dit systeem een totale lockdown van het land niet meer nodig is. Er zullen nu alleen regionale lockdowns voorkomen. De Oostenrijkse bondskanslier Sebastian Kurz zal wekelijks met een overzicht komen, mocht het coronavirus snel oplaaien dan zal dit vaker worden gedaan.

Deze maatregelen waar door overheden en skigebieden met man en macht aan gewerkt wordt wekt veel vertrouwen: ook in deze tijd is wintersporten mogelijk! We nodigen alle wintersportliefhebbers uit om ook deze winter de sneeuw tegemoet te gaan. Het handhaven van de regels moeten we samen doen: zo kunnen we er ook in coronatijd een mooi wintersportseizoen van maken!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.