• Chat
  • +31 348 43 46 49

Wintersport Val Thorens

Hoogst gelegen wintersportplaats van Europa met bruisend nachtleven

Val Thorens is de hoogst gelegen wintersportplaats van Europa (2300 meter) en misschien ook wel de bekendste wintersportplaats. Door deze hoge ligging is Val Thorens zeer sneeuwzeker tot begin mei. Er is makkelijk aansluiting met de andere delen van de Trois Vallées, maar ook het skigebied van Val Thorens zelf heeft al 140 kilometer piste. Val Thorens heeft veel mogelijkheden voor zowel de beginnende, gevorderde als zeer gevorderde wintersporter. Daarnaast heeft Val Thorens een bruisend nachtleven en goede après-ski. Op de blauwe Plein Sud piste vind je de bekende openlucht bar "La Folie Douce"; hier is het vanaf een uur of 3 's middags zeer gezellig en de muziek is in de wijde omgeving te horen.

Val Thorens heeft onbeperkte offpiste mogelijkheden voor freeriders. Tegenwoordig is er voor snowboarders ook een snowpark bij de lift "Des 2 Parcs".

Langlaufers hebben weinig mogelijkheden in Val Thorens. Er is alleen een loipe op een boomloze helling, deze doorkruist de pistes. Ook voor wandelaars zijn er maar weinig mogelijkheden. Wel kun je meedoen aan een raquette tocht, onder begeleiding van een gids.

Val Thorens heeft een autovrij centrum. Bij aankomst en vertrek is het wel toegestaan de bagage te laden en lossen voor je chalet of appartement. Verder ben je verplicht de auto in de parkeergarage van je chalet of appartement (indien aanwezig) of een openbare parkeerplaats te parkeren (ca. € 70,00 p.w.). Voor meer informatie kun je kijken op www.valthoparc.com.

Bekijk al onze chalets en appartementen in Val Thorens

Kenmerken Val Thorens
  • Chalets en appartementen144
  • Gemiddelde beoordeling 7,9
  • Aantal beoordelingen365
  • Hoogte2300 meter
  • Afstand vanaf Utrecht1105 km
Links

Hoogtepunten uit ons aanbod in Val Thorens

Ga direct naar