• Chat
  • +31 348 43 46 49

Wintersport Zell am See

Gelegen bij een bergmeer en met diverse après ski mogelijkheden

Zell am See ligt bij een bergmeer, waar de rustige plekjes zijn te vinden. Het sfeervolle centrum ligt tussen een drukke weg en de spoorlijn die de stad met Karinthië verbindt.

Het skigebied van Zell am See vormt samen met dat van Kaprun de Europa Sportregion met 138 kilometer piste. Vanuit Zell am See zijn er op drie locaties gondels te vinden die je de Schmittenhöhe (2000m) opbrengen: aan de rand van het centrum, vanaf het Schmittental en vanuit de wijk Schüttdorf. Op de top van de Schmittenhöhe is een groots zonneterras aanwezig, waar ook regelmatig live muziek te horen is.

Het skigebied van Zell am See strekt zich uit boven en onder de boomgrens en heeft een hoefijzervorm, met links voornamelijk blauwe afdalingen en rechts hoofdzakelijk rode. Hier tussenin ligt een blauwe en drie serieuze zwarte pistes. Onderweg heb je een fraai uitzicht op de stad en het meer in het dal. Voor de gevorderde skiër biedt dit gebied uitstekende mogelijkheden, maar ook beginners kunnen zich uitleven.

Een aantal avonden per week is de Rennstrecke (piste nr. 17) verlicht waardoor je ook ’s avonds nog een mooie afdaling kunt maken met uitzicht over het romantisch verlichte bergdorp Zell am See!

Er is o.a. een funpark op de Schmittenhöhe met een 110 meter lange half-pipe voor snowboarders. Langlaufers kunnen in januari en februari, indien het voldoende gevroren heeft, op het meer de 'Zeller See' langlaufen. Op dit meer kan dan ook geschaatst worden. Verder starten er in de wijk Schüttdorf nog langlaufloipes. Wandelaars kunnen over de Schmittenhöhe wandelen tot een hoogte van 2000 meter. Hier kunnen zij genieten van prachtige vergezichten.

In Zell am See zijn diverse après-skigelegenheden en een discotheek te vinden. Verder zijn er in het gezellige centrum diverse restaurantjes en er worden regelmatig kleinschalige evenementen/activiteiten georganiseerd.

Bekijk al onze chalets en appartementen in Zell am See

Kenmerken Zell am See
  • Chalets en appartementen55
  • Gemiddelde beoordeling 8
  • Aantal beoordelingen129
  • Hoogte757 meter
  • Afstand vanaf Utrecht966 km
Links

Hoogtepunten uit ons aanbod in Zell am See

Ga direct naar