• Chat
  • +31 348 43 46 49

Wintersport Les Menuires

Sneeuwzeker skistation, geschikt voor alle niveaus, veel faciliteiten

Het dorp Les Menuires is voor de Olympische winterspelen van 1992 volledig opgeknapt. Samen met het lager gelegen Saint Martin de Belleville heeft het een skigebied van 160 km piste en ruim 50 liften. De meeste liften gaan naar de Mont de la Chambre en de 3 Marches waarvandaan je verder de Trois Vallées in kunt trekken. Méribel en Val Thorens zijn snel bereikbaar vanuit Les Menuires. Op de sneeuwzekere noord-westhelling van de Point de la Masse (2804 meter) liggen een aantal zeer mooie en steile pistes voor de gevorderde skiër. Voor snowboarders is er een funpark met halfpipes van 110 meter en 400 meter met quarters, tables en moguls.

Les Menuires staat bekend vanwege haar relatief lage prijzen. In het dorp is ’s avonds genoeg te doen. Zo zijn er een aantal barretjes en discotheken voor een gezellige après-ski en ook zijn er tal van restaurants te vinden in het dorp. Andere voorzieningen in Les Menuires zijn o.a. allerlei winkels, supermarkten, skischolen, kinderopvang, een overdekt zwembad en een aantal wellness- en sportfaciliteiten.

Voor langlaufers loopt er een 10 km lange loipe deels door het bos en deels door open gebied naar de dorpen St. Martin de Belleville en Le Châtelard. Boven het dorp liggen nog enkele oefenloipes. Voor wandelaars ligt er bij Les Menuires ca. 160 km aan wandelpaden. Je kunt o.a. vanuit Les Menuires langs de Doronbeek naar oude dorpjes lopen en ook worden er wandelingen op raquettes georganiseerd.

Voor kinderen is er in Les Menuires een apart kinderpark en ook zijn er drie kleine sledepistes om te rodelen. Bij het bergstation van de Roc des 3 Marches kabelbaan begint een 3,5 km lange rodelbaan, de Roc’n Bob. Verder kun je in de omgeving van Les Menuires tochten maken per hondenslee of sneeuwscooter.

Bekijk al onze chalets en appartementen in Les Menuires

Kenmerken Les Menuires
  • Chalets en appartementen165
  • Gemiddelde beoordeling 8
  • Aantal beoordelingen1012
  • Hoogte1850 meter
  • Afstand vanaf Utrecht1130 km
Links

Hoogtepunten uit ons aanbod in Les Menuires

Ga direct naar