• Chat
  • +31 348 43 46 49

Wintersport Châtel

Authentiek en centraal gelegen wintersportdorp

Châtel is een authentiek bergdorp met een centrale ligging in Les Portes du Soleil. Het leuke, oude centrum van Châtel geeft toegang tot de pistes. Er zijn twee skigebieden: Super Châtel en Linga / Pré la Joux. Sinds januari 2015 zijn deze twee gedeeltes door middel van twee nieuwe stoeltjesliften en blauwe pistes met elkaar verbonden. De skibus is daardoor niet meer nodig, de ski's kunnen gewoon aanblijven!

Super Châtel (met aansluiting op Zwitserland via Morgins en les Crosets) ligt direct boven het centrum van het wintersportdorp, terwijl Linga / Pré la Joux (met aansluiting op Avoriaz, Morzine en Les Gets) een paar minuten rijden vanuit het centrum, is met de gratis skibus.

Super Châtel heeft voornamelijk blauwe en rode pistes. Voor wandelaars is hier een speciaal pad aangelegd dat de kans biedt om te genieten van het vergezicht. Snowboarders kunnen in Châtel terecht op een halfpipe van 250 meter. Freeriders komen beter aan hun trekken in het gebied van Linga. Linga heeft een aantal van de meest uitdagende pistes van de Portes du Soleil.

Voor langlaufers biedt La Chapelle d'Abondance de beste en meeste mogelijkheden. Er zijn in rondom het dorp diverse loipes met een lengte van totaal ca. 21 km. Diverse loipes door het dorp zijn aangesloten op die van Châtel (ca. 7 km) en Abondance (ca. 6 km). Gezamenlijk met een aantal hooggelegen loipes (waarvan één in Super Châtel) bieden zij 40 km aan loipes.

Wandelaars kunnen van de Linga naar Trèles-Pierres lopen naast de loipe. Ook is er een route in La Chapelle d'Abondance die door het dorp en de bossen gaat. Er zijn meerdere mooie routes, tezamen bieden ze ruim 40 km aan wandelpaden.

Bekijk al onze chalets en appartementen in Châtel

Kenmerken Châtel
  • Chalets en appartementen76
  • Gemiddelde beoordeling 7,9
  • Aantal beoordelingen128
  • Hoogte1100 meter
  • Afstand vanaf Utrecht932 km
Links

Hoogtepunten uit ons aanbod in Châtel

Ga direct naar