-

8 redenen om te gaan skiën in Les Menuires

Les Menuires. Het is een van de populairste skioorden in de Franse Alpen. Logisch, het gebied heeft werkelijk alles voor een topvakantie in de sneeuw. Wie zijn wintersport aankomend seizoen nog niet heeft geboekt, moet nu even goed opletten. Het kan namelijk niet zo zijn dat je Les Menuires overslaat in je zoektocht. En wel om de volgende 8 redenen:

1) Skiën in het grootste skigebied ter wereld: Les Trois Vallées

Je kunt er niet omheen: Les Trois Vallées. Met 600 km aan pistes het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. En ja, Les Menuires ligt daar middenin. Vanuit het dorp heb je dus eindeloos veel mogelijkheden om te skiën en de omliggende dorpen te verkennen. Val Thorens, Saint-Martin-de-Belleville, Courchevel en Méribel; het ligt allemaal om de hoek.

2) Gloednieuwe gondel naar de top van La Masse

In 2021 is de nieuwste gondel opgeleverd. Een van de snelste in Frankrijk. De lift, genaamd Pointe de la Masse, brengt je in slechts 8 minuten van 1800 naar 2800 meter. Stel je even voor, 2800 meter hoogte. Het uitzicht dat je dan hebt. Wow.

Bekijk ons aanbod in Les Menuires

3) Sneeuwzeker!

Les Menuires ligt op 1850 meter hoogte. Dat betekent sneeuw. Altijd. Wie naar Les Menuires gaat, hoeft niet bang te zijn voor pistes waar het gras tussendoor piept. Nee hoor, het is er wit. En dat is precies wat je wilt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Les Menuires in Les 3 Vallees

© Vincent LOTTENBERG

4) Ski-in, ski-out-walhalla

In Les Menuires zijn ze niet gek. Ze weten daar wel wat de gemiddelde wintersporter wil. De latten onderbinden bij de voordeur. Meteen die berg op en aan het eind van de dag weer tot de drempel van je appartement terugskiën. Het kan bij heel veel accommodaties in Les Menuires. Wat een topdorp!

5) Voor elk niveau een piste

Kies maar een bergtop. Toe, kies maar. Het maakt helemaal niet uit welke je neemt. Elke top in Les Menuires is namelijk bereikbaar via verschillende kleuren pistes. En daar zit altijd een blauwe bij. Dat betekent dat iedereen mee kan, ook als je nog niet zo zelfverzekerd op je ski’s staat. Komt goed!

Bekijk ons aanbod in Les Menuires

6) Toplocatie voor gezinnen met kinderen

Les Menuires draagt het Franse ‘Familie Plus’-kenmerk. En dat al sinds 2006! Voor de kleintjes zijn er crèches, een mini club en skilessen. Het skiresort is uitstekend begaanbaar met een kinderwagen en als de wielen toch niet meer door de sneeuw komen, zijn er kinderwagens op skilatten te huur. Heb je dat ooit eerder gehoord? Wij niet. Maar het kan dus in Les Menuires!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Les Menuires ski in Frankrijk

© Vincent LOTTENBERG

7) Veel extra faciliteiten en activiteiten zowel op, als buiten de pistes

Rondom Les Menuires zijn verschillende fun parks te vinden voor het oefenen van sprongen en andere gewaagde trucs. En wie genoeg heeft van het skiën (we kunnen het ons haast niet voorstellen, maar oké), hoeft zich ook niet te vervelen. Er is genoeg te doen. Een ritje met de pistebully? Chillen in het wellnesscentrum? Naar de bioscoop? Kan allemaal.

8) Overal een glimlach

Les Menuires draagt de slogan ‘FriendlyMenuires’. En dat is niet voor niets. Het oord is met 92% tevreden vakantiegasten een van de vriendelijkste skiresorts in Frankrijk. De liftbaas, de uitbater van de berghut, het meisje die de raclette op tafel zet: ze hebben allemaal een grote glimlach op het gezicht. Speciaal voor jou. Leuk toch!

Het kan haast niet anders dan dat je nu zit te springen om naar Les Menuires te gaan. Hoef je je niet voor te schamen. Willen we allemaal. Bekijk snel ons aanbod in het vriendelijkste bergdorp van de Franse Alpen en ontdek welke ski-in, ski-out-accommodaties nog op zoek zijn naar een gezellige wintersporter zoals jij!

Bekijk ons aanbod in Les Menuires

Afbeelding Top: © Vincent LOTTENBERG