-

Skiën met kinderen? Dit moet je weten

Op wintersport met de kinderen, dat is toch het allerleukste wat er is. Je kinderen zien schitteren in de sneeuw en ondertussen genieten van het samenzijn. Een onvergetelijke ervaring, dat wil toch iedereen. Zorg voor een goede voorbereiding voordat je met de kinderen op skivakantie gaat. Wintersport op zijn best, dat is het plezier van de kinderen. Genieten de kinderen? Dan geniet jij!

Samen tijd doorbrengen op de piste, een spelletje spelen in je chalet of nog even een duik nemen in het zwembad. De kinderen vermaken zich wel tijdens de wintersport. Aan het einde van de dag vallen ze uitgeput en voldaan in slaap, om er de volgende dag weer tegenaan te gaan. Skiën met kinderen is het prettigst in een kindvriendelijk skigebied. Je wilt het zo gemakkelijk mogelijk maken voor de kleintjes en dat kan alleen als je goed voorbereid bent. Boek een kindvriendelijk chalet of appartement en ga alvast op zoek naar een leuke wintersportoutfit voor de kinderen. Het kan nog wel eens koud worden in de Alpen!

Een kindvriendelijk skigebied

Een skivakantie met de kinderen vraagt de nodige voorbereiding. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Een kindvriendelijk skigebied is de basis voor jouw wintersportvakantie. Met enkele aanwezige wintersportfaciliteiten wordt het al een stuk aangenamer voor de kinderen. Wanneer de kinderen op les gaan, wil je natuurlijk het liefst een Nederlandse skileraar of –lerares. Populaire skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk hebben vaak wel Nederlandse instructeurs. Toch is het handig om dit vooraf eerst even te checken. Ook moet het makkelijk zijn om met de kinderen door het skigebied heen te reizen. Je wilt niet dat ze hele stukken met ski’s moeten sjouwen of dat ze niet geholpen worden in de skiliften. Sommige skigebieden bieden uitstekend vervoer in het dal en hebben op de berg verwarmde stoeltjesliften en gondels, dat is wel zo prettig voor de kleintjes. Ga voor een skivakantie in Serfaus / Fiss / Ladis of SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, dan zit je zeker goed.

Een kindvriendelijk skigebied heeft daarnaast voldoende eenvoudige pistes voor beginners met oefenweides en oefenliften. Zeker wanneer de kinderen voor het eerste gaan skiën, wil je ze niet gelijk in het diepe gooien. Als er kinderzones aanwezig zijn, is het helemaal mooi meegenomen. Hier maken ze op een speelse manier kennis met het wintersporten. Spelen, dat moet ook mogelijk zijn in het dal. Speelplaatsen om samen nog even voor het eten een sneeuwpop te maken of te sleeën. Vaak zijn er nog tal van andere leuke activiteiten in wintersportdorpen. Ga met elkaar rodelen of ga een middag naar het zwembad als het slecht weer is. 

Kortingen voor kinderen

Bekijk ook of er eventuele kinderkortingen aanwezig zijn in het skigebied, dit maakt de wintersport een stuk beter betaalbaar. Skipassen zijn vaak voordeliger voor kinderen, maar ook bij de skiverhuur ben je goedkoper uit voor kinderen. Prijzen wisselen sterk tussen de verschillende skigebieden. Dit hangt onder andere af van de populariteit en grootte van een gebied. Voor een wintersport met kinderen zit je in een klein skigebied al snel goed. Tijdens een eerste wintersport heb je nog niet zoveel pistes nodig. Kilometers maken, dat komt later wel. Je wilt vooral niet te ver weg zijn van je kinderen in een overzichtelijk skigebied.

Skiles voor de kinderen

Wil je dat de kinderen een goede basistechniek ontwikkelen? Dan zijn skilessen de beste optie. Skileraren met jarenlange ervaring helpen de kinderen op basis van niveau en leeftijd om een betere skiër te worden. Je moet de eerste jaren investeren in je kinderen, zodat je later met elkaar skitochten kunt maken. Eerst een paar dagen op les en dan einde van de week met elkaar de afdaling inzetten. Voor een optimale begeleiding is het handig om te informeren naar Nederlandse skileraren- of leraressen. Laat je kind samen met andere kinderen in een skiklasje plezier hebben of geef ze een privéles voor de perfecte begeleiding. Op je aankomstdag boek je eenvoudig het gewenste aantal lessen. Ga je in de schoolvakanties? Boek vooraf skilessen, dan weet je zeker dat er plek is.  De volgende dag skiën ze eerst even voor om daarna ingedeeld te worden. Einde van de week kijk je hoe je kind de slalom aflegt en zie je direct de verbetering. Kinderen leren snel!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. skiles-kinderen

Ski-uitrusting voor de kinderen

Voordat je richting de Alpen gaat, moet je natuurlijk wel goede wintersportuitrusting voor de kinderen aanschaffen. Je wilt niet dat de kinderen het koud krijgen op de berg. Zorg daarom voor voldoende extra laagjes. Thermokleding, fleecekleding, skisokken en natuurlijk een warme en waterdichte skibroek en ski-jas, dat is de basis. Kies ook voor goede wanten of handschoenen. Zeker wanneer de kinderen nog jong zijn, zijn wanten ideaal. Wanten zijn namelijk net even wat warmer dan handschoenen en met kleine kinderhandjes makkelijker om aan te trekken. Ski’s, skischoenen en een helm heb je natuurlijk ook nodig. Deze huur je direct erbij wanneer je een accommodatie boekt op Chalet.nl. Dit is voordeliger dan dat je het ter plekke huurt bij de skiverhuur. Ski’s en skischoenen kopen is voor kinderen niet zo voordelig, de kans is groot dat je na het eerste jaar weer nieuwe moet kopen. Wel moet je een skibril aanschaffen voor je kind. Deze is meerdere jaren te gebruiken en bij de aanschaf van een goede bril is het voor een kind veel prettiger kijken tijdens wisselende weeromstandigheden.

Kindvriendelijke chalets en appartementen

Als je met de kinderen gaat wintersporten wil je natuurlijk ook een kindvriendelijk appartement of chalet om in te verblijven. Ski-in, Ski-out, dat is wel zo makkelijk. Lang zeulen met ski’s is niet zo fijn en zeker niet met kinderen. Boek daarom een chalet aan de piste of kies voor een wintersportdorp met een goed logistiek netwerk. Er zijn veel wintersportdorpen met een ondergrondse metro of lopende banden. Je wilt zo dicht mogelijk bij de skischool en het liefst ook bij de skiverhuur zitten, check daarom de locatie van je accommodatie. Een zwembad voor de kinderen is ook niet verkeerd. Vergeet vooral zelf geen duik te nemen, want het is ook jouw vakantie!

Twijfel je of je een kindvriendelijke accommodatie hebt gevonden? Laat je adviseren en neem contact op met één van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder.

 

 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.