-

Tips voor eerste keer op wintersport

Een bestemming kiezen: hoe doe je dat?

Wow! Je hebt besloten om voor de allereerste keer op wintersportvakantie te gaan. En nu? Er zijn ontzettend veel skigebieden waarin nog meer skidorpen liggen. Het is lastig om de juiste bestemming te kiezen. Hoe ga je die keuze ooit maken? Geen zorgen! Hieronder leer je hoe je dat moet aanpakken.  

Stap 1: Kies je gezelschap

De eerst stap is kijken met wie je op reis gaat. Met kinderen stel je andere prioriteiten dan wanneer je met een vriendengroep weggaat.  Veel Nederlanders vinden Oostenrijk de beste bestemming voor een gezinsvakantie, vanwege de kinderclubs en activiteiten. Frankrijk is ook zeker geschikt voor kinderen. Kindvriendelijke Franse skigebieden herken je aan hun eigen keurmerk ‘Famille Plus France Montagne’.

Stap 2: Kies de periode

Niks is mooier dan skiën met blauwe lucht en het zonnetje toch? De tweede stap is het kiezen van een periode waarin je gaat wintersporten. Het seizoen loopt van december tot april. Ga je met kinderen op vakantie? Boek een verblijf in de kerst-of voorjaarsvakantie. Voor een lekker zonnetje zit je in maart goed. De beste sneeuwcondities heb je in februari.

Stap 3: Kies de bestemming

De tweede factor is het land waar je naartoe gaat. Wordt het Oostenrijk, Frankrijk of misschien Zwitserland?

De gebieden in Frankrijk liggen over het algemeen hoger dan Oostenrijk waardoor de kans op sneeuw groter is. Denk niet dat Oostenrijk plat is, want het heeft ook genoeg hoge gebieden waar je vanaf kan dalen. Dit geldt ook voor Zwitserland. Een land met een hoge ligging en pistes die boven de 2000 meter liggen! Zwitserland heeft prachtige kuuroorden maar ook sfeervolle skidorpen met traditionele bebouwing. De Franse skigebieden zijn vaak aaneengesloten, zodat je heel veel kilometers kunt skiën. Veel te ontdekken dus! Oostenrijk heeft weer prachtige bossen waar de pistes mooi doorheen slingeren.  Wil je veel pistekilometers en lange tochten skiën? Kijk dan naar accommodaties in Frankrijk. Voor de gezelligheid zit je in Oostenrijk goed, want het land staat bekend om de gezelligheid na het skiën: de après-ski!

Tekst gaat verder onder afbeelding. Wintersport boeken

Stap 4: Kies ik voor een chalet of appartement?

De manier waarop je overnacht heeft ook alles te maken met je budget. Wil je verwend worden met een ontbijtje in het hotel, of kies je ervoor om je eigen maaltijden te maken? Veel Nederlanders kiezen voor appartementen, omdat die heel geschikt zijn voor kleine gezinnen, vriendengroepen of als je met je partner gaat skiën. In een appartement zit een keuken, woonkamer, slaapkamers en een of meerdere badkamers. Bij sommige appartementen is het mogelijk om in het restaurant (tegen te betaling) te eten.

Je kunt ook kiezen voor een chalet. Dit type accommodatie is voor families, grotere vriendengroepen, collega’s en (meerdere) gezinnen erg geschikt. Chalets zijn (vaak vrijstaande) woningen compleet met meerdere badkamers, slaapkamers, woonkamer, keuken met een terras of openhaard. Chalets bieden ook meer privacy.

Stap 5: Kies wat je nog meer wil doen

Reisgezelschap: check.  Periode voor de vakantie vastgesteld: check. Het bestemmingsland en soort accommodatie uitgekozen: check en check. Inmiddels zijn heel wat accommodaties afgestreept. Je bent al goed op weg. Nu nog nadenken wat je gaat doen naast het wintersporten. Wil je uitstapjes maken, zo ja, iets cultureels of wil je door bossen wandelen? Maakt het uit of je dicht bij het centrum zit of niet? Wil je uitgaan of doe je liever mee met de activiteiten die georganiseerd worden in een dorp? Maak een lijst wat je wil doen en welke faciliteiten in de buurt moeten zijn. Deze stap helpt bij het kiezen tussen specifieke skidorpen. Ben je nog aan het twijfelen waar je naartoe wil gaan? Ga dan naar de zoek en boek pagina.  Hier kan je jouw voorkeuren aangeven, zoals het bestemmingsland, aantal personen, maar ook afstand tot de pistes en faciliteiten. Zoek je een specifiek skigebied? Klik dan op skigebieden voor ons aanbod.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.