-

Wintersportparadijs: Vallée des Belleville

Welke dorpen ken jij in Les Trois Vallées? Waarschijnlijk weet je de grote, populaire dorpen zoals Val Thorens, Les Menuires, Courchevel en Méribel wel te noemen. Maar, ben je ook bekend met de charmante, kleinere dorpjes die in de directe omgeving liggen?

Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied van Europa. Het gebied wordt gevormd door drie valleien die met elkaar verbonden zijn met zo’n 140 liften. Eén van die valleien is Vallée des Belleville. Deze vallei strekt zich uit van het authentieke dorpje Saint Martin de Belleville, tot aan de hoge toppen van Val Thorens. En de naam zegt het eigenlijk al: het is een vallei vol mooie dorpen!

Vallée des Belleville

In Vallée des Belleville vind je dus niet alleen de bekende skioorden Val Thorens en Les Menuires, maar ook een aantal charmante, kleine dorpjes die je waarschijnlijk nog niet kent. Langs de weg die naar Les Menuires leidt, kom je ze allemaal tegen. Beginnend bij Saint Martin de Bellville, rij je vervolgens langs Saint Marcel de Belleville, Praranger, Le Bettaix en als laatste, vlak naast Les Menuires, het dorpje Le Levassaix. Stuk voor stuk dorpjes met een gemoedelijke, authentieke sfeer die je in de grote dorpen niet gaat vinden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Saint Martin de Belleville

Wintersportparadijs

Wie kiest voor een van de kleine dorpjes in de Vallée des Belleville, heeft het goed voor elkaar. Het is er prachtig mooi, rustig en de chalets en appartementen zijn vaak ruim en een stuk voordeliger dan in de grote dorpen. De dorpjes zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en wintersporters die niet per sé op zoek zijn naar luidruchtige après-ski-bars. Dat wil niet zeggen dat er niks te beleven is. Vooral in Saint Martin de Belleville vind je gemoedelijke (fondue)restaurants en een paar cafés. Bovendien gaat er vanuit Saint Martin een gondel en vanuit Le Bettaix een stoeltjeslift. Vanuit de andere kleine dorpjes ben je met de auto of skibus binnen een paar minuten bij het dalstation van een skilift in de buurt. Welk dorp je ook kiest, je zit binnen no time bovenop de berg voor een mooie skidag in Les Trois Vallées!

Genieten in La Vallée des Belleville

Maar weinig mensen weten dat in de dorpen rondom Les Menuires een aantal fantastische accommodaties te vinden zijn. Sfeervol, ruim en vaak ook nog eens voordeliger dan een verblijf in Les Menuires zelf. Hieronder een paar van deze onontdekte parels. Doe er je voordeel mee!

Chalet des Encombres in Saint Martin de Belleville

Wauw! Dit fantastische 10-persoons chalet in het centrum van Saint Martin de Belleville verkoopt zichzelf. Bekijk meer foto’s.

Chalet des Encombres in Saint Martin de Belleville

Chalet des Encombres

Chalet L'Etable in Saint Martin de Belleville

Nog zo’n plaatje. Dit 10/12-persoons chalet met sauna, bubbelbad en open haard is met zo veel smaak ingericht. We love it! Bekijk meer foto’s.

Chalet L'Etable  in Saint Martin de Belleville

Chalet L'Etable

Chalet-appartement Loutantin in Saint Marcel de Belleville

Een sfeervol chalet in een sfeervol bergdorp. Dit mooie chalet in Saint Marcel biedt plaats aan 8-10 personen. Hier is het pas echt lekker thuiskomen na een dag op de ski’s. Bekijk meer foto’s.

Appartement Loutantin in Saint Marcel de Belleville

Chalet-appartement Loutantin

Chalet Gran Koute in Praranger

Een groot, supercomfortabel chalet met sauna voor 20-26 personen in Praranger. Nog een paar weken beschikbaar: 4 en 25 maart (met 10% korting!) en 15 of 22 april. Bekijk meer foto’s.

Chalet Gran Koute  in Praranger

Chalet Gran Koute

Chalet Loriquet Jaune in Le Bettaix

Ook in Le Bettaix: dit bizar mooie chalet. Je hoeft het huis niet meer uit, want je hebt er een open haard, sauna, bubbelbad, bar, pool- en voetbaltafel, bioscoop en een keuken met fondue- en racletteset. Echt. Wow. Bekijk meer foto’s.

Chalet Loriquet Jaune in Le Bettaix

Chalet Loriquet Jaune ©Gérard Cottet

Chalet Violettes in Villarabout

Dit fijne 12-persoons chalet met sauna en open haard ligt op een rustige locatie in het buurtschap Villarabout. Met de skibus ben je in een paar minuten bij de cabinelift in Saint Martin de Belleville. Bekijk meer foto’s.

Chalet Violettes in Villarabout

Chalet Violettes

Niet gevonden wat je zocht? Ontdek al onze accommodaties in Les Trois Vallées.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.