-

Après-ski in Hinterglemm 2024/2025

Hinterglemm: top après-ski-bestemming in de Oostenrijkse Alpen

Ben jij weleens in Hinterglemm geweest? Het is een fantastische winterbestemming gelegen in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Het dorp wordt jaarlijks bezocht door duizenden wintersporters uit de hele wereld. Het indrukwekkende skigebied, met 270 kilometer aan pistes variërend van eenvoudig tot uitdagend, biedt voor elk type skiër voldoende uitdaging.

Hinterglemm staat ook bekend om zijn levendige après-ski-scene, met veel bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Een dag op de berg, sluit je in Hinterglemm af met een drankje in je hand en muziek uit de speakers. Gezellig!

Saalbach-Hinterglemm: après-ski-paradijs

Waarom je op wintersport naar Hinterglemm moet gaan? Allereerst natuurlijk vanwege het immense skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Hier heb je genoeg pistes om je een week lang heel goed te vermaken. Maar daarnaast kies je ook voor Hinterglemm als je nog wel wat leven in de brouwerij wilt na het skiën. Zowel in Hinterglemm als in het naastgelegen dorp Saalbach is het nog lang onrust… gezellig!

Top 5 après-ski-bars in Hinterglemm

Hieronder vind je de top 5 van après-ski-hotspots in Hinterglemm. Vooral de nummer 1 ontkom je niet aan. Je vindt de Goaßstall langs de blauwe dalafdaling (piste 70a) onder de Reiterkogelbahn. Vrijwel iedereen komt erlangs op zijn weg terug naar het dorp en het is haast onmogelijk om niet even te stoppen voor een drankje.

  1. Goaßstall: Met stip op 1. Deze voormalige geitenstal werd lang geleden omgedoopt tot feestpaleis op de piste en het is dé plek waar heel Hinterglemm weer een mooie dag op de ski’s afsluit.
  2. Almbar: “Wanneer worden we eindelijk volwassen? Hopelijk nooit!”, dat is te lezen op de website van de oudste bar van Hinterglemm, de Almbar. Een go-to spot voor après-ski als je in het feestdorp verblijft.
  3. Pfiff: Klein, maar fijn. En zo is het maar net bij Bar Pfiff. Het is de kleinste après-ski-bar van Hinterglemm. Heb je eenmaal een plekje aan de bar veroverd, dan hoef je voorlopig niet meer weg. Gezellig!
  4. Schwarzacher: direct aan piste nr. 10 en bij het dalstation van de Unterschwarzachbahn. Hier worden op het grote terras in de laatste zonnestralen de nodige dansjes gedaan. Bovendien worden er in het seizoen soms leuke feesten georganiseerd, zoals carnaval of de Jägermeister partypistetocht.
  5. Bigfoot Bar: Je vindt deze hut bij het middenstation van de moderne 12er KOGEL-gondel. Er is muziek, er wordt gedanst en ohja, de burgers schijnen er ook top te zijn.

Verblijf deze winter in Hinterglemm

Hinterglemm biedt een breed scala aan accommodaties, van comfortabele chalets tot gezellige appartementen. Er is voor elk budget en elke smaak iets te vinden. Veel accommodaties liggen dicht bij de skipistes en het centrum van het dorp, waardoor het gemakkelijk is om te genieten van alles wat Hinterglemm te bieden heeft, zowel tijdens de dag als na het skiën.

Bekijk onze accommodaties in Hinterglemm

Wintersport boeken in Hinterglemm

Het boeken van een wintersport in Hinterglemm kan soms een uitdaging zijn met zoveel keuze in accommodaties en activiteiten. Gelukkig zijn onze reisadviseurs er om te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw ideale wintersport. Zij beschikken over uitgebreide kennis van de regio en kunnen je informeren over de verschillende accommodaties en activiteiten en je helpen om de perfecte match te vinden. Bovendien kunnen ze de boeking voor je verzorgen, zodat jij je volledig kunt focussen op de voorpret. Neem gerust contact met ons op voor het realiseren van een onvergetelijke wintersport in Hinterglemm.