-

Après-ski in Italië 2024/2025

Gaat jouw volgende wintersport naar Italië? Dan staat je een geweldige vakantie te wachten. Italië is een fantastisch land om te gaan skiën. Indrukwekkende bergen, geweldige uitzichten, goed onderhouden pistes en lekker eten en drinken na een mooie dag op de ski’s. Want dat is waar Italië goed in is: geen uitgelaten menigte die hossend de nacht in gaat, maar lekker ontspannen en fantastisch Italiaans eten tijdens de après-ski. Zin in!

Zijn er in Italië dan wel feestcafés met après-ski zoals je dat bijvoorbeeld in Oostenrijk hebt? Jazeker, alleen minder. Naar Italië ga je niet voor hossende menigtes, Jägerbombs en Atemlos uit de speakers. Nee, naar Italië ga je voor aperitivo met een Aperol Spritz op het terras en ’s avonds uitgebreid dineren.

De beste skigebieden met après-ski in Italië

Natuurlijk vind je in elk skigebied en -dorp in Italië wel een fijn terras of een leuke bar waar je ’s avonds nog een drankje kunt doen. Een levendig dorp in Italië is bijvoorbeeld Sauze d'Oulx in het skigebied Via Lattea. Ga je naar het dorp Arabba in de Dolomieten? Bestel dan eens de grote borrelplank bij Wine Bar Heidi met een Aperol Spritz of een wijntje erbij. En in het dorp Falcade in Tre Valli heb je zelfs een ronde paraplubar (Ski Stop!) zoals je ze kent uit Oostenrijk. Je vindt ‘m in het dorp - onderaan de piste bij het dalstation van de Molino Le Buse.

Wat drinken tijdens après-ski in Italië?

Ga je in Italië skiën? Dan zal je op de terrassen regelmatig iemand met een ei-geel drankje met bovenop een toef slagroom zien lopen. De Bombardino. Het is een populair winterdrankje waar je lekker warm van wordt. Het bestaat voor de helft uit eierpunch (Zabaglione, of ook: eiercrème) en voor de andere helft uit brandy. Soms zie je ook varianten met advocaat, koffie, rum of whisky en altijd met een toef slagroom on top!

Dutchweek in Italië

Wil je een mix van skiën in Italië én feesten zoals in Oostenrijk? Dan raden we je aan om eens te kijken naar de Dutchweek feestweken in Italië. In de meeste winterseizoenen wordt er 2x een Dutchweek georganiseerd in Italië. Eerder barstte het feest al los in het skigebied 3 Zinnen en in Sauze d’Oulx. Gezellig!

Wintersport in Italië: boek je accommodatie

Ben jij van plan om te gaan skiën in een van de fantastische Italiaanse skigebieden? Dan brengen we graag ons aanbod van chalets en appartementen bij je onder de aandacht. We hebben een mooie selectie van accommodaties, dus neem snel een kijkje en boek je wintersport direct online.

Bekijk accommodaties in Italië

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

 

Headerfoto: © Harald Wisthaler - Dolomiti Superski