-

Après-ski in Les Deux Alpes 2024/2025

Les Deux Alpes is gelegen in het hart van de Franse Alpen en staat bekend om zijn prachtige pistes en adembenemende uitzichten. Het dorp biedt jaarlijks plaats aan 35.000 wintersporters en het skigebied bestaat uit 229 km piste. Les Deux Alpes staat bekend om de gezellige après-ski, grote sneeuwzekerheid, heel veel zon en de goede off-pistemogelijkheden. Het nachtleven van Les Deux Alpes is legendarisch. Van gezellige cafés tot levendige clubs en bars, er is voor ieder wat wils. Wij gingen voor jou op stap en geven onze lijst met de beste plekjes om uit te gaan.  

Les Deux Alpes après-ski: een deel van de cultuur

Après-ski is dé term die je moet kennen als je het hebt over feesten na een dag skiën of snowboarden. Afgeleid van het Franse woord voor 'na het skiën', omvat het alles wat leuk en gezellig is na een dag vol sportiviteit en sneeuwpret. Drankjes, dansen, meezingen met après-ski-muziek... het hoort er allemaal bij! Les Deux Alpes barst van de après-skimogelijkheden. Van gezellige berghutten tot knusse kroegen en clubs. Après-ski is niet weg te denken uit het gebied en is een belangrijke factor bij het creëren van een onvergetelijke wintersportervaring. Er zijn regelmatig thema-avonden, live muziek, dj's en andere evenementen om ervoor te zorgen dat je avond onvergetelijk wordt. Het is de ideale manier om je dag op de piste af te sluiten. Geniet van de après-ski in Les Deux Alpes in Frankrijk!

Tekst gaat verder onder afbeelding.Apres-ski Les Deux Alpes

© Domaine Ski - Luka Leroy

Het bruisende hart van Les Deux Alpes: Avenue de la Muzelle

In Les Deux Alpes zitten de meeste après-skitenten redelijk dicht bij elkaar in het centrum van het dorp. Dat is fijn, want dan kun je van de ene bar naar de andere hoppen en het hele nachtleven verkennen. Een paar bekende bars langs de main shopping street Avenue de la Muzelle, zijn: La Grotte du Yéti, Le Pano Bar, L'Avalanche Club en Smithy's Tavern. Andere bars, zoals Le Kicking Horse, La Rhumerie en Les Vikings, bevinden zich ook in de buurt. Alle kroegen zijn easy to reach, dus voor je het weet beland je in een kroegentocht in Les Deux Alpes, gezellig!

Populaire après-skibars in Les Deux Alpes: waar moet je naartoe?

Le Pano Bar: après-ski op grote hoogte

Op een hoogte van 2.600 meter boven de zeespiegel, biedt Le Pano Bar in Les Deux Alpes een unieke après-ski-ervaring. De bar ligt óp de piste zodat je van het skiën gelijk door kan naar het feest. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? De bar is beroemd om de geweldige sfeer met bekende dj's en artiesten op de top van de gletsjer waar tussen 15:00 en 17:00 uur flink gefeest wordt. Met een groot terras vol ligstoelen biedt Le Pano Bar een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en gletsjers. Een must-visit voor feestgangers die op zoek zijn naar een onvergetelijke avond op grote hoogte.

La Grotte du Yéti: gezellige feestgrot in Les Deux Alpes

La Grotte du Yéti is een van de populairste après-skibars in Les Deux Alpes. De bar ligt in het hart van het dorp en heeft een bijzondere sfeer dankzij de inrichting die is geïnspireerd op een grot. Deze après-skibar is te vinden in twaalf Franse wintersportdorpen waaronder Les Deux Alpes. In La Grotte Du Yéti kan je elke dag van 17:00 tot 02:00 uur meeblèren met alle bekende après-ski-hits. Een gezellige avond is hier 100% gegarandeerd. Als je op zoek bent naar een leuke avond uit in Les Deux Alpes, dan is La Grotte du Yéti een geweldige keuze.

L'Avalanche Club: dansen tot in de vroege uurtjes

L'Avalanche Club is een van de meest populaire nachtclubs in Les Deux Alpes. Deze club is elke dag van 23:30 tot 06:00 uur open. Dat wordt de nacht doorhalen! De club is gelegen in het hart van het skidorp en staat bekend om de goede sfeer. Vooral bij jongeren is L'Avalanche Club populair, er wordt voornamelijk house, techno, hiphop en R&B gedraaid met optredens van zowel lokale als internationale dj’s.

Le Diable au Coeur: après-ski bar die alles biedt

Le Diable au Coeur is gevestigd aan de voet van de pistes en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. De bar staat bekend om zijn levendige sfeer en goede muziek, en is vooral populair bij jongere skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar een feestje na een dag op de piste. Hier kan je zeker goed terecht voor bier en Aperol-Spritz. Weet je wat deze bar extra leuk maakt? Happy hour tussen 15:00 en 16:00 uur! Le Diable au Coeur is dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur van december tot april.

Le Spot: populaire ontmoetingsplek voor wintersporters

Le Spot is ook een hele populaire apres-skibar met een superfijn terras met uitzicht op de Franse Alpen. Je vindt Le Spot in het hart van het skigebied. De muziek hoor je al op een afstand en trekt skiërs en snowboarders van alle leeftijden. Le Spot is in het winterseizoen van maandag t/m vrijdag open van 11:30 tot 02:00 uur en op zaterdag vanaf 10:00 uur. Bestel een heerlijke cocktail of ga voor een verfrissend biertje in Le Spot. Let's party!

Smithy's Tavern: legendarische ontmoetingsplaats in Les Deux Alpes

Als je in Les Deux Alpes verblijft, dan moet je Smithy’s Tavern ten minste één keer bezoeken. Deze gezellige en levendige bar is the place to be om je dag af te sluiten. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking en staat bekend om zijn vriendelijke personeel, leuke sfeer, live muziek en thema-avonden. Er worden regelmatig optredens georganiseerd van lokale en internationale bands en artiesten. Ooit gehoord van Lewis Capaldi? Hij heeft hier in 2022 nog opgetreden! En trouwens, je kunt in Smithy's ook heel goed eten; tapas, burgers, salades of een van onze favorieten: een geweldige steak. Smullen!

The Secret bar: verfijning en exclusiviteit in Les Deux Alpes

In The Secret bar kun je heerlijk Italiaans eten van hoge kwaliteit. Onze favorieten zijn de hele grote pizza’s en de foccacia. Deze bar vind je in het centrum van Les Deux Alpes. The Secret bar is de perfecte plek voor een goed diner tegen relatief lage prijzen. De bar is dagelijks open van 17:00 - 01:00 uur.

La Rhumerie: rum, rum en nog meer rum

Als je van rum houdt, dan is La Rhumerie een echte aanrader! La Rhumerie is een populaire après-skibar in Les Deux Alpes, gelegen aan de Rue de Cairou, dichtbij de voet van de skipistes en in het centrum van het dorp. De bar is vernoemd naar de Caribische rum die er wordt geserveerd en heeft bovendien een Caribisch sfeertje met houten meubels, decoraties en kleurrijke verlichting. De bar heeft een groot aanbod aan rumcocktails, maar je kan natuurlijk ook wat anders bestellen. Lekker met een hapje, zoals nachos, hotdogs of een kaasplankje. Goed voor nieuwe energie, dat heb je wel nodig als je tot 01:30 uur wil feesten in La Rhumerie!

Le Windsor: waar stijl en sfeer samenkomen

Le Windsor is een beroemde après-skibar in Les Deux Alpes. Het is een populaire ontmoetingsplaats onder de jongere skiliefhebbers die na een mooie dag op de ski's zin hebben in een feestje. De bar is gelegen aan de voet van de pistes en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Het is een geweldige plek om te genieten van een drankje terwijl je de zon ziet ondergaan achter de bergen.

Praktische informatie over het openbaar vervoer in Les Deux Alpes

De leukste kroegen zijn allemaal in het centrum dus je hoeft gelukkig geen bus, taxi of auto te nemen bij het uitgaan. Hoe je van de ene kant van het dorp naar de andere kant komt? Les Deux Alpes heeft verschillende opties voor openbaar vervoer waarmee je je gemakkelijk kunt verplaatsen in het dorp. Zo is er een gratis pendelbus die het hele dorp doorkruist en die regelmatig rijdt tussen de verschillende wijken, de skiliften en het centrum. Daarnaast zijn er ook betaalde busdiensten die verschillende skigebieden in de buurt bedienen, zoals Alpe d'Huez, Serre Chevalier en La Grave. Dus ook als je een dagje wilt gaan skiën in een ander gebied, kun je eenvoudig heen en weer!

Wintersportaccommodaties in Les Deux Alpes

Zie jij een wintersport in Les Deux Alpes wel zitten, maar heb je nog niet geboekt? Geen probleem, we hebben nog voldoende aanbod in dit gezellige wintersportdorp. Mocht je er niet helemaal uitkomen, laat het dan vooral weten. Wij zijn goed bereikbaar per telefoon, mail en chat en helpen je graag op weg!

Accommodaties in Les Deux Alpes

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je meer tips en inspiratie voor je volgende wintersport? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het leukste wintersportnieuws direct in je inbox.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.