-

Après-ski in Zwitserland 2024/2025

Après-ski in Zwitserland: van piste naar party!

Zwitserland is een populaire wintersportbestemming vanwege de uitstekende pistes, het prachtige uitzicht en de vele après-ski-mogelijkheden. Als je erover denkt om je volgende wintersport naar het land van de kaasfondue te gaan, lees dan zeker even verder.

We vertellen je graag waarom Zwitserland zo geweldig is en wat je allemaal kunt doen na een dag op de pistes. We laten je weten welke skidorpen in Zwitserland een leuke après-ski-scène hebben en sluiten af met onze favoriete après-ski-bestemming.

Skiën in Zwitserland

Zwitserland heeft veel te bieden op het gebied van skiën en snowboarden. Het land heeft meer dan 200 skigebieden, variërend van kleine, familievriendelijke gebieden tot grote en uitdagende gebieden zoals Le Quatre Vallées en Les Portes du Soleil. Zwitserland staat bekend om zijn uitstekende sneeuwcondities en heeft veel gletsjerskigebieden waar je zelfs in de zomer kunt skiën. Bovendien is het land beroemd om zijn adembenemende uitzichten, wat het skiën tot een onvergetelijke ervaring maakt.

Wat te doen na het skiën in Zwitserland?

Na een dag skiën zijn er veel leuke activiteiten om van te genieten. Zo kun je ontspannen in het zwembad of de spa. Veel dorpen hebben wel een openbaar zwembad, maar de meeste chalets en appartementen in Zwitserland hebben ook een inpandige sauna of zelfs een zwembad. Daarnaast biedt Zwitserland vele mogelijkheden voor après-ski, waaronder het bezoeken van een gezellige bar of het genieten van een heerlijke Zwitserse maaltijd in een van de vele restaurants.

In welke skigebieden is de beste après-ski te vinden?

Als je niet gaat voor hossende menigtes, dan is eigenlijk in elke skigebied en dorp wel een leuke bar te vinden om je skidag af te sluiten. Zoek je wel een wat levendigere scène, dan raden we je aan je verder te oriënteren op deze skigebieden:

Welke skidorpen in Zwitserland hebben leuke après-ski?

Zwitserland heeft veel skidorpen met bruisende après-ski. Het is over het algemeen niet hetzelfde als in Oostenrijk, waar je in elk dorp op elke straathoek wel een feestcafé kan vinden, maar dat mag de pret zéker niet drukken. Hieronder vind je een paar populaire skidorpen waar je je niet zal vervelen na het skiën.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Verbier

©Peter Charaf Verbier AG

Après-ski in Verbier in Les Quatre Vallées

Verbier staat bekend om zijn bruisende après-ski, met veel bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Aanraders zijn bijvoorbeeld de La Luge bar boven Restaurant Le Rouge. De bar presenteert zichzelf alsof je in Ibiza bent, maar dan in de sneeuw. Klinkt goed!

Een andere chille plek - op de piste - is Bar 1936. De laatste stop voordat je afdaalt naar Verbier. Op mooie dagen staat de barbecue aan en is het vechten voor een ligstoeltje om de laatste zonnestralen op te vangen.

Ook leuk: Le Farinet. Een stylish boutique-hotel met een fijne bar waar tijdens het seizoen elke avond een live-band speelt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Zermatt Matterhorn Ski Paradise

©Zermatt Bergbahnen AG

Gezelligheid in Zermatt in Matterhorn Ski Paradise

In Zermatt vind je tal van gezellige bars en restaurants waar je kunt genieten van een drankje en een hapje na een dag op de piste. Een van de allerleukste plekken is Hennu Stall: deze bar ligt zo’n beetje halverwege onder de Matterhorn Express I gondel.  Het is een kleine bar op de piste, maar laat je niet misleiden: eenmaal binnen voelt het groots en meeslepend, precies zoals je van een goede après-ski-hut verwacht. Sta je weer veilig met je ski’s in het centrum, dan kun je natuurlijk doorpakken. Er is genoeg te kiezen, maar wil je alvast een tip, ga dan naar Broken Bar.

Wat is de beste bestemming voor après-ski in Zwitserland?

Als je op zoek bent naar de beste après-ski in Zwitserland, dan is Verbier de place to be. Dit skidorp staat bekend om zijn levendige après-ski-scène en heeft veel bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Daarnaast heeft Verbier een uitgebreide selectie van restaurants en accommodaties, waardoor het een geweldige bestemming is voor elke wintersportliefhebber.

Boek je wintersport naar Zwitserland

Kijk je ook zo uit naar je volgende wintersport in Zwitserland? Dan is het de hoogste tijd om even rond te neuzen tussen onze chalets en appartementen. We hebben een aantal echte pareltjes, zoals dit comfortabele 12-persoons appartement in Zermatt.

Bekijk accommodaties in Zwitserland

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

 

©Headerafbeelding: Saas-Fee

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.