-

Beste wintersportaccommodaties van 2024/2025

Als je op wintersport gaat, wil je de beste accommodatie vinden. Vaak vragen we naar de ervaringen van vrienden en familie. Waar zijn ze geweest? Was het wat? Hebben ze nog tips? Meestal komen we op die manier wel uit bij een skigebied of dorp en mogelijk zelfs een goede accommodatie. Om je vast in de juiste richting te wijzen, en je te inspireren, hebben we daarom ook onze reisadviseurs gevraagd: ‘wat is volgens jou de beste wintersportaccommodatie?’

Hoe kies je de beste wintersportaccommodatie?

Een wintersportaccommodatie is pas echt perfect als zij voldoet aan al je wensen. Groot genoeg voor je reisgezelschap, het liefst op schappelijke afstand van de skiliften, pistes en het centrum en natuurlijk betaalbaar. De voorwaarden van een goede accommodatie zijn voor iedereen anders. Wil je weten wat in jouw specifieke situatie de beste accommodatie is? Dan horen we graag je voorkeuren, zodat we voor jou op zoek kunnen naar het perfecte chalet of appartement.

Je kunt je wensen doorgeven per mail, met een belletje naar ons kantoor, of via het vraag-ons-advies-formulier. Als we jouw voorkeuren binnen hebben, ontvang je van maandag t/m zaterdag binnen 24 uur een aantal passende suggesties van ons. Zo makkelijk kan het zijn!

Top 5 beste wintersportaccommodaties volgens onze reisadviseurs

1. Chalet-appartement Cocoon in Val Thorens, Frankrijk

Mariëlle: “Vorig jaar was ik vanuit mijn functie als reisadviseur op bezoek in Val Thorens. Ik heb toen onder andere de appartementen van Chalet-appartement Cocoon bekeken en was enorm onder de indruk! Ik kreeg er echt een ‘wauw-gevoel’ van, want de appartementen zijn superluxe en heel warm en knus ingericht. Bovendien heb je in elk appartement je eigen privé-sauna en een whirlpool op je eigen terras (altijd op het zuiden). Zalig!

De ligging is ook te gek, want er loopt een piste direct langs het gebouw. Voor de deur je ski’s aan en eind van de dag ook weer tot de deur terugskiën. Dat vind ik dus ultiem luxe. Doordat Val Thorens zo hoog ligt, heb je eigenlijk altijd perfecte sneeuwcondities en het skigebied Les Trois Vallées valt sowieso nooit tegen. Al die mooie lange en brede afdalingen en supergoede liftverbindingen zijn een verademing. En daarnaast heb je er ook een aantal hele leuke après-ski-mogelijkheden, zoals La Folie Douce en de 360 Bar (op de berg) en bijvoorbeeld het Nederlandse Le Monde in het dorp. Daar loop je zo naartoe, want de appartementen liggen heel dicht bij het hogere deel van het centrum van Val Thorens.

Als iemand vraagt om een luxere accommodatie in een sneeuwzeker en groot skigebied, dan zal ik altijd Cocoon aanraden. Echt een van de beste accommodaties in Les Trois Vallées!"

Bekijk Chalet-appartement Cocoon

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Whirpool - Chalet-appartement Cocoon - Val Thorens - Les Trois Vallées

Chalet-appartement Cocoon in Val Thorens

2. Chalet Le Dahu in Vallandry, Frankrijk

Tanja: "Chalet Le Dahu in Vallandry springt er voor mij absoluut uit en dat heb ik hoogstpersoonlijk mogen ervaren. Een paar jaar geleden hebben we met ons team van reisadviseurs verschillende locaties in Paradiski - Les Arcs bezocht. We logeerden toen twee nachten in Chalet Le Dahu in Vallandry. Het chalet heeft alles wat je wilt. Een warme inrichting met veel hout, een open haard en een eigen barretje. Het is met 7 slaapkamers en 6 badkamers heerlijk ruim en je loopt elkaar niet in de weg. Bijzonder geschikt voor een grotere groep; vrienden, familie of gezinnen die met elkaar op wintersport gaan.

Het chalet heeft allemaal fijne hoekjes die het extra sfeervol maken. Lekker bijkomen in de gezellige zithoek, een potje kaarten aan de grote eettafel of een drankje doen aan de bar (te zien op de foto hieronder, hoe leuk is die bar?!).

En dan heb je ook nog eens een magnifiek uitzicht vanuit elk raam. Aan de andere kant van het dal zie je Paradiski - La Plagne liggen. Elke ochtend zo wakker worden en je hebt meteen zin om je ski's aan te trekken. Gelukkig ligt het chalet op slechts een paar minuten lopen van de piste, cabinelift en het centrum van Vallandry (150 meter). Het korte wandelingetje is meteen je warming-up en voor je het weet sta je boven voor een mooie dag in het sneeuwzekere skigebied van Les Arcs. Ook leuk: in Arc 1800 stoppen voor de après-ski, daarna over de beboste pistes terugskiën naar Vallandry en dan lekker nagenieten en tot rust komen in het prachtige Chalet Le Dahu. Heel fijn."

Bekijk Chalet Le Dahu

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Chalet Le Dahu Vallandry

Chalet Le Dahu in Vallandry

3. Chalet Le Hameau des Marmottes in Les Menuires, Frankrijk

Petra: "Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat een wintersportaccommodatie supersfeervol is. Wintersport heeft toch iets knussigs, je bent met elkaar lekker buiten in de sneeuw en komt dan 's avonds verkleumd terug bij je chalet. Ik vind dat moment, dat je vervolgens met een drankje bij de open haard zit en je je opwarmende handen voelt tintelen - dat je je helemaal rozig voelt worden - één van de fijnste momenten van wintersport. En ook zo gezellig: met elkaar om de tafel een spelletje doen, lekker eten en dan vroeg onder de wol om de volgende dag weer op tijd op de piste te staan.

Voor mij is de allerbeste wintersportaccommodatie daarom Chalet Le Hameau des Marmottes (huisnummer 15) in Les Menuires. Dit chalet, gelegen áán de piste, is zó enorm sfeervol, precies zoals ik het graag heb. De eigenaar van het chalet heeft het huis met de grootste zorg ingericht, er hangt van alles aan de muur, er zijn spelletjes, een grote open haard en een sauna. De bedden zijn fantastisch en aan elk detail is gedacht. In elke badkamer staan spulletjes van Rituals (heerlijk!) en als we het dan toch hebben over details... in de douchegootjes staat ‘Chalet 15 *****’ gegraveerd. Fantastisch toch! Je voelt je hier echt thuis!"

Bekijk Le Hameau des Marmottes

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Le Hameau des Marmottes, Les Menuires, Frankrijk

Chalet Le Hameau des Marmottes met familiekamer en sauna in Les Menuires

4. Résidence Illyrica Tirol in Westendorf, Oostenrijk

Miluska: "Voor mij is de beste wintersportaccommodatie - waar ik zelf ook ben geweest - Résidence Illyrica Tirol in Westendorf. Alles klopt bij dit complex: de appartementen zijn stuk voor stuk enorm luxe, met meubels en accessoires die ik thuis ook wel zou willen hebben. Als je hier binnenkomt, voel je je gewoon gelijk thuis. Het is echt een fijne, sfeervolle accommodatie om een week wintersport door te brengen.

Komt nog eens bij dat het appartementencomplex supercentraal in het dorp ligt. De piste, skischool, après-ski, restaurants, supermarkt en de bakker, alles ligt vlakbij. En op de dagen dat je helemaal geen zin hebt om boodschappen te doen of te koken, kun je er ook nog voor kiezen om aan te schuiven in het sfeervolle restaurant dat bij het appartementencomplex hoort. Echt goed eten en heel gezellig.

Mocht iemand me vragen om een luxe verblijf in een compact, veelzijdig en gezellig dorp, dan zal ik altijd Résidence Illyrica Tirol aanbevelen. Of dat nu voor een vriendengroep is, voor één of meerdere gezinnen of een grote familie, het maakt in principe niet uit. Iedereen voelt zich hier thuis. Echt een pareltje!"

Bekijk Residenz Illyrica Tirol

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Residenz Illyrica Tirol, Westendorf

Résidence Illyrica Tirol in Westendorf

5. Residenz Drachenstein Wildschönau in Niederau, Oostenrijk

Claartje: “De beste accommodatie waar ik ooit ben geweest, is Residenz Drachenstein Wildschönau in Niederau, Oostenrijk. We waren destijds op wintersport met 2 gezinnen: 4 volwassenen en 3 kinderen in de leeftijd tussen 4 en 6 jaar oud. Vanwege de kids wilden we een accommodatie die makkelijk aan te rijden was en niet te ver. Niederau is een klein dorpje, op 828 meter hoogte en makkelijk te bereiken vanaf de snelweg. Je hoeft geen moeilijke bergpas over en eigenlijk ligt het net een kleine 30 min. rijden over de grens met Duitsland. Wat dat betreft ideaal.

Een uitdaging voor ons is om een appartement te vinden voor 7 personen waarbij niemand in de woonkamer ligt. Hier hadden we keuze uit meerdere appartementen van verschillende groottes. Uiteindelijk zaten wij in een appartement met 3 slaapkamers waarvan één slaapkamer met 4 bedden (stapelbed en twee éénpersoons bedden). Perfect voor de kinderen. Het appartement was heel nieuw, superschoon en er zat een lekker haardje in. Haardhout konden we makkelijk bestellen bij de receptie, evenals broodjes die je met een simpel whatsappberichtje voor de volgende dag kon bestellen.

Vanaf de accommodatie was het in principe makkelijk langs de weg naar het dorp lopen (500 meter). Toch kozen wij ervoor met de kleine kinderbeentjes om ’s ochtends de auto te pakken – echt nog geen 3 minuten rijden – naar de grote parkeerplaats bij de lift, skiverhuur en skischool. Er was daar altijd genoeg plek om te parkeren. Kinderen afzetten in de (Nederlandse) skiles en dan zelf meteen de lift omhoog. Het gebied is niet groot, maar dat vonden wij wel fijn, want met de kinderen ben je zelf toch ook minder op de ski’s. We hebben ook nog in wisselende samenstellingen een paar dagen in Auffach de lift omhoog gepakt. Een minuut of 10 rijden verderop en net even wat meer pistes om te ontdekken. Alles bij elkaar echt een topbestemming voor gezinnen met kinderen.”

Bekijk Residenz Drachenstein Wildschönau

Woonkamer - Residenz Drachenstein Wildschönau - Niederau - Oostenrijk

Residenz Drachenstein Wildschönau in Niederau

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.