-

Dit zijn de beste familie-skigebieden in Zwitserland

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijke winteravontuur biedt Zwitserland oneindig veel mogelijkheden. Prachtige skigebieden, gezellige skidorpen en speelplezier voor de jongste wintersportsporters. Zwitserland besteedt veel aandacht aan het creëren van een kindvriendelijke omgeving met genoeg skischolen, oefenweides en andere winteractiviteiten, zodat niemand zich hoeft te vervelen.

Maar, waar vind je die leuke, familievriendelijke skigebieden? Wij hebben de beste familie-skigebieden in Zwitserland voor je op een rij gezet, inclusief een selectie van de beste chalets en appartementen.

Top 4 familievriendelijke skigebieden in Zwitserland

1. 4 Vallées (Les Quatre Vallées)

Een groot en gevarieerd aanbod voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters vind je in familie-skigebied 4 Vallées.  Een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland. Les Quatre Vallées is een uitgestrekt skigebied met meer dan 400 km aan pistes met 74 skiliften! Dit skigebied is voornamelijk geschikt voor gezinnen vanwege de vele kinderactiviteiten. In skidorp Verbier (een van de belangrijkste skidorpen van 4 Vallées) vind je vele skischolen, kinderzones en oefenpistes voor de kleintjes om veilig en plezierig te leren skiën. Voor een spectaculair uitzicht ga je naar de top van de Mont Ford waar je op een hoogte van 3.300 meter van een prachtig uitzicht kunt genieten. Naast skiën kan je met het hele gezin rodelen, schaatsen en superleuke hondensledetochten maken. Er zijn ook verschillende funparks te bezoeken zoals Snowpark Le Châble, dat speciaal ontworpen is voor beginners en gezinnen. Of ga snowtuben in Veysonnaz! Een geweldige ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Lees meer het familievriendelijke skigebied Les Quatre Vallées.

2. Val d’Anniviers

Het sneeuwzekere skigebied Val d’Anniviers ligt in de regio Wallis en bestaat uit 215 km piste tot ruim 3.000 meter hoogte. Het skigebied bestaat uit drie deelgebieden: Grimentz-Zinal, St-Luc-Chandolin en Vercorin. In elk deelgebied valt genoeg te ontdekken. Grimentz-Zinal staat bekend om zijn rustige maar gezinsvriendelijke sfeer en is daarom vooral bij families favoriet. Het is een oud boerendorp met mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren wintersporters. Zinal heeft voornamelijk rode en zwarte pistes en dus minder geschikt voor kinderen, hoewel je er ook wel oefen- en sleepliften met blauwe pistes vindt. Als je hier bent, mag je ook zeker niet de geweldige 3 km lange gondelbaan missen die je over 3 valleien voert. Dit is de op drie na langste gondelbaan van heel Zwitserland!

Lees meer over familie-skigebied Val d’Anniviers

3. Flims-Laax-Falera

Het familievriendelijke skigebied Flims-Laax-Falera is één van de grootste aaneengesloten skigebieden in Graubünden met 225 km aan piste! Hier kan je eindeloos skiën. Dit skigebied is geweldig voor gezinnen. Beginnende skiërs maar ook gevorderden, snowboarders en freeriders kunnen hier hun talenten laten zien door de diverse piste- en off-piste mogelijkheden. Flilms-Laax-Falera is erg sneeuwzeker door de hoge ligging van ruim 3.000 meter hoog. De pistes zijn altijd in topconditie. Ideaal voor een gezinsvakantie. Flims-Laax-Falera staat bekend om zijn uitstekende voorzieningen voor kinderen. Er zijn op meerdere plekken oefenzones en pistes gemaakt, zodat de kinderen de beginselen van het skiën goed onder de knie kunnen krijgen. Ook heeft dit skigebied verschillende skischolen die bovendien leuke dagtochten organiseren. Of ga lekker zwemmen in het zwembad van Flims. Het zwembad heeft verschillende zwembaden en glijbanen, evenals ontspanningsruimtes voor gezinnen om te genieten na een dag op de piste. Ook leuk: sleeën op de Punt da Gall-rodelbaan. Een populaire activiteit voor families.  

Lees meer over skigebied Flims-Laax-Falera

4. Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil ligt op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Met zo’n 650 km aan piste is het een van de grootste skigebieden van de wereld! Dit is een geweldige plek voor families door de diverse ski- en snowboardmogelijkheden. Ook zijn er veel kindvriendelijke faciliteiten zoals oefenweiden, verschillende skischolen voor kinderen en kinderzones met thema’s. Daarnaast zijn er leuke off-piste activiteiten zoals speelplaatsen, rodelbanen, ijsbanen of genieten in één van de zwembaden. In dit skigebied vind je ook gave avonturenparken waar kinderen kunnen spelen op de springkussens, trampolines, glijbanen en meer. Les Portes du Soleil kent wel 289 skiliften en heeft 12 gezellige dorpen.

Lees meer over het gezinsvriendelijke skigebied Les Portes du Soleil

De beste accommodaties voor gezinnen in Zwitserland

Chalet Alpina

Verblijf in dit ruime chalet met een prachtig uitzicht op een toplocatie met je hele gezin. Dit is Chalet Alpina, in het dorpje La Tzoumaz, in het grote Les Quatre Vallées skigebied. Afhankelijk van de sneeuwcondities ski je vanaf de voordeur zo naar de cabinelift. Chalet Alpina is geschikt voor 10 tot 12 personen met 6 slaapkamers en 3 badkamers. Wat dit chalet ideaal maakt, is de afstand vanaf Utrecht (965 km) en de ligging ten opzichte van het centrum van La Tzoumaz. Voor kinderen is er van alles te doen rondom Chalet Alpina. Er is een skischool, een kinderopvang, een schaatsbaan en een overdekt zwembad.  Verder zijn er een aantal restaurants en winkels nabijgelegen.  

Tekst gaat verder onder afbeelding.Chalet Alpina

Chalet Alpina

Chalet Jonathan

Vanwege de ideale ligging in het dorp Les Collons in Les Quatre Vallées is dit de perfecte uitvalbasis voor families. Je vindt dit chalet direct aan de blauwe piste Trabanta. Via deze skipiste ski je makkelijk naar het centrum van Les Collons (ca. 350 meter). In het centrum vind je een supermarkt, skischool en verschillende restaurants en bars. De kinderopvang is in Thyon (ca. 6 km). Hier vind je ook een overdekt zwembad. Dit 10-persoons chalet is net gebouwd en sfeervol ingericht. Na een lange dag op de piste kan je hier heerlijk opwarmen en een spelletje spelen bij de open haard. Chalet Jonathan heeft een balkon en een terras met een prachtig panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. Dit uitzicht wil je niet missen!

Tekst gaat verder onder afbeelding. Chalet Jonathan

Chalet Jonathan

Appartement Rocksresort

Dit moderne 4-persoons appartement ligt aan de voet van de piste en skiliften die je middenin het skigebied van Flims-Laax-Felera brengen. Het centrum van dit skigebied vind je 1.5 km verderop. Wat dit skigebied geweldig maakt voor de kinderen, jongeren en volwassenen is de ‘freestyle academy’. Dit is een superleuke manier om even te ontspannen en helemaal los te gaan. De ‘freestyle academy’ is een indoor hal met o.a. een speelparadijs, trampolines en diverse schansen om te leren freestylen met je ski's of snowboard, waarbij je in een grote bak met schuimblokken valt. Ook is er voor kinderen een oppasservice gelegen op ongeveer 100 meter afstand (tegen betaling). Dit appartement heeft één 2-persoonsbed en twee 1-persoonsbedden. Eén badkamer heeft een mini-spa met onder andere een heerlijke regendouche en stoombad.

Tekst gaat verder onder afbeelding. Appartement Rocksresort

Appartement Rocksresort

Chalet Hidden Creek

Chalet Hidden Creek is een sfeervol familiechalet en voorzien van alle comfort. Dit chalet is geschikt voor 8 tot 10 personen met 4 slaapkamers en 3 badkamers. De woonkamer heeft grote ramen wat een prachtig uitzicht geeft op de bergen. Er is een aparte speel- en slaapruimte voor kinderen met een extra televisie en DVD-speler. Verder staat er ook een tafeltennistafel. Chalet Hidden Creek met privé-sauna bevindt zich op een zonnige locatie in Morgins, een sfeervol wintersportdorp in het enorme Frans-Zwitserse skigebied Les Portes du Soleil (650 km piste). De blauwe piste van Le Corbeau ligt op slechts 150 meter van het chalet vandaan. Heerlijk toch? In het centrum van Morgins vind je supermarkten, diverse restaurants en bars, een kinderopvang, skischolen en een schaatsbaan.

Tekst gaatverder onder afbeelding. Chalet Hidden Creek

Chalet Hidden Creek

Nog meer wintersport in Zwitserland?

Ben je enthousiast geworden? Ontdek ook de andere fantastische skigebieden in Zwitserland voor nog meer inspiratie en accommodaties. Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar, neem gerust contact met ons op.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.