-

Kleine skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om zijn gezellige sfeer en prachtige skigebieden, waaronder veel kleine skigebieden die perfect zijn voor gezinnen en beginners. Deze kleinere en rustigere gebieden leggen het vaak af tegen de grotere en meer bekende skigebieden. Onterecht als je het ons vraagt! Kleine skigebieden bieden ook uitstekende faciliteiten, moderne liften en goed geprepareerde pistes. Bovendien zijn de kleinere gebieden vaak minstens zo sfeervol en een stuk minder druk. 

Om je een idee te geven van een aantal gezellige, kleinere skigebieden in Oostenrijk, hebben we hieronder 10 gebieden op een rij gezet. Ben je ook op zoek naar een klein en rustig skigebied, dan raden we je zeker aan om deze skigebieden mee te nemen in je zoektocht naar de perfecte bestemming.

10x kleinschalige skigebieden in Oostenrijk

  1. Turracher Höhe; klein en gezellig skigebied met prachtige vergezichten en veel mogelijkheden voor gezinnen en beginners.
  2. Riesneralm; kleinschalig en sneeuwzeker skigebied met veel activiteiten voor kinderen.
  3. Kreischberg; internationaal bekend skigebied met moderne faciliteiten en veel mogelijkheden voor snowboarders en freestylers
  4. Rauriser Hochalm; klein skigebied met goede sneeuwzekerheid, een rustige, ontspannen sfeer en veel mogelijkheden voor gezinnen.
  5. St. Johann in Tirol; sfeervol skigebied voor gezinnen en beginners en bovendien ook een fantastische omgeving om te wandelen.
  6. Lachtal; klein en gezellig skigebied voor families met kinderen en ook mogelijkheden om te nachtskiën.
  7. Kleinwalsertal; veel mogelijkheden om off-piste te skiën en beroemd om de freeridemogelijkheden.
  8. Mallnitz; klein, gemoedelijk en sneeuwzeker skigebied in een rustige omgeving met mooie wandelmogelijkheden.
  9. Wildkogel Ski Arena; moderne faciliteiten, veel activiteiten en goede skischolen voor gezinnen met kinderen en beginners.
  10. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau; makkelijk aan te rijden skigebied in Tirol met gezellige après-ski en ideaal voor gezinnen.

Kinderen skiles

Wat is een klein skigebied?

Natuurlijk ligt de grens voor iedereen anders, maar wij bestempelen een skigebied als klein, wanneer er minder dan 75 km aan piste is. Sommige skigebieden zijn zelfs nog veel kleiner dan dat. Zo heb je in het gebied Riesneralm slechts 32 kilometer aan pistes. Voor de gevorderde skiër zou dat veel te klein zijn, maar voor beginners is het ideaal. Ongeveer de helft van de pistes is blauw en alle pistes komen uit bij het dalstation in Donnersbachwald. Voor gezinnen met kinderen die ook zelf al pistes pakken, is dat echt perfect, want je komt elkaar makkelijk weer tegen.

De voordelen van een klein skigebied

Er zijn veel voordelen aan een klein skigebied. Zo heerst er vaak een rustigere sfeer. Het is er meestal minder druk dan in grotere skigebieden, wat betekent dat er minder wachtrijen zijn bij de liften en minder drukte op de pistes. Bovendien zijn kleine skigebieden perfect voor beginners en gezinnen. Er zit in kleine gebieden vaak een goede skischool, een goede oefenweide en de pistes zijn meestel heel geschikt voor beginners. Wie net leert skiën, heeft aan 1 of 2 pistes meestal genoeg om de bochten onder de knie te krijgen en de techniek te verbeteren. Verder is een klein skigebied over het algemeen goedkoper dan een groot gebied en is de sfeer persoonlijker. Je merkt dit ook aan de gastvrijheid bij accommodaties en in de horeca.

Bergrestaurant

Klein skigebied voordeliger dan groot

Ook niet onbelangrijk; veel skiërs die voor een klein skigebied kiezen, doen dit ook uit kostenoverweging. Over het algemeen zie je dat in kleine skigebieden de prijzen nog een stuk vriendelijker zijn. Op zich is dat natuurlijk logisch. Het skigebied maakt zelf ook minder kosten voor bijvoorbeeld het prepareren van pistes en liftonderhoud. Er zijn ook minder mensen nodig om een klein skigebied goed te laten draaien. Dit merk je zelf ook in de prijzen van bijvoorbeeld een skipas of een lunch op de berg.

Skiers op piste

Boek je accommodatie in Oostenrijk

Ben je op zoek naar een ontspannen wintersport in een van de kleine, authentieke skigebieden in Oostenrijk? Bekijk onze accommodaties en verfijn de zoekresulltaten met de filteropties. Zo vind je binnen no-time de perfecte accommodatie voor je volgende wintersport! Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.