-

Wat kost een wintersport?

Elke wintersporter weet: een wintersportvakantie is niet heel goedkoop. Voor de meeste wintersporters maakt dat niks uit, het is het geld sowieso dubbel en dwars waard. Toch snappen we dat je bij het boeken van een vakantie wel goed oplet dat het niet de spuigaten uitloopt. Misschien heb je niet alleen met je eigen budget te maken, maar ook met dat van andere reisgenoten.

Het kan best een gepuzzel zijn om de perfecte accommodatie te vinden voor de prijs die je in gedachte had. En dan komen daar nog kosten bij voor de reis, eten en drinken, eventueel huurmateriaal en meer. Wat dat allemaal kost? Daar kunnen wij als wintersportspecialist een heel gerichte inschatting van geven. Lees maar even mee!

Wat kost een wintersportvakantie?

Vooropgesteld: een wintersportvakantie is zo goedkoop of duur als je het zelf maakt. Het heeft er alles mee te maken of je in een groot en populair skigebied of dorp wilt verblijven, de kwaliteit en grootte van je accommodatie, het wel of niet nodig hebben van huurmateriaal en skilessen en wat je uitgeeft aan eten en drinken in de plaatselijke supermarkt of op de berg.

Daarbij scheelt het ook of je met een grote groep vrienden op wintersport gaat, en je veel kosten samen kunt delen, of dat je met je gezin op wintersport gaat en je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen betaalt. Om een heel gerichte inschatting te maken van de kosten voor een wintersport, hebben we op onze website een speciale tool waarmee je direct inzicht krijgt in de kosten van een verblijf (veelal inclusief skipas) mét eventueel bijkomende kosten voor extra's zoals huurmateriaal.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.kosten wintersport berekenen

Bereken de prijs van je wintersportvakantie.

Hoe kan ik de prijs van een wintersportvakantie berekenen?

Op onze website vind je op elke accommodatiepagina een rekentool, waarmee je de kosten van de accommodatie, inclusief eventuele extra's zoals huurmateriaal, kunt berekenen. Handig, want zo weet je precies wat je kwijt bent en er zijn geen verborgen kosten. De tool is te vinden onder de prijstabel. Probeer 't maar eens bij deze fijne, ruime appartementen in Val Cenis, Frankrijk. Of vind een accommodatie en bereken de prijs voor jouw volgende wintersport!

Bekijk het aanbod voor seizoen ‘23/’24

Welk wintersportland is het duurst/goedkoopst?

Over het algemeen staat Zwitserland bekend als het duurste wintersportland in de Alpen. In Frankrijk zou je relatief goedkoop op skivakantie kunnen. Maar klopt dat eigenlijk wel? Nee, wij geloven van niet. Zowel in Zwitserland als in Oostenrijk en Frankrijk heb je skigebieden waar de prijs van een skipas echt aan de hoge kant is, maar ook kleinere skigebieden waar de prijzen veel lager liggen. Kies je voor een chalet aan de piste, dan betaal je uiteraard meer dan voor een appartement op bijvoorbeeld een kwartier of half uurtje rijden van de liften. Het gaat erom welke keuzes je zelf maakt. Wil je een goede indicatie voor een wintersport in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië voor een specifiek budget? Neem dan gerust contact met ons op. Onze reisadviseurs gaan graag voor jou op zoek naar een mooie accommodatie die past bij jouw budget. Handig!

Welke maanden zijn het voordeligst/duurst voor wintersport?

De meeste wintersportvakanties vallen tussen december - start van de kerstvakantie - en april. In deze maanden is een wintersport in december of februari verreweg het duurst vanwege de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie. Gezinnen met kinderen die gebonden zijn aan de schoolvakanties geven gemiddeld het meeste uit. Maar één ding is zeker: het trotse gevoel wat je als ouders ervaart als je je kind voor het eerst op ski’s van de berg af ziet komen, is onbetaalbaar!

De voordeligste maand voor een wintersport is januari. Door de jaren heen zien we dat de prijzen in januari gemiddeld het laagst zijn. Een goede maand dus om op wintersport te gaan, óók omdat in januari de kans groot is dat je perfecte sneeuwcondities hebt.

Boek je wintersport

Kijk jij ook alweer uit naar je volgende wintersportvakantie? Vind de perfecte accommodatie en boek direct online of neem contact op met onze reisadviseurs voor een persoonlijk advies op maat. Geheel vrijblijvend!