-

Skigebied Mayrhofen 2024/2025

Ga jij dit seizoen naar het Zillertal? Het gezellige Mayrhofen is populair onder wintersporters.

Mayrhofen is onderdeel van één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk, het Zillertal. Met 458 kilometer aan piste is er genoeg mogelijk voor iedere wintersporter. Niet alleen op de berg, ook in het dorp zelf is er genoeg te beleven. Mayrhofen is met haar gezellige après-ski tenten, restaurants en bars een levendig wintersportdorp.

Een ervaren wintersporter die al jarenlang naar Oostenrijk gaat om te genieten van de sneeuw. De kans is groot dat Mayrhofen bekend voorkomt. Het plaatsje, gelegen in het hart van het Zillertal, is namelijk erg populair onder veel skiërs en snowboarders. Het gebied zelf bestrijkt een lengte van 142 kilometer aan piste en maakt deel uit van het Zillertal. Het Zillertal bevat vier aaneengesloten skigebieden: Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000.  Mayrhofen is de afgelopen jaren blijven groeien, zo zijn er nieuwe accommodaties, skiliften en skipistes ontwikkeld. Voor elke generatie voldoende faciliteiten voor een geslaagde wintersportvakantie.

Après-skiën in Mayrhofen

Mayrhofen staat garant voor één en al gezelligheid. Je kunt beginnen met après-skiën op de berg en vervolgens afdalen naar één van de sfeervolle bars in het dorp. Begin je op de berg? Neem dan een kijkje in de Pilzbar of ga naar de Elchbar. Deze bars, gelegen naast elkaar, bieden je de perfecte afsluiting van de dag. Met diverse Hollandse en Duits après-ski-hits in het hoofd neem je de gondel terug naar beneden voor een afsluiting in een van de après-ski-hotspots van het dorp. Zie je ergens een grote ijsbeer op de gevel? Dan ben je bij de Ice Bar, een van de populairste bars van Mayrhofen. Waar het voor de één om 22.00u ophoudt in de Ice Bar, is het voor de ander tijd om door te gaan in een van de andere clubs en discotheken. Neem een kijkje in Brück’n Stadl voor muziek van internationale artiesten, ga los op salsamuziek in Mo’s café of ga naar de Arena Night Club. Genoeg mogelijkheden om je na een dag skiën nog te vermaken in het wintersportdorp.

Wintersporten met de kinderen in Mayrhofen

Met het gezin of de hele familie kun je ook prima uit de voeten in Mayrhofen. Met diverse skischolen in het dorp kunnen de kinderen hun techniek ontwikkelen onder begeleiding van Nederlandse skileraren en –leraressen. Wil je zelf nog wat bijspijkeren in je techniek? Kies dan zelf voor een privéles of ga zelf weer in een skiklasje. Er is voor de kinderen voldoende oefenterrein met sleepliften en transportbanden. Ook is er een kinderland naast het dalstation te vinden voor de jongste wintersporters. Ze worden opgevangen en leren de eerste beginselen van het skiën, zodat ze over een paar jaar met een complete techniek van de berg af kunnen. Kom tussen de middag terug voor een lunch met de kinderen of laat ze samen met het skiklasje en de leraar genieten van een bord Kaiserschmarrn of een Wienerschnitzel.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Skiles Mayrhofen

Skiën en snowboarden in Mayrhofen

Buiten het feit dat Mayrhofen ideaal is voor een wintersportvakantie met kinderen of een gezellige middag in de après-ski, is skigebied Mayrhofen ook nog eens ontzettend veelzijdig wat betreft pistes. Er is voldoende uitdaging voor de ervaren skiër als het gaat om zwarte pistes. Ook is er meer dan 200 kilometer off-piste aanwezig voor het populaire freeriden. Samen met lokale berggidsen kun je het avontuur aangaan in de sneeuw. Voor beginnende skiërs en snowboarders zijn er brede blauwe afdalingen om mee te beginnen. Freestylen in Mayrhofen? Ook dat kan in een van de bekendste en grootste funparks van Oostenrijk. Het Penken Park bestaat uit zes verschillende gedeeltes, zodat iedereen zich kan uitleven op zijn eigen niveau. Voor kinderen een Kids Area en voor professionele freestylers jumps tot wel 20 meter.

Skitochten in Mayrhofen

In Mayrhofen zijn diverse skiroutes te volgen, zodat je een hele dag kunt blijven skiën. De fanatieke wintersporter kan de XXL – tocht skiën, deze laat je alles zien van skigebied Mayrhofen. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er opties. Wanneer de kinderen niet de hele dag willen skiën, is familietocht Ahorn een goede optie. Vanwege het feit dat je kunt uitwijken naar de Hintertuxer Gletscher is er sneeuwzekerheid het hele jaar door. Je kunt op deze gletsjer 365 dagen per jaar skiën. Verspreid over het hele skigebied zijn verschillende horecagelegenheden te vinden. De gezellige berghutten en restaurants met zelfbediening zorgen voor een welverdiende onderbreking en tijd om op te warmen.

Wat is er nog meer in Mayrhofen te vinden?

Ook in Mayrhofen zelf zijn er verschillende gezellige restaurants te vinden. Een typische Oostenrijkse stübe, Spaans restaurant of een pizza eten bij de Italiaan? Genoeg keuze om de dag goed af te sluiten. Kies ervoor om na een dag in de bergen te ontspannen in één van onze chalets met sauna. Naast mogelijkheden voor skiërs en snowboarders zijn er ook loipen aanwezig voor langlaufers. Deze loipen zijn voor het grootste deel met elkaar verbonden en de Birnfeldloipe is zelfs ‘s avonds verlicht. Wandelen kan ook rondom Mayrhofen. Er zijn routes op hoogte, waarbij je in de bergen kan lopen, maar er zijn ook wandelroutes in het dal te vinden.

Enthousiast geworden? Bekijk ons aanbod chalets en appartementen in Mayrhofen voor 2024/2025. Onze reisadviseurs helpen je graag, zodat je deze winter zorgeloos op vakantie kunt. Bel of mail voor eventuele vragen en ontvang geheel vrijblijvend advies. Tot snel?

Skiërs

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.