-

Tips voor je wintersport in het Zillertal

Het immense Zillertal bestaat uit maar liefst 4 verschillende skigebieden. In totaal goed voor 544 kilometer piste, 180 skiliften en 80 berghutten. Genoeg variatie op de berg en in het dal. Je vindt er tal van authentieke wintersportdorpen. Van het gezellige Mayrhofen en Gerlos tot het hooggelegen Köningsleiten, het Zillertal is geweldig voor iedere wintersporter. 

Gaat jouw volgende wintersport naar het Zillertal? Tijd om alvast een beetje in de stemming te komen. Bekijk onze tips voor een wintersportvakantie in het Zillertal: 

© Zillertal Tourismus / Christoph Johann

© Zillertal Tourismus / Christoph Johann

Voordat je naar het Zillertal vertrekt

Download deze handige apps

Voor vetrek is het handig om de myZillertal App en/of de Zillertal Arena app te downloaden. Scroll tijdens je reis vast door de app en ontdek de mogelijkheden van het Zillertal. Je vindt in de app onder andere nuttige informatie over het skigebied, de skipistes, skiliften en leuke restaurants. 

Sneeuwhoogtes in het Zillertal

De eerste sneeuw is inmiddels gevallen en het is wachten op de eerstvolgende megadump. Ben je benieuwd naar de actuele sneeuwhoogte in jouw wintersportdorp? Bekijk hier hoeveel sneeuw er al is gevallen. En, hoeveel centimeter sneeuw ligt er op de berg? 

Heb je de Zillertaler Superskipass al gekocht?

Met deze interactieve pistekaart heb je een overzicht van alle skigebieden in het Zillertal. Met de Zillertaler Superskipass heb je direct toegang tot het hele wintersportparadijs. Koop je skipas ter plekke of boek je accommodatie inclusief skipas, dat scheelt weer tijd, geld en moeite. Skipas binnen? Tijd om de skipistes te ontdekken en kilometers te maken, goed vooruitzicht!

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Tips voor de decembermaand

Onder de kerstboom: paragliding in het Zillertal

In het Zillertal is het ontzettend mooi om te paragliden. Er zijn er maar liefst 20 verschillende startplaatsen voor een vlucht door het Zillertal. Vlieg je binnenkort boven Fügen, Mayrhofen of Hippach? Kan allemaal, het is zelfs mogelijk om het iemand cadeau te geven. Leuk idee voor onder de kerstboom? 

Lees meer over paragliden in het Zillertal

paragliding zillertal

Adrenaline in de Zillertal Arena

Word jij een Arena Champion?

Hoe ziet jouw wintersportdag er normaal gesproken uit? Piste pakken, bakkie doen en lekker op het gemak? Of ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Voor degene die liever harder, beter, sneller en sterker is dan zijn medewintersporter, is er de Arena Champions. In het skigebied vind je 5 SkiMovie-routes, 4 Speed Checks en 5 Photopoints. Schrijf je in, voltooi de checkpoints en word een Arena Champion!

Lees meer over Arena Champions

Ga rodelen in de Zillertal Arena

Of je nu naar Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten of een van de andere bergdorpen in de Zillertal Arena gaat, rodelen kan altijd. Er zijn in het skigebied tal van rodelbanen. De langste rodelbaan van het skigebied is maar liefst 7 kilomter lang. Ga jij de uitdaging aan?

Bekijk alle rodelbanen hier

Good Morning Skiing in Königsleiten, Gerlos en Zell am Ziller

Ga je wintersporten in maart? Dan pak je elke donderdag en zondag om 6.55u de skilift omhoog. Eenmaal boven staat er een heerlijk ontbijt klaar in een sfeervolle berghut. Met een goedgevulde maag ga je als allereerste de berg af. Skiën op de net geprepareerde pistes en je sporen achterlaten in de sneeuw. Heerlijk!

Lees meer over Good Morning Skiing

Arena Champions Zillertal Arena - © Zillertal Tourismus / Tom Klocker

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Wat te doen in Königsleiten en Wald

Moonlight Skiing & Dinner in Königsleiten

Van januari tot en met maart eet je tijdens volle maan bij bergrestaurant Gipfeltreffen. De avond begint rond zonsondergang met een live dj en een drankje, waarna een heerlijk diner volgt. Het hoogtepunt is de afdaling na het eten. Pistes die enkel verlicht worden door het licht van de maan, het lijkt wel een sprookje!

Lees meer over Moonlight Skiing & Dinner

Après-ski in Hanne’s Alm in Königsleiten

Als je vraagt naar de beste après-ski-bar in Königsleiten, dan kom je al snel uit bij Hanne’s Alm. Zet de afdaling in en plof je ski's pal voor de deur neer, de hotspot ligt namelijk aan de voet van piste 51. Zing mee met de beste après-ski-hits en stamp met de skischoenen op tafel. Te gezellig? Af en toe gaat letterlijk het dak eraf. De dakconstructie opent zich en frisse lucht stroomt naar binnen. Klinkt goed toch? 

Bekijk Hanne’s Alm hier

Wandelen in Königsleiten en Wald im Pinzgau 

Rondom Königsleiten en Wald im Pinzgau kun je ontzettend mooi wandelen. Korte routes, lange uitdagende routes, alleen maar afdalen of juist veel klimmen, de wandelroutes in het Zillertal zijn erg veelzijdig. De mooiste wandelingen vind je hier.

Kristallbad in Wald im Pinzgau

Gaan de kinderen mee op wintersport? Dan is het altijd fijn om een zwembad in de buurt te hebben. In Wald im Pinzgau heb je het Kristallbad. Glij van de 50 meter lange avonturenglijbaan of speel met de kinderen in het speciale kinderbad. Geen kinderen? Je kunt er ook heerlijk ontspannen in de Finse sauna, infraroodcabine en het pekel-stoombad.

Meer over het Kristallbad in Wald im Pinzgau

Rodelen bij de Finkenhof in Wald im Pinzgau 

Tot 20:00u ’s avonds kun je in Wald im Pinzgau terecht op de verlichte rodelbaan bij de Finkenhof. De baan is niet zo steil en lang, dus ideaal voor (kleine) kinderen.

Ritje met de paardenkoets

Ook leuk om te doen in Wald im Pinzgau: een ritje met de paardenkoets! Neem een warme deken mee en geniet van het winterlandschap. 

Lees meer over de paardenkoetsritten

© Zillertal Tourismus / Christoph Johann

© Zillertal Tourismus / Christoph Johann

Skitours en tips in Mayrhofen

Familie-skitour Ahorn in Mayrhofen

Voor een gezellige familie-skitour verzamel je 's ochtends bij het dalstation van Ahornbahn. Je ontdekt samen met je gezin het hele Ahorn-gebied. Stop onderweg bij de White Lounge of de Iglu Bar voor een warme chocolademelk. Laat de benen rusten, warm op en voltooi de tocht. Met een voldaan gevoel kom je beneden. 

XXL-skitour in Mayrhofen

Voor de ervaren skiërs is er een uitdagende skitocht door het skigebied van Mayrhofen. Je start bij de Penkenbahn en komt langs de Horberg, Penken, Rastkogel en Eggal. Op de route vind je de steilste piste van Oostenrijk (de Harakiri). Wie daag jij uit voor deze skitocht?

Bekijk deze en andere skitochten in Mayrhofen

Probeer piste 34… als je durft

In het skigebied Mayrhofner Bergbahnen vind je de steilste piste van Oostenrijk: de Harakiri. De piste is 2 km lang, heeft een hellingsgraagd van 78% en het steilste stuk is maar liefst 400 m lang. Ga jij de uitdaging aan?

Zwemmen in Das Hallenbad in Mayrhofen

Zijn de kids even klaar met het skiën? Dan kun je in Mayrhofen rechtstreeks door naar Das Hallenbad. Ga eerst met een band van de glijbaan en neem daarna de reuzenglijbaan. Nog heel even in de stroomversnelling en daarna gezellig eten in het wintersportdorp! 

Meer over Das Hallenbad in Mayrhofen

Familie ski tour © Zillertal Tourismus / Tom Klocker

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Nieuws uit Zell en Gerlos

Nieuwe 8-persoons stoeltjeslift tussen Zell en Gerlos

Kort geleden is de 2-persoon Kapauns vervangen door een veel comfortabelere 8-zitter. De stoeltjeslift is voorzien van een kap en stoelverwarming, lekker opwarmen dus! Daarnaast is het traject verlengd en het systeem is milieuvriendelijk.

Dutchweek keert terug in Gerlos

Ook in 2025 strijkt Dutchweek weer neer in Gerlos. Tijdens Dutchweek is het één groot feest in en rondom Gerlos. Zowel in het dorp als in de verschillende berghutten is het genieten geblazen. 's Middags op tijd naar de Cin Cin en lekker doorfeesten tot in de late uurtjes. Zodra de data voor 2025 bekend zijn, zullen wij ze hier delen.

Lees meer over Dutchweek in Gerlos

XXL Schnitzel bij Rosi’s Schnitzelhütte Zell am Ziller

Tot slot nog een tip van ons: neem vanuit Zell am Ziller de Karspitzbahn 2 omhoog en pak piste 18. Heb je de juiste route te pakken? Dan kom je uit bij Rosi’s Schnitzelhütte. Bestel de XXL Schnitzel en je krijgt ongetwijfeld de grootste wienerschnitzel die je ooit gezien hebt. 

Bekijk Rosi’s Schnitzelhütte

Schnitzel

De verborgen parel van de Hintertux

Bezoek het natuurlijk ijspaleis in de Hintertuxer-gletsjer

Wil je echt wat bijzonders doen tijdens je wintersport? Bezoek dan het ijspaleis van het Zillertal. Glinsterende kristallen, ijs-stalactieten, bevroren watervallen, een gletsjermeer, je vindt het allemaal onder de pistes van de Hintertuxer-gletsjer. Wow!

Lees meer over het Hintertuxer IJspaleis

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Boek je accommodatie in het Zillertal

Word je ook zo blij van al deze activiteiten en tips, maar heb je nog geen wintersport geboekt? Bekijk dan snel onze accommodaties in het Zillertal. Wie weet sta jij straks op een van de pistes in het mooiste skidal van Oostenrijk.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.