-

Tips voor je wintersport in Les Portes du Soleil

Skiën in twee landen tijdens je wintersport. Dat is wat Les Portes du Soleil zo bijzonder maakt. Het skigebied met ruim 650 km aan piste strekt zich uit over Frankrijk én Zwitserland. Een ideaal gebied voor eindeloze tochten van dorp naar dorp. Zó heerlijk!

Les Portes du Soleil is immens populair onder wintersporters. Over het algemeen komt dat door de grootte van het aaneengesloten skigebied en de ruime keuze aan authentieke skidorpen, zoals het sfeervolle Châtel, het kindvriendelijke Les Gets en het autovrije familiedorp Avoriaz. En ook aan de Zwitserse kant heb je de mooiste dorpen, zoals Morgins en het charmante Champoussin.

In het skigebied en de verschillende dorpen is vanalles te beleven. Natuurlijk kun je er fantastische tochten skiën, maar er is nog zó veel meer. Daarom hebben we hieronder dé tips voor jouw wintersport in Les Portes du Soleil op een rij gezet. Doe er je voordeel mee!

Les Lindarets: het geitendorp

Op zoek naar een leuke plek om te lunchen? Midden in het skigebied vind je het kleine, authentieke chaletdorpje Les Lindarets. Het geitendorp. In de zomer dwalen hier honderden geiten door de straten, kun je het je voorstellen? 's Winters is het mini-dorp een populaire stop voor wintersporters. Je vindt er namelijk aan aantal steengoede restaurants voor de lunch, zoals Restaurant Les Clarines, Restaurant Chaudron en Le Petit Lindaret. Tip: wees een beetje op tijd voor de lunch, dan kun je vast nog een tafel bemachtigen.

Bekijk Les Lindarets op de kaart

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Les Lindarets - Les Portes du Soleil

Les Lindarets - © Yvan Tisseyre/OT Vallée d’Aulps

Voor daredevils: Le Mur Suisse

Ze zeggen dat het de steilste piste ter wereld is. Alleen de meest ervaren wintersporters weten ‘Le Mur Suisse’ te trotseren. Een piste met een lengte van 400 meter. Valt nog mee denk je, maar dat is echt lang zat. De piste heeft namelijk een hellingspercentage van 76%. Sta je bovenaan? Het eerste deel van de afdaling heeft een helling van 90°. Deze uitdaging is écht alleen voor de allerbeste skiërs.

Lees meer over Le Mur Suisse

Off-piste skiën in Les Portes du Soleil

In Les Portes du Soleil kun je fantastisch off-piste skiën. Dat weten ze in het gebied ook, daarom hebben ze speciale zones ingericht waar je geniet van off-piste omstandigheden met de veiligheid die je ook op een geprepareerde piste hebt. Deze speciale zones worden voortdurend in de gaten gehouden en wanneer nodig wordt er een lawine opgewekt. Zijn de pistes gesloten, dan zijn ze ook echt gevaarlijk en kun je er beter niet komen. Kijk jij er ook zo naar uit om in een diepe laag poeder je sporen achter te laten?

Ontdek waar je off-piste kunt skiën

Tekst gaat verder onder de afbeelding. off-piste ski

Rock the Pistes: 17 - 23 maart 2024

Van 17 t/m 23 maart is het extra feest in Les Portes du Soleil. Tijd voor de 11e editie van het Rock the Pistes winterfestival! Deze periode zijn er maar liefst 7 live concerten op de pistes om half 2 's middags én meer dan 40 après-ski-concerten in de verschillende dorpen in Les Portes du Soleil. Ga jij net in deze week, dan kan je er niet omheen: ook jouw skischoenen gaan van de vloer!

Meer over Rock the Pistes

Tips in Châtel

Lunch bij Le Chalet de Théo

Pak de Petit-Châtel en daarna de Barbossine-lift omhoog en ski (of wandel, +/- 10 min.) naar het charmante Le Chalet de Théo. Hier tref je een warm welkom, een fantastisch uitzicht en de beste fondue in het gebied, als we de online recensies over het restaurant mogen geloven. Ben je in de buurt, dan zouden we hier zéker even aanwaaien. Tip: vergeet geen cash mee te nemen. 

Hier vind je Le Chalet de Théo

Fantasticable: zipline in Châtel

Een ongekende kick van sensatie, snelheid en duizelingwekkende afstanden te midden van de prachtige Alpen. Het kan met de zipline in Châtel. In een veilig harnas scheur je met bijna 100 km/uur op 140 meter boven de Plaine Dranse. Vanuit de lucht krijgt het landschap een totaal andere vibe; het lijkt bijna alsof je tussen de wolken zweeft. Zin in? Bij het bergstation van de Rochassons-stoeltjeslift laat je je ski's achter voor een stoot adrenaline met de Fantasticable.

Lees meer over de zipline in Châtel

Tekst gaat verder onder de afbeelding. kabelbaan chatel

Zipline Fantasticable © Châtel – Les Portes du Soleil

Airboarden: rodelen, maar dan anders

Weet jij wat een airboard is? Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar het is een opblaasbare slee waar je op je buik op gaat liggen. In Châtel kun je het proberen op de 5 km lange Pierre-Longue-afdaling. Met je ski- of snowboardschoenen aan en je helm op zoef je hier al airboardend naar beneden. Best leuk om eens te proberen, toch?

Lees meer over airboarden

Zwemmen in Châtel

Het zwembad in Châtel is dé plek om heen te gaan op dagen dat het alleen maar sneeuwt óf om met de kinderen even wat anders te doen dan skiën en sleeën. In zwembad Forme d'O vind je een sport-, recreatie- en buitenbad, maar ook sauna's en hammams. Bovendien kun je er wellnessbehandelingen zoals massages boeken, voor wie het even nodig heeft.

Lees meer over het zwembad in Châtel

Tips in Les Gets en Morzine

Paragliding in Morzine

Je ziet ze weleens vliegen, hoog boven de bergen. "Kijk dan, die parachute!" Maar, waarom zou je het zelf niet een keer proberen? In Morzine heb je de mogelijkheid om te gaan tandem-paragliden. Samen met een instructeur vlieg je over het skigebied. Boven in de lucht is het stil en de uitzichten zorgen voor een onbeschrijfelijk gevoel. Het gevoel dat je zó klein bent in een wereld die zo overweldigend groot en mooi is. Heel bijzonder!

Lees meer over paragliding

Tekst gaat verder onder de afbeelding. paragliding morzine

Rodelen in Morzine

Handschoenen aan, helm op! In Morzine kun je met de iets oudere kids gaan rodelen op de afdaling bij de Pléney-piste. Maar liefst 4 km vanaf de top naar het dorp Morzine. En nieuw is ook de rodelbaan bij Nyon. Haal je slee op bij restaurant Pointe de Nyon en maak je klaar in 3, 2, 1...

Lees meer over rodelen in Morzine

Lunchtip in Les Gets

Restaurant Le Grand Cry. Een gezellige tent aan de piste. Schijnt het zonnetje, dan zit je hier heerlijk met je koffie in een ligstoel. Even bijkomen van die vijf pistes die je al in de benen hebt ;). Voor lunch ook een aanrader. Gerechten zijn vers en de bediening vriendelijk. De tartiflette moet je hier op zijn minst 1x bestellen. Gaat zeker niet tegenvallen!

Meer over Restaurant Le Grand Cry

Wijnbar aan de voet van de piste in Les Gets

Een van onze favoriete plekken in Les Gets is wijnbar Le Bacchus By Crychar. De bar is onderdeel van het gelijknamige Hotel Crychar. Hier tref je een vleugje chique aan de voet van de piste. Heerlijk om een dag op ski's af te sluiten met een lekker glas wijn en een borrelhapje.

Bekijk wijnbar Bacchus

>>> Ontdek ook deze andere restaurants in Les Gets <<<

Totale ontspanning: SPA Les Sources du Chery in Les Gets

Middenin het dorp vind je ultieme ontspanning in Les Sourches du Chery. Ze zeggen ook wel dat het een van de mooiste kuuroorden van de Haute-Savoie is. Bubbelbad, zwembad, sauna, hammam... het lijkt ons de perfecte manier op de spierpijn van het skiën te verzachten.

P.S. De spa is toegankelijk vanaf 16 jaar. Wil je zwemmen met de kids? Ga dan naar het zwembad in Morzine!

Lees meer over SPA Les Sources du Chery

Schaatsen in Les Gets

In het hart van het dorp Les Gets is elke winter een ijsbaan te vinden. Superleuk ter afwisseling van het skiën om met de kinderen een uurtje te gaan schaatsen. Schaatsen zijn te huur vanaf maat 26. Heb je kids met kleinere voetjes, zorg dan dat je de ijzertjes niet vergeet in te pakken.

Ontdek de schaatsbaan in Les Gets

Tekst gaat verder onder de afbeelding. schaatsbaan les gets

© Patinoire V.Ducrettet / Les Gets

Rodelen in Les Gets

Aan de rand van Les Gets bij Les Perrières vind je een nieuwe rodelbaan op rails. 1.100 meter lang, een hoogteverschil van 104 meter, een hellingsgraad van 46% en snelheden tot 40 km/u. Deze rodelbaan is voor jong én oud. De sleetjes zijn geschikt voor 2 personen en kids vanaf 3 jaar oud mogen al mee. Heel leuk om een keer te doen als je er toch bent!

Lees meer over rodelen in Les Gets

Tekst gaat verder onder de afbeelding. rodelbaan les gets

© Tim Arnold / Les Gets

Tips in Avoriaz

Feest bij La Folie Douce

Je kent deze populaire après-ski-tent wellicht uit Val Thorens of een van de andere bekende wintersportdorpen: La Folie Douce. Ook in Avoriaz kun je hier terecht voor een drankje, dansje en een hoop gezelligheid. Bekende DJ’s, retro après-ski-party, performing arts... je kunt het zo gek niet bedenken of het komt eraan dit seizoen! Ga jij dit jaar naar de nieuwste editie van Unlimited Folie?

Zwemparadijs: Aquariaz

Is het een dag slecht weer of wil je gewoon even wat anders gaan doen met de kinderen? Bezoek het tropisch zwemparadijs in Avoriaz. Dit zwembad heeft alles voor een hele dag vermaak. Stroomversnelling, glijbaan, kinderbad, bubbelbad, waterspeeltuin, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Lees meer over Aquariaz

Tekst gaat verder onder de afbeelding. zwembad avoriaz

Aquariaz © Portes du Soleil

Avokarten

Met je ski’s of snowboard van de piste, daar komen we natuurlijk voor. Maar sensatiezoekers kunnen ook eens ontdekken hoe het is om met een soort van 3-wieler van de piste te crossen. Op hoge snelheid welteverstaan. Met je avokart ruim 3,5 km naar beneden. Het proberen waard?

Lees meer over avokarten in Avoriaz

Maak een (sneeuwschoen)wandeling

Of het nu zomer of winter is, wandelen in de bergen heeft toch altijd iets bijzonders. In Avoriaz zijn een heleboel mooie wandelingen te maken. Buiten de piste, in de rust van de witbesneeuwde bergen kom je misschien wel tot hele nieuwe inzichten. En zo niet, dan heb je in ieder geval een prachtige wandeling in de benen.

Download hier de wandelgids van Avoriaz e.o.

Bezoek het iglodorp

Het iglodorp ligt op 1.850 meter hoogte, er staat een iglo van 180m2 groot en die is in 15 dagen gebouwd. Zo maar een aantal feitjes over deze leuke plek in Avoriaz. Zeker de moeite waard om even te bekijken en/of een drankje te doen aan de ijsbar. Je kunt er ook lekker borrelen of genieten van een klassieke kaasfondue.

Lees meer over het iglodorp in Avoriaz

Tekst gaat verder onder de afbeelding. iglodorp avoriaz

Iglodorp © Avoriaz - Portes du Soleil

Tips in Les Crosets, Champoussin en Morgins

De Dents du Midi-regio bestaat uit 6 dorpen aan de Zwitserse kant van Les Portes du Soleil. Ga jij deze winter naar Champéry, Champoussin, Les Crosets, Morgins, Troistorrents of Val-d'Illiez? Dan vind je hieronder onze tips in de regio.

Restaurants in de Dents du Midi-regio

Ga jij op wintersport naar een van de dorpen in de Dents du Midi-regio? Dan ben je verzekerd van 1) een fantastische omgeving waar je de mooiste tochten kunt skiën en 2) een ruime keuze aan toprestaurants, zowel op de piste als in de verschillende dorpen. Om je een idee te geven: op de website van Regio Dents du Midi vind je alleen al 7 (!) pagina's met restaurants! 

Bekijk alle restaurants hier

>>> Ontdek ook deze après-ski-bars in Les Crosets, Morgins en de andere dorpen in de buurt <<<

Fun zones in Champoussin en Les Crosets

Voor de skiërs die een uitdaging niet uit de weg gaan: in Champoussin en Les Crosets vind je fun zones waar je kan oefenen op je allerbeste ski-trucs. Of waar je voor eens en voor altijd uitmaakt wie de snelste is. In de Rivella Fun Zone in Champoussin vind je een speedcheck en boardercrossparcours. Het Super Park in Les Crosets is de plek om sprongen te oefenen. Elk jaar doen ze weer hun uiterste best om de mooiste schansen te bouwen. Succes!

Lees meer over de Fun Zones

Zwemmen met de kids? Het kan in Champéry

Wil je een middag wat anders doen met de kinderen? Pak dan de auto naar Champéry voor een middag in zwembad Het Palladium. Je vindt er een groot 25 meter bad én een apart peuterbad. 

Bekijk locatie en prijsinformatie

Accommodaties in Les Portes du Soleil

Heb je je wintersportvakantie naar Les Portes du Soleil nog niet geboekt? Ontdek het aanbod chalets en appartementen in dit uitgestrekte en veelzijdige skigebied. Voor een passend advies neem je contact op met een van onze reisadviseurs. Schroom niet om te bellen of mailen, we helpen je graag verder.

 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.