-

Tips voor je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk en boordevol gezelligheid. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is een absolute aanrader voor iedere wintersporter. Een modern skigebied met oneindig veel mogelijkheden. Ga je voor de complete wintersportervaring? Dan reis je deze winter af naar een van de bergdorpen in het SkiWelt.

De wintersport is in zicht en het wordt tijd om je te gaan oriënteren op de mogelijkheden van jouw skigebied. Wintersport, dat draait vaak alleen om skiën of snowboarden, maar er kan nog zoveel meer. Naast blauwe, rode en zwarte pistes is er nog van alles te ontdekken. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental? Dit zijn onze tips voor een onvergetelijke wintersportvakantie:

De pistes van het SkiWelt

Funparken

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is goed voor zo’n 288 kilometer aan pistes. Op verschillende pistes vind je funparken, 4 in totaal. In Söll is er zelfs nog een apart skiparcours genaamd “Hans im Glück”. Krijg jij het voor elkaar om alle obstakels te ontwijken? In Ellmau, Söll en Westendorf vind je de funparken. Van kleine oefenzones voor beginners tot uitdagende rails voor professionele freestylers. In welk funpark ga jij freestylen?

Snelheidstestparcours

Niet zo’n fan van de rails en boxes in de funparken? Doe een snelheidstest en meet of je harder naar beneden gaat dan je vrienden of familie. Een snelheidsmeting is mogelijk in Brixen im Thale, Ellmau en Söll. Ski’s parallel, ga door je knieën en maak zoveel mogelijk snelheid!

Wedstrijdparcours

Heb je de hele week geoefend en heb je het eindelijk weer een beetje onder de knie? Tijd om je skiniveau te testen op een van de wedstrijdparcours. Slalom zo snel mogelijk en kom als eerste beneden. Word jij de snelste van de dag? In verschillende delen van het skigebied vind je een wedstrijdparcours. Heb je skiles gehad? Dan ga je aan het einde van de week gegarandeerd naar het parcours om je skiniveau te testen. Geen les gehad? Vraag dan eenmalig een wedstrijdrun aan bij de skischool. Wie niet waagt, die niet wint!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. wedstrijdparcours

© Kitzbüheler Alpen

De SkiWelt Tour

Hoe ziet jouw doorsnee skidag eruit? Ben jij een kilometervreter die alleen maar tochten wil maken? Dan is het de hoogste tijd om de SkiWelt Tour te skiën. Ontdek alle uithoeken van het skigebied en leg 69 kilometer af. Enthousiast? Ski dan de volgende dag tegen de klok in, in plaats van met de klok mee, en voltooi een route van maar liefst 84 kilometer. Ga jij de uitdaging aan?

Paraglider Eldorado

Voor een unieke belevenis tijdens je wintersport moet je echt eens informeren naar paragliden.  Niets is zo indrukwekkend als vliegend door de lucht het skigebied ontdekken. Ren met een parachute de berg af en geef jezelf over aan de wind. Kijk je ogen uit en geniet van de stilte in de lucht. Eentje om nooit te vergeten!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. paraglider

© SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 

Het iglodorp

Ooit weleens in een iglo geweest? In SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental heb je de keuze uit 18 verschillende iglo’s. Een heel dorp volgebouwd met prachtige ijssculpturen. Ski jij deze winter richting het dorp? Doe een drankje in de ijsbar, eet wat in het restaurant of overnacht in het iglohotel. Bewonder de prachtige sneeuwsculpturen met dit jaar ‘circus’ als thema. Deze ijskunstexpositie is zeker de moeite waard!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. iglodorp

© SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 

Rodelbanen in SkiWelt

Skiën en snowboarden is natuurlijk het allerleukst, maar rodelen komt zeker in de buurt. In Ellmau heb je 4,5 kilometer lang plezier op de slee. Na je skidag of even tussendoor, het kan allemaal. In Söll heb je zelfs de mogelijkheid om te nachtrodelen. Rodel in het licht van de maan en ga door tot in de late uurtjes.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. rodelbanen

© SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 

Grootste nachtski-aanbod van Oostenrijk

In Söll vind je het grootste nachtski-aanbod van Oostenrijk. Hier ligt 10 kilometer aan verlichte skipistes. Tel je daar Brixen im Thale bij op, dan heb je ruim 10,3 kilometer aan verlichte pistes. Sluiten de liften om 16:30 uur? Geen tijd om te treuren, want je skidag is nog lang niet voorbij. Ski van woensdag tot en met zaterdag door tot 21:30 uur en geniet optimaal van je skivakantie.

Maak een winterwandeling

In het wintersportgebied vind je verschillende mooie wandelroutes. Langs de piste, door het dorp en natuurlijk door de bossen. Heerlijk lopen door een winters landschap, prachtig uitzicht en onderweg wat eten bij een gezellig bergrestaurant. Welke route neem jij?

Langlaufen: tip

Wandelroutes genoeg en aan loipen geen gebrek. In totaal ligt er 148 kilometer aan loipen, vers geprepareerd en wel. Kom je puur voor het langlaufen naar SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental? Dan ben je gegarandeerd de hele week zoet met de mooiste langlaufroutes. Wij raden je aan om in ieder geval deze 2,2 kilometer lange hoogteloipe te ontdekken. Veel plezier!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. langlaufen

© SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 

Skiën in het laagseizoen: kinderen gratis

Ga je met de kinderen op wintersport? Grote kans dat je gebonden bent aan de schoolvakanties. Ga je toch buiten het hoogseizoen? Flinke meevaller, je kinderen skiën tot 15 jaar gratis! Dit is het geval wanneer je in het laagseizoen als ouder een skipas koopt voor minstens 3 dagen.

Early Birds

Elke vrijdag en zaterdag hebben de vroege vogels weer de kans om als eerste de piste op te gaan. Om 7:30 uur neem je de lift omhoog om te genieten van de vers geprepareerde pistes. Een gebied met maar liefst 22 kilometer piste wordt beschikbaar gesteld voor skiliefhebbers. Goed nieuws, want de SkiWelt-skipas is geldig voor alle Early Birds. Geen extra voorwaarden, enkel genieten van de beste pistekwaliteit.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. early-birds

© SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 

Accommodaties in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Heb je al een appartement of chalet geboekt? Er zijn nog tal van mooie accommodaties in het SkiWelt te vinden. Ga je met je gezin, de familie of een groep vrienden? Voor iedere groepssamenstelling een passende accommodatie. Hulp nodig bij het zoeken en boeken? Neem contact op met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder.                         

 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.