-

Tips voor je wintersport in Sölden (Ötztal)

Waar gaat jouw volgende wintersport naartoe? Grote kans dat de Ötztal Arena hoog op je lijstje staat. Er zijn maar weinig Oostenrijkse skigebieden die zo compleet zijn als Sölden. Bruisende après-ski, meerdere gletsjers en pistes voor ieder skiniveau. Klinkt goed, maar wat heeft het Ötztal nog meer te bieden? 

Sölden (Ötztal) is immens populair onder wintersporters. Niet alleen tijdens de kerst- of voorjaarsvakantie, maar maandenlang wordt de wintersportbestemming druk bezocht. Vanaf september is het al mogelijk om op de gletsjer te skiën. Het skigebied heeft in totaal 144 km aan pistes en in het dal van Sölden is het iedere dag feest. Skiën, après-skiën, je kent het. Benieuwd wat er nog meer te doen is in Sölden (Ötztal)? Dit zijn onze tips voor een onvergetelijke wintersportvakantie: 

Download de iÖtztal-app

Iets wat zeker van pas komt tijdens je wintersportvakantie is de iÖtztal-app. Makkelijk mee te nemen in je skibroek en zeer nuttig voorafgaand aan je wintersport. Laat de wintersportkriebels de vrije loop en kijk vast naar een van de live-webcams. Zijn er leuke evenementen in de week dat ik naar Sölden ga? Je vindt het in de app, evenals de laatste weer- en sneeuwberichten, skiroutes en beste restaurants. Ga goed voorbereid op pad en ontdek alle mogelijkheden in de iÖtztal-app.

IJsklimmen in het Ötztal 

Ben je het afdalen wel een beetje zat? Vind de weg omhoog en ga ijsklimmen. Onder begeleiding van een gids ga je op pad om de mooiste watervallen te trotseren. Weet jij alle watervallen af te vinken? Een geweldige ervaring, zeker het proberen waard! 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. ijsklimmen

© Ötztal 

Maak een sneeuwschoenwandeling

Een sneeuwschoenwandeling, zo eenvoudig, maar zo bijzonder. Wandelen door de Alpen is zowel ‘s winters als ‘s zomers een heerlijke bezigheid. Loop deze winter door de verse poedersneeuw en kom op plekken waar niemand anders komt. Treed onder leiding van een gids buiten de pistes en paden of ontdek zelf de ongerepte natuur.  

Tekst gaat verder onder de afbeelding. sneeuwschoenwandelen

© Region Oetz - Ötztal 

Rodelen: dag en nacht

Aan rodelbanen geen gebrek, want in het Ötztal liggen 15 rodelbanen met een totale lengte van 50 kilometer. Dat red je toch nooit binnen een week? Wees maar niet bang, in dit skigebied kan alles. Rodelen is mogelijk tot 23:00 uur ‘s avonds op de verlichte banen. Zo geniet je optimaal van je skidag en kun je aansluitend nog even lekker rodelen. 

Winter-wellness

Toe aan pure ontspanning? Even tot rust komen na een intensieve skidag? Aqua Dome in Längenfeld is the place to be. Deze spa heeft 12 binnen- en buitenbaden en er is ook een gedeelte voor kinderen. Zo ga je lekker met het hele gezin naar de wellness. Ga in het thermaalbad, ontdek 1 van de 7 sauna’s en laat je tot slot heerlijk masseren. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. wellness

© Aqua Dome

Schaatsen op de Piburger See

Ski’s aan de kant en tijd om de schaatsen onder te binden, want op de Piburger See is het genieten geblazen. Is het ijs dik genoeg? Dan heb je gratis toegang tot deze prachtige schaatsbaan. Er gaat een skibus richting het meer, wat houdt je nog tegen? Wanneer het ijs niet dik genoeg is, heb je altijd nog de mogelijkheid om op een van de andere schaatsbanen te schaatsen. 

Kerstmis in het Ötztal

Is de kerst in zicht? Tijd om naar het Ötztal te vertrekken, want op alle hoeken van de straat spat de gezelligheid er vanaf. Prachtig verlicht, kerstbomen op straat en in alle wintersportdorpen een kerstmarkt. Op welke markt geniet jij van regionale lekkernijen, live-muziek en glühwein? 

Met 2PK door het Ötztal 

Met 2PK door het Ötztal? Ja je hoort het goed, want deze winter ga je op traditionele wijze door het skigebied. Met paard en wagen maak je een tocht door bossen, bergdorpen en weilanden. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, ongerepte natuur en hou je stevig vast, want als de paarden in galop gaan, gaat het avontuur echt beginnen. 

Langlaufen: ontdek de loipen

Ook voor langlaufers is Sölden (Ötztal) een heerlijke wintersportbestemming. Er lopen verschillende loipen door de vallei die zowel overdag als 's nachts toegankelijk zijn. Van zeer uitdagend tot erg eenvoudig, er is genoeg variatie. In het Ötztal vind je namelijk een langlaufnetwerk van maar liefst 143 kilometer. Welke loipe neem jij? De langlaufopening is van 15 tot 17 december! 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. langlaufen

© Ötztal 

Zwembad: Freizeit Arena 

Is het een dag slecht weer of zijn de kinderen toe aan wat anders? Ga dan een dag of middag naar het zwembad in Sölden. Samen van de glijbaan, duik in het zwembad of maak een rondje in de wildwaterbaan. In dit zwembad bevindt zich ook een wellnessgedeelte, dus vergeet niet om zelf nog even te ontspannen! 

Wandelen door de sneeuw

Sneeuwschoenwandelen is leuk, maar winterwandelen mag echt niet onderschat worden. Het is een van de populairste bezigheden naast het skiën of snowboarden. Wandel door besneeuwde dennenbossen, stop bij de mooiste uitzichtpunten en ga richting de Piburger See. Op dit bevroren meer maak je de mooiste wandeling van je wintersportvakantie. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. winterwandelen

© Ötztal 

Toerskiën: buiten de geprepareerde pistes

Treed buiten de reguliere pistes en word één met de natuur. Bereik de top van de berg en creëer je eigen piste naar beneden. Neem jij een van de prachtige routes? De keuze is aan jou. Ga samen met een gids op pad en ervaar hoe het is om te toerskiën in het Ötztal

Accommodaties in Sölden (Ötztal)

Hoe staat het ervoor met het boeken van je wintersport? Ben je volledig overtuigd om naar het Ötztal te gaan? Ontdek het veelzijdige aanbod chalets en appartementen en neem contact op voor een passend advies. Aarzel niet om te bellen of mailen, we helpen je graag verder.

 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.