-

Tips voor je wintersport in Tignes – Val d’Isère

Tignes – Val d’Isère, is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van de Franse Alpen met ruim 300 km aan pistes. Heerlijk met kinderen, erg sneeuwzeker en superveelzijdig. Zowel voor beginners als gevorderden is het heerlijk skiën op de lange en breed opgezette pistes.

Ga jij dit jaar naar Tignes – Val d’Isère? Hieronder vind je onze tips voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Download de app en maak een foto van je skipas

Ligt er al sneeuw in Tignes – Val d’Isère? Download de app en bekijk de livecams om te zien hoe de pistes erbij liggen. In de app vind je bovenedien alle informatie die je nodig hebt tijdens en voorafgaand aan je wintersport. Waar en wanneer gaat de skibus? Welke pistes moet je pakken om in het dal te komen? En hoe laat openen en sluiten de liften? Vind het eenvoudig in de Tignes en Val d'Isère Ski App; altijd binnen handbereik in de zak van je skibroek.

Download de Val d’Isère Ski App | Download de Tignes App

Nog een tip: maak een foto van je skipas. Waarom? Vroeger kreeg je in Tignes een ontvangstbewijs bij je skipas met daarop het skipasnummer. Tegenwoordig krijg je dit bewijs niet meer. Om te voorkomen dat je bij een verloren skipas opnieuw moet betalen, raden we je aan om een foto van de skipas te maken van de zijde met het skipasnummer. Bij verlies kun je daarmee bij de kassa een nieuwe skipas aanvragen.

Skiën en snowboarden in Tignes - Val d'Isère

First Tracks met ontbijt

Zet ’s ochtends op tijd de wekker en ga als eerste piste op met First Tracks Tignes. Genieten van de versgeprepareerde pistes en aansluitend een heerlijke kop koffie of thee met een croissant op de berg. Vertrek om 08:30u samen met je gids vanaf de Palafour of Tovière-skilift én start je dag zoals je nooit eerder deed. Je boekt deze activiteit, inclusief ontbijt, voor €16 p.p.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. first-tracks

© Tignes

Fun en freestyle

Creativiteit, techniek en een flinke portie lef. Het is de sleutel voor succes in de freestyle area. Met name route M en L zijn uitdagend. Voor de beginnende freestyler zijn er de eenvoudigere routes S en XS. Toch niet zo’n stuntskiër? Ga dan naar het funpark; zo snel mogelijk naar beneden langs de blauwe en rode slalompaaltjes of een wedstrijdje op het boardercrossparcours.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. funpark

© Tignes

Off-piste skiën met een gids

Er zijn oneindig veel pistes om te ontdekken, maar voor de echte afwisseling treed je toch echt buiten de piste. Op een dikke laag poedersneeuw je weg naar beneden vinden en de ongerepte natuur trotseren. Ga met een gids op pad om de geheime plekjes van het skigebied te ontdekken. Freeriden, je moet het echt een keer gedaan hebben!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. off-piste

© Tignes

Rodelbaan: Expeditie Cobra

Pak de Palafour-stoeltjeslift in Tignes le Lac en vergeet je slee niet! Vanaf de top heb je een 3 km lange rodelbaan, inclusief 40 meter lange tunnel om vanaf en doorheen te sleeën. Expeditie Cobra, wordt de rodelbaan ook wel genoemd. Dat belooft een mooi avontuur te worden! Ook tof om te doen: Snooc. Een mix tussen skiën en sleeën. Wellicht leuk voor aankomende wintersportvakantie?

Tekst gaat verder onder de afbeelding. rodelen

© Val d’Isère

Speedriden: paragliden én skiën

Ooit weleens gehoord van speedriding? Deze extreme wintersport combineert paragliden met skiën. Speel met de besneeuwde berglandschappen en vlieg over de ongeprepareerde pistes. Al vliegend en skiënd ga je richting het dal samen met een instructeur.

Paragliden: vliegen als een vogel

Vlieg als een vogel door de Franse Alpen en ga paragliden in Val d’Isère. Ervaar de ongekende stilte en geniet van een prachtig uitzicht.

Vliegen met een ULM of helikopter

Het is niet iets wat je jaarlijks tijdens je wintersportvakantie doet, maar dit moet je echt een keer meegemaakt hebben. Met een helikopter, of een miniatuurversie - een ULM - vliegen door de Franse Alpen. Adembenemend en ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. gyrocopter

© Val d’Isère

Olympische biathlon

De Olympische Winterspelen van 1992 vonden gedeeltelijk plaats in Tignes – Val d’Isère. Altijd al willen weten hoe het is om een echte olympiër te zijn? Leg zo snel mogelijk de Olympische biathlon af en pak die gouden plak!

Klimbos in Val d'Isère

Na je skidag nog even op avontuur? Ga naar het bos van Val d’Isère en klimmer en klauter met je kinderen door het park. Tokkel van de zipline langs de prachtig verlichte bomen en probeer je balans te houden op de Nepalese bruggen. Het verlichte klimbos is een absolute aanrader!

Bun J-Ride

Een combinatie van tokkelen, bungeejumpen en skiën; dat kom je niet zo snel tegen. Ski richting de skischans en waag de sprong... na een drop van zo’n 40 meter tokkel je via een zipline naar beneden. De Bun J-Ride belooft een spektakel te worden!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. bun-j-ride

© andyparant.com

Mountainbiken in de sneeuw

Natuurlijk ga je het allerliefst gewoon met je ski's of snowboard van de piste. Maar wist je dat je ook met eem mountainbike van de berg van kan? Speciale spijkerbanden zorgen voor voldoende grip op de sneeuw. Het voelt in eerste instantie heel erg onwennig, maar als je eenmaal doorhebt hoe je mountainbike reageert op de sneeuw, ga je merken dat je steeds meer risico durft te nemen. Heel leuk om een keer te doen!

IJsduiken voor echte bikkels

Van veraf lijkt het net een piste, maar eenmaal in de buurt van het ijsoppervlak kom je er al snel achter wat er allemaal verborgen zit onder het winterse landschap. Wetsuit aan, duikfles om en onder begeleiding van een gids het ijskoude water in. Zou jij een keer willen ijsduiken?

Zwembad en wellness

Na inspanning komt ontspanning. Zwembad en welzijnscentrum Le Lagon is de ideale afsluiter van je skidag. Slecht weer? Ook dan kun je met de kinderen naar het zwembad in Tignes. Stuur je partner met de kids van de glijbaan en ga zelf heerlijk relaxen in het Turkse stoombad, de sauna of het bubbelbad. Klinkt helemaal niet gek he?

Tekst gaat verder onder de afbeelding. zwembad

© Tignes

Wandeltochten

Liever te voet het gebied ontdekken? Ga wandelen in de bergen en geniet onderweg van een heerlijke lunch. Lekker even stoppen bij een gezellig bergrestaurant om te genieten van de zon op het terras. Met een voetgangerspas heb je direct toegang tot de liften. Ga jij naar het uitkijkpunt bij de top van de Tovière-gondel?

Accommodaties in Tignes – Val d’Isère

Heb je je wintersport naar Tignes – Val d’Isère nog niet geboekt? Ontdek dan snel het gevarieerde aanbod aan chalets en appartementen. Ga voor een chalet aan de piste of boek een accommodatie met winter-wellness. Hulp nodig? Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder!

Headerfoto: ©andyparant.com

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.