-

Skimateriaal huren of kopen? Dit moet je weten

Eigen skimateriaal, het is het extra beetje comfort waar je naar op zoek bent als wintersporter. Ieder jaar op een vertrouwde manier van de piste, dat is wat je wilt. Heb je nog geen eigen ski's, skischoenen of helm? Tijd om je eens goed te verdiepen in de voor- en nadelen van je eigen materiaal. Een chalet of appartement huren inclusief skipas en skimateriaal, dat is toch veel handiger? Chalet.nl geeft je een overzicht van alle voor-en nadelen die je ondervindt bij het kopen van je ski-uitrusting. 

De voordelen van skimateriaal kopen

Het is een flinke uitgave om je volledige ski-uitrusting aan te schaffen. Eigen schoenen, een helm, ski's, skistokken en dan ook nog een ski-outfit. Wintersport, dat vraagt nou eenmaal om de nodige investering. Ben je in het bezit van je eigen skimateriaal? Dan geniet je gelukkig jarenlang, mits je een beetje zuinig met je spullen omgaat, van de volgende voordelen: 

  • Goedkoper op lange termijn 
  • Materiaal dat perfect aansluit bij je wensen (allround, off-piste, carven) 
  • Een perfecte pasvorm 
  • Geen verspilling van tijd en energie, je hoeft tenslotte niet meer naar de skiverhuur. 
  • Je zit sneller in de flow, omdat je vertrouwd bent met je eigen materiaal. Tijd om tochten te maken!  

De nadelen van skimateriaal kopen

Hartstikke mooi die eigen ski's, maar zitten er ook nadelen aan? Ieder voordeel heeft zijn nadeel en ook je eigen skimateriaal is niet altijd even rooskleurig. Dit zijn de nadelen van skimateriaal kopen: 

  • Bij beschadiging of diefstal: ben je goed verzekerd? 
  • Het neemt extra ruimte in bij het reizen naar je wintersportbestemming
  • Het onderhouden van je spullen: waxen, slijpen en reparaties na je wintersport 
  • Materiaal wordt te klein: wanneer je nog in de groei bent

Aanbiedingen wintersportartikelen

Besloten om eigen skimateriaal te kopen? Wie goed zoekt, vindt normaal gesproken in de zomerperiode de interessantste wintersportdeals. Ski’s, skischoenen of een mooie winteroutfit, de overgebleven voorraad moet maar net bij je passen. Na afloop van het wintersportseizoen gaan de overgebleven artikelen vaak met een hoge korting de deur uit. Sla op het juiste moment toe en verzeker jezelf van de nieuwste wintersportartikelen. Kan je niet wachten tot eind maart? Ben je nog op zoek naar de beste deals voor dit seizoen? Genoeg aanbiedingen om van te profiteren. De kortingen kunnen flink oplopen, zeker naarmate het seizoen vordert. Zo is er bij DAKA op dit moment een wintersport sale gaande. Shoppen tot wel 50% korting? Bekijk de aanbiedingen van Intersport en SkiWebShop

Skimateriaal huren bij Chalet.nl

Is het voor jou nog niet het moment om eigen ski’s te kopen? Kies je toch liever voor het gemak van de skiverhuur? Bij Chalet.nl is het mogelijk om al het benodigde skimateriaal van tevoren te huren. Is dat wel voordelig? Jazeker, je profiteert van 7 dagen huren en 6 dagen betalen. Meer weten over de voordelen van het huren van skimateriaal? Lees ons blog over skimateriaal huren, zo ga je goed voorbereid op wintersport!