-

Wintersport! Skiën, snowboarden of… wat anders?

Tijdens de wintersportvakantie ga je meestal skiën of snowboarden, maar het kan zo zijn dat je zin hebt om even iets anders te doen. Ben je moe, heb je spierpijn of heb je gewoon even behoefte aan wat afwisseling? In dit artikel geven wij je tips over activiteiten die in bijna alle wintersport-gebieden wel te doen zijn!

Mee met de pistenbully

Benieuwd hoe de pistes geprepareerd worden? In verschillende wintersportgebieden kun je nu meerijden op een pistenbully. Dit kan bijvoorbeeld in Zillertal Arena. Vakantiegangers kunnen hier direct plaatsnemen naast de bestuurder en live de pistepreparatie ervaren. Retour kun je met de kabelbaan of sluit je af met een 7 km lange rodelbaan!

Sneeuwschoen wandelen

Voor wie even iets anders wil, maar toch actief bezig wil zijn in de sneeuw is er sneeuwschoen wandelen. Bij sportzaken in skigebieden zijn deze gewoon te huren. Trek stevige wandelschoenen aan en maak de bindingen van de sneeuwschoen stevig vast om je eigen schoenen. De ijzeren pinnen aan de onderkant zorgen ervoor dat je niet uitglijdt en door het grote oppervlak van de schoen zak je niet weg in de sneeuw. Dat is nog eens wintersporten op een andere manier!

Blog: Wintersport! Skiën, snowboarden of… wat anders?-2

Rodelen

Een activiteit die zeker onmisbaar is tijdens de wintersportvakantie is rodelen. Hiermee bedoelen we dan niet de rodelbanen die je weleens ziet in pretparken: karretjes die over een baan naar beneden rijden. Nee, in wintersportgebieden kan je met een slee van een bepaalde piste naar beneden rodelen. In de Wildkogel Ski arena, in Neukirchen/Bramberg, bevindt zich de langste verlichte rodelbaan ter wereld. Deze rodelbaan is maar liefst 14 km lang en loopt vanaf meer dan 2000 meter hoogte door de bossen tot het dal bij Bramberg. Doordat deze rodelbaan zo lang is, heb je ongeveer 45 minuten sleeplezier tot je beneden bent!

Winter-wellness

Lekker opwarmen na een dag sneeuw. Of beter nog: een hele dag genieten van wellness. Veel wintersportgebieden hebben sauna’s en zwembaden, maar een buiten whirlpool of privé zwembad is natuurlijk al helemaal ideaal. Zo wordt wintersport ineens veel meer dan skiën alleen!

Toch iets anders?

Het winterse landschap op een romantische manier bekijken? Dat kan tijdens de arresleetocht, vooral in Oostenrijk heel populair. Deze slee wordt getrokken door paarden en is zeker een aanrader! Voor de echte waaghalzen is er het snowkiten. Wil je over de pistes surfen, dan is dit zeker wat voor jou! De eerste snowkite-school in Oostenrijk is gevestigd in Obertauern

Een andere leuke activiteit die in de meeste wintersportdorpen georganiseerd wordt is de fakkeltocht. Ontzettend leuk om ’s avonds in het donker mee te lopen in een stoet met mensen met brandende fakkels.

En mocht je het, ondanks deze tips, nog steeds niet weten wat je kunt doen, dan duik je toch gewoon de après-ski bar in!