-

Kerstmis in Zell am See

Kerst vieren in Zell am See? Dat is wat je wilt tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk. Het gezellige bergdorp, gelegen aan de Zeller See, is tijdens Kerstmis prachtig verlicht. Accommodaties in kerstsferen, een wekenlange kerstmarkt en tal van andere leuke kerstactiviteiten bovenop het skiën.

In het wintersportdorp is tijdens Kerstmis zo veel te doen, dat je waarschijnlijk door de kerstbomen het bos niet meer ziet. Maak je geen zorgen, Chalet.nl heeft alles overzichtelijk voor je onder elkaar gezet. Ga je met kerst naar Zell am See? Of ga je in de periode rondom kerst? Dan is dit de ultieme kerstgids voor jouw wintersportvakantie.

Kerstmarkt Zell am See

Het hoogtepunt rondom de feestdagen in Zell am See is natuurlijk de jaarlijkse kerstmarkt. Ga je niet met kerst wintersporten? Ook dan geniet je van het gezellige sfeertje op de markt. Op donderdag 22 november opent de “Adventmärkte” in Zell am See. In het centrum van het wintersportdorp vind je gezellige kraampjes die de grote kerstboom omringen. Even verderop in het Elisabethpark is er ook een kerstmarkt. Deze opent een dag later en is open tot oudjaarsdag. De kerstmarkt in de stad sluit een week eerder, op 22 december. Leef je uit op de markt en proef de lekkerste Oostenrijkse delicatessen. Genieten bij de vuurkorf onder het genot van glühwein en livemuziek, het is precies wat je van een zalige kerst verwacht.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. kerstmarkt

Kerstcruise op de Zeller See

Kerstmis op een goede manier inluiden? De zondag voor kerst is er op de Zeller See een cruise met allerlei lekkernijen en kerstmuziek. Vaar langs Zell am See, bekijk in de verte Kaprun en ervaar de Alpen vanaf het water. Met een glühwein in de hand geniet je van de besneeuwde bergtoppen en kerst op zijn best.

Winter-Yoga

Kun je wel een beetje ontspanning gebruiken? In het Elisabethpark, gelegen aan de oever van de Zeller See, maak je kennis met Winter-Yoga. Kom tot rust na het skiën en ontdek Oostenrijkse yoga in de open lucht. Kies jij voor ontspanning in de frisse alpenlucht?

Kerstboomduiken in de Zeller See

Heb je het eerste weekend van de kerstvakantie lekker geskied? Dan is het maandag tijd om richting het meer te gaan voor een ware kerstshow. Ieder jaar wordt er een kerstboom te water gelaten om deze vervolgens op spectaculaire wijze weer boven water te toveren. Duikers met fakkels zwemmen, onder begeleiding van muziek, rondom de boom. Ga je met kerst naar Zell am See? Dan moet je het kerstboomduiken echt een keer meemaken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. kerstmis-zell-am-see

Kitzsteinhorn ontdekkingstocht

Wil jij de gletsjer van Zell am See – Kaprun op een andere manier ervaren? In plaats van de gondel omhoog te nemen en gelijk af te dalen naar beneden, krijg je tijdens de Kitzsteinhorn ontdekkingstocht een uniek inkijkje in de historie van de eeuwenoude gletsjer. Kom tot nieuwe inzichten en geniet van een panoramisch uitzicht. Na de tour heb je de mogelijkheid om nog even te lunchen bij het bergrestaurant. Wat gaat het worden, wienerschnitzel?

IJsstoksporten

Skiën, snowboarden, langlaufen en wandelen, dat kennen we wel toch? IJsstoksporten zijn van een hele andere orde. Ga naar de brandweerkazerne van Kaprun en blink uit in een lokale wintersport. Een traditie voor mensen uit de omgeving waarbij je probeert de ijsstok zo dicht mogelijk bij het doel te krijgen. Kom jij als winnaar uit de strijd?

Skitocht op donderdag

Neem de gondel naar de top van de Schmittenhöhe en daal vanaf 2.000 meter hoogte af naar het dal van Zell am See. Een stuk blauwe piste, daarna een beetje rood en dan heb je de geprepareerde pistes wel weer gehad. Ontdek het onbekende en ga donderdag onder leiding van een gids op ski-avontuur. Buiten de pistes om baan je jezelf een weg door de tiefschnee. Ontdek de ongerepte natuur en ga de uitdaging aan!

Sneeuwschoenwandelen

Tijdens een sneeuwschoenwandeling geniet je van indrukwekkende uitzichten. Beweeg door de Oostenrijkse Alpen, geniet van idyllische sneeuwlandschappen en kijk uit op de Zeller See. Het is onderweg richting het einddoel, de Schrambachkopf, ongekend genieten. Op de Schrambachkopf vind je een prachtig kunstwerk. Ben jij benieuwd wat het is?

Wintermagiewandeling

Wintersport, dat is echt niet alleen skiën of snowboarden. In Zell am See – Kaprun heb je prachtige wandelroutes om te ontdekken. Samen met een gids maak je de wintermagiewandeling. Geniet van de adembenemende natuur, kom in beweging en ontdek het onbekende. Na een wandeling van 2.5 uur ben je weer terug in het gezellige, verlichte centrum van Kaprun.

Accommodaties in Zell am See

Heb je al een chalet of appartement in Zell am See geboekt? Dan wordt het vast en zeker genieten. Nog niet geboekt? Geen zorgen, er zijn nog tal van accommodaties in het sfeervolle Zell am See. Neem contact op voor een passend en geheel vrijblijvend advies. We helpen je graag verder!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.