Zorgeloos op vakantie in Corona-tijd

We kunnen weer op vakantie
Alleen dromen hoeft niet meer, we kunnen weer écht op vakantie naar het buitenland. En dat is gunstig voor de wintersport want op verschillende gletsjergebieden wordt momenteel alweer geskied. Dit betekent dat de maatregelen die nu genomen worden, straks uitvoerig besproken en getest zijn. Zo zijn we straks alleen nog maar beter voorbereid op het komende wintersportseizoen. We kunnen ons goed voorstellen dat de ontwikkelingen omtrent het Corona-virus veel vragen oproepen. Op deze pagina proberen we je daarom zoveel mogelijk duidelijkheid te geven.

Bij Chalet.nl boek je zonder risico jouw wintersportvakantie
Verlang jij ook zo naar een weekje skiën? Dan vraag je je vast af welke voorwaarden er gelden indien je reis niet door kan gaan in verband met Corona. Wij leggen het je uit:

Als Chalet.nl de door jou geboekte reis niet kan leveren vanwege de maatregelen in verband met het Corona-virus, wordt de boeking geannuleerd volgens de ANVR-voorwaarden en heb je daarmee gewoon recht op een retournering van de reissom. Je kunt bij ons dus zonder risico je wintersport vastleggen. Mocht Chalet.nl de reis wel kunnen leveren maar je wilt zelf annuleren, dan gelden zoals altijd de standaard annuleringsvoorwaarden en zullen wij dus annuleringskosten berekenen.

Veilig en vertrouwd op wintersport
Om onze klanten zoveel mogelijk zekerheid te kunnen bieden en duidelijkheid te kunnen geven is Chalet.nl lid van zowel SGR/SGRZ als de ANVR.

SGR/SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden
Chalet.nl is aangesloten bij SGR/SGRZ. Dit betekent dat in het geval van faillissement de door jou betaalde reissom gedekt wordt door dit Garantiefonds. Zo ben je er altijd zeker van dat je vakantie door kan gaan of dat je je geld terugkrijgt. Kijk voor meer informatie op de site van SGR en SGRZ.

ANVR: Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen
Chalet.nl is tevens aangesloten bij de ANVR en volgt daarmee de ANVR reizigersvoorwaarden die opgesteld zijn volgens afspraken met de Consumentenbond. Hiermee houdt Chalet.nl zich aan de Reclamecode Reisaanbiedingen en regels van de Autoriteit Consument en Markt. Dan kun jij er zeker van zijn dat het er eerlijk aan toe gaat. Kijk voor meer informatie op de site van de ANVR.

Onze visie
De gezondheid van onze klanten staat te allen tijde voorop. Wij volgen daarom als reisorganisatie nauwkeurig de adviezen van het RIVM en Buitenlandse Zaken. Deze zijn leidend voor ons.
We werken nauw samen met onze lokale partners in de verschillende wintersportgebieden om op de hoogte te blijven van de actuele situatie rondom de maatregelen betreffende het Corona-virus.

Wijs op reis: wat kun je zelf doen?
Zorg dat je op de hoogte bent van de regels die gelden in het land van bestemming en hoe je je kunt voorbereiden op je reis. Hieronder staan verschillende tips om wijs op reis te gaan:
* Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Deze app geeft een duidelijk beeld van de actuele situatie per land.
* Op Nederlandwereldwijd.nl vind je de meest actuele reisinformatie en overige informatie betreffende het Coronavirus en reizen naar het buitenland.
* Probeer de gestelde hygiëne maatregelen ook tijdens je vakantie zo goed mogelijk in acht te nemen. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

Heb je nog vragen?
We proberen je op deze pagina zoveel mogelijk actuele informatie te verstrekken. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs, zij staan je graag te woord. Voor meer actuele informatie verwijzen we je naar ons liveblog: Wintersport & Corona.

Wintersport 2019/2020
Tijdens het afgelopen winterseizoen 2019/2020, is een deel van de wintersportvakanties afgebroken en geannuleerd wegens buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona-virus. Met al onze gasten die hier mee te maken hebben, hebben we intussen contact gehad. Ben jij één van die gasten en mocht je hier toch nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.