Corona

Corona? Geld-terug-garantie bij Chalet.nl


Bekijk onze veelgestelde vragen over corona

Boek zonder risico je wintersport bij Chalet.nl
Een wintersport boeken bij Chalet.nl is veilig. Wij doen er alles aan om je tegemoet te komen indien jouw reis in geval van corona, of om wat voor reden dan ook, niet door kan gaan. Met onze garanties en voorwaarden heb je zekerheid.


Corona-geld-terug-garantie
Bij het boeken van je wintersport, wil je geen enkel risico lopen. Precies om die reden bieden we een Corona-geld-terug-garantie. Is er voor jouw bestemming een oranje of rode kleurcode afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan annuleren wij je reis en ontvang je binnen 2 weken gegarandeerd je geld terug.

Zo werkt het: 
  • Als voor jouw bestemming code oranje of rood wordt afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan annuleren wij je reis.
  • Na annulering krijg je binnen 2 weken gegarandeerd je geld terug. Je ontvangt geen voucher.
  • Reisadviezen kunnen snel wijzigen, daarom vindt de beoordeling om te annuleren plaats vanaf 3 dagen voor aanvang van je wintersportvakantie, op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Wanneer je bestemming een oranje of rode kleurcode krijgt tijdens je verblijf, dan kun je besluiten om eerder naar huis te gaan. Ook dan ontvang je van ons je geld terug voor de niet genoten vakantiedagen.
  • Deze voorwaarden zijn onderhevig aan veranderingen in de wet- en regelgeving.

Wanneer is de Corona-geld-terug-garantie niet van toepassing?   
De Corona-geld-terug-garantie is niet van toepassing als de door jou geboekte wintersportvakantie, op grond van de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken, gewoon door kan gaan. Wie reist, is zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten, benodigde aanvullende informatie en om te checken of alles ook bij vertrek van de reis nog actueel is. Reisadviezen en actuele reisinformatie vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Besluit je zelf om niet af te reizen of eerder terug te komen, dan gelden de standaard annuleringsvoorwaarden. 

SGR-garantiefonds 
Om je 100% financiƫle zekerheid te bieden, zijn we lid van de SGR: Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dit garantiefonds dekt de door jou betaalde reissom in geval van faillissement.
Lees meer over de SGR

ANVR-reizigersvoorwaarden  
We handelen altijd in jouw belang. Daar kun je zeker van zijn. We zijn namelijk aangesloten bij de ANVR; de branchevereniging die erop toe ziet dat wij aan al onze plichten voldoen.
Lees meer over de ANVR 

Nog meer zekerheid inbouwen?   
Kies dan voor een annuleringsverzekering. Hiermee heb je de mogelijkheid om je reis te annuleren bij onvoorziene omstandigheden.
Lees meer over onze verzekeringen

Veelgestelde vragen over corona

Is de Corona-geld-terug-garantie ook nog van toepassing voor winterseizoen 2021/2022?
Ja, de Corona-geld-terug-garantie is van toepassing. Net als al onze andere garanties en voorwaarden. Niets staat je dus in de weg om een mooie reis naar de sneeuw te boeken.
Heb ik ook recht op de Corona-geld-terug-garantie als mijn bestemming kleurcode geel of groen heeft, maar mijn bestemming geen Nederlanders wil toelaten?
Wanneer een inreisbeperking ertoe leidt dat Chalet.nl (een deel van) de reis niet kan leveren, zijn wij verplicht jou een gelijkwaardig alternatief te bieden of zal je reis kosteloos geannuleerd worden. Niet de Corona-geld-terug-garantie, maar de ANVR-reizigersvoorwaarden zijn van toepassing.
Wat moet ik doen als mijn bestemming extra maatregelen (bijv. verklaring) eist?
Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten, benodigde aanvullende informatie en om te checken of alles ook bij vertrek van de reis nog actueel is. Actuele reisadviezen en aanvullende informatie is te vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Is de Corona-geld-terug-garantie ook van toepassing als ik een wintersport boek naar een bestemming die op het moment van boeken een oranje of rode kleurcode heeft?
Ja, aan al onze klanten bieden wij de Corona-geld-terug-garantie. Het maakt niet uit welke kleurcode jouw bestemming op het moment van boeken heeft. De beoordeling of je reis uiteindelijk wel of niet door kan gaan, vindt vanaf 3 dagen voor vertrek plaats.
Mocht er op het moment van vertrek een oranje of rode kleurcode zijn voor mijn bestemming, kan ik dan de keuze maken om alsnog af te reizen?
In overleg kunnen we nagaan of de accommodatieverschaffer in staat is om klanten te ontvangen. Echter, wanneer de overheid (sterk) afraadt om op vakantie te gaan, adviseren wij je om je hieraan te houden. Mocht je zelf een andere afweging willen maken, dan vragen wij je om tijdig contact op te nemen met ons.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.