-

Après-ski in Val Gardena 2024/2025

Après-ski in Val Gardena: feestje in de Dolomieten

Val Gardena is een vallei in de Dolomieten, gelegen in Zuid-Tirol in Italië. Het is een populaire wintersportbestemming vanwege de authentieke bergdorpen, de adembenemende uitzichten en de fantastische afdalingen die het gebied rijk is.

Maar, hoe zit het eigenlijk met après-ski in Val Gardena? Wat is er te doen ná het skiën en hoe sluiten de Italianen  een mooie dag op de pistes eigenlijk af?

Ortisei | Selva di Val Gardena | St. Christina

Is er après-ski in Val Gardena?

Ja, zeker! Na het skiën is er genoeg te doen in het skigebied. Natuurlijk is de après-ski niet hetzelfde zoals je misschien gewend bent van Oostenrijk. En ook in Frankrijk wordt er uitbundiger gefeest dan in Italië. Het is anders, maar zeker niet minder leuk. En om je precies te kunnen vertellen waar je moet zijn in Val Gardena, is het handig om eerst eens uit te zoomen op het gebied.

Dit is Val Gardena: skigebied in de Dolomieten

Val Gardena is één van de 12 skigebieden in de Dolomieten en beslaat 175 km aan pistes. De 3 grootste en meest bekende plaatsen in het gebied zijn Ortisei, Selva di Val Gardena en Santa Christina. Het gebied is door middel van pistes en skiliften aangesloten op een aantal omliggende skigebieden, zoals Val di Fassa en Arabba-Marmolada. Een van de populairste skiroutes van Italië loopt door de verschillende gebieden heen: de Sella Ronda. Een bijzonder mooie ronde die je zéker geheel of gedeeltelijk moet skiën als je in Val Gardena of een van de omliggende skigebieden verblijft.

Na de Sella Ronda: ontspannen met een drankje

Je kunt je voorstellen hoe lekker dat frisje, biertje of wijntje smaakt na een prachtige dag op de pistes in Val Gardena. Heerlijk om je skischoenen los te klikken na alle kilometers die je geskied hebt tijdens de waanzinnige Sella Ronda-tour. Maar, waar plof je neer na een dag in Val Gardena? Hoe ziet de après-ski in het gebied er eigenlijk uit? Hangt natuurlijk helemaal af van waar je verblijft. Dus laten we eens kijken naar de grootste dorpen in Val Gardena. Wat is er te doen in Ortisei, Selva di Val Gardena en Santa Christina?

Wat te doen na het skiën in Ortisei?

Ortisei is een kleine stad op 1.236 meter hoogte in het skigebied Val Gardena. Er wonen ongeveer 4.600 mensen. Niet veel. Verblijf je in Ortisei, dan is eigenlijk alles goed te voet bereikbaar. In het prachtige, authentieke centrum vind je tal van winkels, restaurants en bars. En zoals je eigenlijk wel verwacht van Italië: de restaurants worden op Google vrijwel allemaal met een goed cijfer beoordeeld. Die Italianen weten wel wat lekker eten is. Ga jij liever voor echte après-ski? Zoek je een bar waar je zodra je de piste afkomt het feestgedruis in kan duiken? Dan raden we zonder twijfel de Siglu aan.

Siglu: feestcafé in Ortisei

Siglu is je beste optie voor après-ski in Ortisei. De bar ligt direct bij de voetgangersbrug die het centrum van Ortisei verbindt met de St.Ulrich - Seiser Alm gondel. Op je weg terug naar je appartement kom je er dus sowieso langs. Waarom niet even één drankje doen? Of twee. Of drie. De bar heeft de vorm van een igloo en is niet te missen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Aperitivo

Aperitivo - DOLOMITES Val Gardena – Gröden Marketing  

Après-ski in Selva di Val Gardena

Selva di Val Gardena is wat minder 'stads' dan Ortisei en voelt meer als een echt wintersport-bergdorp. Het ligt ook hoger op 1.563 meter en er wonen slechts 2.570 inwoners en is daarmee ook gelijk een stuk kleiner. Het dorp is supergeschikt om met kinderen of beginners te gaan skiën, omdat direct bij het dorp verschillende korte sleepliften en blauwe pistes te vinden zijn. Tegelijkertijd kun je vanuit Selva ook direct het enorme gebied van Val Gardena verkennen, verschillende liften gaan het gebied in. Wil je de dag goed afsluiten, dan kom je terecht in een van deze leuke barren:

Luislkeller: feest in de kelder

Van buiten ziet het er al meteen oergezellig uit. Om de voordeur is een authentiek, houten hutje getimmerd en met de feestverlichting ziet het er al direct uitnodigend uit. Boven de deur een groot bord met daarop 'Top Apres Ski'. Dat moet goed zijn. De Luislkeller is dé plek waar wintersporters heengaan voor après-ski. Insider tip: bestel hier een Grappa Snowboard (soort borrelplank van shotjes met fruit) en je wil nooit meer naar huis.

La Stua: komt in de buurt van La Folie Douce

Een andere mooie plek voor een après-ski-feestje is La Stua. Wanneer er een feestje wordt georganiseerd, doet deze hotspot een heel klein beetje denken aan het populaire La Folie Douce in Frankrijk, alleen dan niet op de berg, maar in het centrum van het dorp. Er draaien in de winter regelmatig DJ's en het zit er vaak stampvol. Gezellig!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Kerk St. Christina

Santa Christina - DOLOMITES Val Gardena – Gröden Marketing  

Bouw een feestje in St. Christina

Het kleinste dorpje van de drie is Santa Christina. Het dorp telt slechts 1.778 inwoners. Je kunt je voorstellen dat het centrum nogal pittoresk is. De straten kronkelen omhoog en omlaag, maar oriënteren is nooit lastig, omdat je vanuit alle hoeken de prachtige, spitse kerktoren kunt zien. Vanuit het dorp gaan 3 skiliften het gebied in. Je kunt alle kanten op. En kom je na een mooie dag op de pistes terug in het dorp, dan moet je absoluut een drankje gaan doen bij de Ruacia Snowbar.

Ruacia Snowbar: après-ski onderaan de Saslong

Van 15:00 tot 20:30 uur gaat het helemaal los bij de Snowbar. Vrijwel iedereen die in St. Christina verblijft, eindigt de dag hier. Het is ook niet te missen, want de bar ligt direct onderaan de Saslong-piste en het dalstation van de gelijknamige lift. Niet overslaan als je in de buurt bent!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Winterpanorama Col Raiser

Col Raiser - DOLOMITES Val Gardena – Gröden Marketing  

Wat is de beste plek voor après-ski in Val Gardena?

Als je echt op zoek bent naar après-ski, zoals je het ook in Oostenrijk hebt, dan kun je het best naar Selva di Val Gardena gaan. In dit dorp heb je de meeste opties om na het skiën nog even te feesten. Is één leuke bar voor jou voldoende, dan kun je eigenlijk in elk van de drie genoemde dorpen in Val Gardena wel terecht. En voor lekker eten zit je ook overal goed, kan niet missen in Italië.

Boek je wintersport naar Val Gardena

Wil jij ook gaan skiën in Italië? Bekijk dan ook eens ons aanbod appartementen en chalets in Santa Christina. Mocht je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van een keuze, dan kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag op weg naar de pistes in de Dolomieten.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

 

© Header: DOLOMITES Val Gardena – Gröden Marketing 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.