-

Tips voor je wintersport in Les 3 Vallées

Les 3 Vallées is een van de populairste skigebieden van Frankrijk. Een wintersportparadijs met ruim 600 km aan piste. Ga jij dit seizoen naar Val Thorens, Les Menuires, Saint Martin de Belleville of een van de andere mooie bergdorpen? Lees dan snel verder, want dit staat jou aankomende winter te wachten! 

Opening skigebied en sneeuwhoogtes

9 december werd het grootste skigebied van Europa geopend. En er wordt volop genoten van het veelzijdigste skigebied van de Franse Alpen. De eerste sneeuw is gevallen en de voorspellingen zien er goed uit. Benieuwd hoeveel sneeuw er in jouw skidorp ligt?

Bekijk de huidige sneeuwhoogtes

Leuke dingen om te doen in Les Menuires

First Tracks in Les Menuires

In Les Menuires heb je elke woensdagochtend de mogelijkheid om eerder met de lift omhoog te gaan. Samen met een gids stap je rond 7:45 uur in de gondel om vervolgens een schitterende afdaling te maken. Zo vroeg als je bent, heb je alle ruimte op de piste en zet je de eerste sporen in sneeuw. Net geprepareerde pistes, hopelijk verse sneeuw en een ontbijtbuffet dat op je ligt te wachten. Na een afdaling van 1.050 meter sluit je af op de top van de Pointe de la Masse. Geniet van een heerlijk ontbijt, het belooft een fantastische skidag te worden!

Meer info over First Tracks in Les Menuires

Copyright - David Andre - First Tracks - Les Menuires

© David Andre - First Tracks - Les Menuires

Roc ’n Bob in Les Menuires

Liever wat anders dan je ski's of snowboard? In Les Menuires, bovenaan de Roc 1-gondel, start de Roc ’n Bob. Deze piste is speciaal geprepareerd voor de slee-liefhebbers. Met een totale lengte van 4 kilometer en een hoogteverschil van 450 meter ben je voorlopig wel even zoet. Vlieg door de (22!) scherpe bochten en slee zo snel mogelijk naar beneden. Roc 'n Bob is als activiteit gezegend met het Familie Plus-certificaat. Niet alleen leuk voor volwassenen dus, maar ook voor kids vanaf 7 jaar.

Meer info over Roc 'n Bob in Les Menuires

Mee met de pistenbully

Na je skidag nog energie over? Dan raden we je aan om eens te kijken naar een ritje met de pistenbully. Echt zo'n once-in-a-lifetime ding om te doen! Om 18:00 vertrek je vanuit de wijk Reberty 2000 richting Saint Martin de Belleville. Je ontdekt het skigebied vanuit een ander perspectief en geniet vervolgens van een aperitief met charcuterie en kazen. Heerlijk fijnproeven in een chalet op de berg! 

Meer info over een ritje met de pistenbully

Copyright - OT Les Menuires - Saint Martin - Pistebully

© OT Les Menuires - Saint Martin de Belleville - Pistenbully

Andere tips in Les Menuires

Sneeuwschoenwandelen of cross-country skiën met een gids? Schaatsen of een iglo bouwen met de kids? Ontdek ook alle andere leuke activiteiten die je deze winter in Les Menuires kunt doen.

Leuke dingen om te doen in Val Thorens

Bee Flying in Val Thorens

Vliegen over het populaire wintersportdorp Val Thorens? Je tokkelt van een zipline op maar liefst 65 meter hoogte. Vlieg over de pistes van Val Thorens en leg binnen no-time 1800 meter af. De zipline start bij het bergstation van de La Moutière-stoeltjeslift. Gegarandeerd dat de adrenaline door je lichaam flitst!

Meer info over Bee Flying in Val Thorens

La BEE Tyrolienne - T.Loubere OT Val Thorens

© La BEE Tyrolienne - T.Loubere OT Val Thorens

Schaatsen in Val Thorens

Schaatsen is en blijft een leuke activiteit voor met de kinderen, zeker tijdens je wintersport. In Val Thorens vind je een schaatsbaan die maar liefst 400m2 groot is. Moet genoeg zijn toch? De ijsbaan ligt bovenin het dorp bij de Place Péclet.

Meer info over schaatsen in Val Thorens

Snowtubing in Val Thorens

Snowtuben is de perfecte activiteit om met je groep te doen. In een grote band glij je over een speciaal geprepareerde route. Houd elkaar vast en ga met 4 banden tegelijk van de helling, gegarandeerd plezier!

Meer info over snowtubing in Val Thorens

Snowtubing Val Thorens

Snowtubing Val Thorens

Igloo Village Val Thorens

Ooit weleens een drankje gedaan in een igloo? In het veelzijdige Val Thorens heb je de mogelijkheid. De Igloo Village ligt aan de groene piste 'Combe de Thorens', je skiet zo naar binnen. Ook voor de wandelaars is het mogelijk om dit fenomeen te ervaren, de iglo is te voet bereikbaar. Eenmaal in de iglo vind je een ice bar, restaurant en ijssculpturen. Dit moet je echt even gezien hebben!

Meer info over de Igloo Village in Val Thorens

Leuke dingen om te doen in Saint Martin de Belleville

Lunch op de piste bij Saint Martin de Belleville: Le Corbeleys

Aan de voet van de Saint Martin Express, langs de Biolley-piste, vind je bergrestaurant Le Corbeleys. Het restaurant van de familie Suchet bestaat inmiddels al meer dan 120 jaar. Eenmaal binnen krijg je een warm welkom. De authentieke sfeer, het zonnige terras en de traditionele menukaart wachten op je. Geniet jij van een heerlijke lunch deze winter?

Bekijk menukaart Le Corbeleys

Le Corbeleys restaurant Saint Martin de Belleville

© Le Corbeleys - Saint Martin de Belleville

Tocht met een hondenslee in Saint Martin de Belleville

Hoe gaaf is het om op een slee, voortgetrokken door honden, de Franse Alpen te ontdekken. Baan jezelf een weg door Saint Martin de Belleville en Les Menuires en ervaar het immense Les Trois Vallées. De sledetochten duren zo’n 20-25 minuten, een bijzondere ervaring!

Meer info over de hondensledetocht in Saint Martin de Belleville

Copyright - Vincent Lottenberg - Les Menuires - Hondensledetocht

© Vincent Lottenberg - Les Menuires - Hondensledetocht Saint Martin

Luxe dineren in Saint Martin de Belleville

In Saint Martin de Belleville is afgelopen jaar een super-de-luxe 5-sterren hotel met restaurant geopend. Is het proberen waard toch? Restaurant Table du M Lodge laat je genieten van culinaire Franse delicatessen. Reserveer jij vast een tafeltje?

Meer info over Restaurant Table du M Lodge

En er is meer...

Ontdek de andere activiteiten in Les Menuires en Val Thorens.

Nog niet geboekt?

Bekijk hier ons aanbod van chalets en appartementen in Les Trois Vallées. Hulp nodig? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag op weg!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.