-

Dit zijn de 10 hoogste skigebieden in Oostenrijk

De bergen van Oostenrijk roepen weer! Ben je net zo enthousiast over wintersport als wij? Dan snappen we dat je alweer hard op zoek bent naar informatie voor je volgende vakantie. Met de winter in het vooruitzicht wil je weten: wat zijn nu eigenlijk de hoogste skigebieden in Oostenrijk?

We’ve got your back! Breng je ski’s maar vast weg voor onderhoud, want in deze 10 hooggelegen skigebieden in Oostenrijk ga jij meters maken.

10x hoge skigebieden in Oostenrijk

1. Pitztaler Gletscher

Hoogste Berg: Wildspitze (3.774 m)

Het skigebied van de Pitztaler Gletscher trakteert je op een spectaculair uitzicht op de majestueuze Wildspitze, de hoogste berg van Oostenrijk. Een aanrader is de "Mittelbergabfahrt" (piste 36) die je meeneemt op een afdaling met adembenemende vergezichten. Het skigebied is via de dalafdaling verbonden met het skigebied Rifflsee, samen goed voor 67 km piste. Variërend van uitdagende zwarte tot beginnersvriendelijke blauwe afdalingen, is dit skigebied geschikt voor zowel vrienden als families met kinderen. En maak je geen zorgen over de sneeuw, want de Pitztaler Gletscher is extreem sneeuwzeker met gemiddeld meer dan 3 meter sneeuw op de berg en 1 meter in het dal. Sterker nog: het gebied is zó sneeuwzeker dat het eind september al open is gegaan!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Wildspitze

Wildspitze

2. Sölden (Ötztal)

Hoogste Berg: Wildspitze (3.774 m)

Sölden is een paradijs voor skiërs met 144 kilometer aan pistes, waaronder de uitdagende nr. 25, de zwarte piste die begint bij het bergstation van de Schwarzkogl. Vergeet tijdens de afdaling niet om je heen te kijken, als je durft, want het uitzicht op de gletsjers van Sölden is adembenemend mooi. Gesproken over die gletsjers… door de aanwezigheid daarvan is het skigebied van Sölden zeer sneeuwzeker te noemen. En dat niet alleen, het dorp is ook nog eens ontzettend gezellig en heeft een levendige uitgaansscene met tal van restaurants, barretjes en clubs. Een topbestemming voor je volgende wintersport!

3. Kaunertaler Gletscher

Hoogste Berg: Weißseespitze (3.518 m)

Het Kaunertal in Tirol bestaat uit skigebied Fendels en de Kaunertaler Gletscher. Het skigebied opent begin oktober en is vanwege de gletsjer zéér sneeuwzeker. Een van de mooiste afdalingen in het gebied is de "Weißseespitze Abfahrt" met een betoverend uitzicht op de Weißseespitze. Met zo’n 50 kilometer aan pistes, inclusief zwarte, rode en blauwe afdalingen, is er voor ieder wat wils. De sneeuwcondities zijn hier uitstekend, met gemiddeld meer dan 3 meter sneeuw op de berg en 1 meter in het dal.

4. Stubaier Gletscher

Hoogste Berg: Zuckerhütl (3.505 m)

De Stubaier Gletscher staat bekend om de uitdagende piste genaamd Wilde Grub'n. Het is de langste piste in het gebied, maar liefst 10 kilometer, en alleen voor geoefende wintersporters. Gelukkig zijn er in het gebied ook talloze blauwe afdalingen waar je als starter op de ski’s met een gerust hart je bochten kunt draaien. Wat sneeuwzekerheid betreft, hoef je je geen zorgen te maken, want het skigebied van de Stubaier Gletscher is gezegend met gemiddeld meer dan 3 meter sneeuw op de berg en 1 meter in het dal. Dat wordt een mooie vakantie!

5. Hintertuxer Gletscher

Hoogste Berg: Olperer (3.476 m)

De Hintertux biedt een ongeëvenaarde ski-ervaring waar je het hele jaar door sneeuw vindt. Wanneer de zomer nog nagloeit, gaan op de Hintertux de liften alweer draaien: het gebied heeft het langste skiseizoen van Oostenrijk. De Hintertuxer Gletscher is onderdeel van Ski- en Glacier World Zillertal 3000. Maar, eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je verblijft, want vanuit het gehele Zillertal kun je met de Zillertaler Superskipass terecht op de Hintertux. Ga je met vrienden, dan kies je natuurlijk voor het oergezellige Gerlos of Mayrhofen. Wordt het een familievakantie, dan is bijvoorbeeld Königsleiten ook een goede keuze.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Solden

6. Zell am See-Kaprun

Hoogste Berg: Kitzsteinhorn (3.203 m)

Het skigebied Zell am See-Kaprun is een populaire bestemming in de Oostenrijkse Alpen, gelegen in de regio Salzburg. Wat dit skigebied bijzonder maakt, is de combinatie van een adembenemend landschap met uitzicht over de Zeller See, een zeer gevarieerd en uitgebreid skigebied voor skiërs van elk niveau (mét de mogelijkheid om met 1 skipas ook te skiën in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn) én de indrukwekkende Kitzsteinhorn-gletsjer, die de sneeuwzekerheid in het gebied garandeert.

7. Silvretta Arena

Hoogste Berg: Greitspitze (2.872 m)

De Silvretta Arena strekt zich uit over de Oostenrijkse regio's Tirol en Vorarlberg. Het is een van de hoogste skigebieden in Oostenrijk, met pistes die zich uitstrekken tot boven de 2.800 meter boven zeeniveau. De hoge ligging van het skigebied draagt bij aan uitstekende sneeuwcondities gedurende het hele winterseizoen. Een van de leukste dorpen in het gebied is Ischgl. Een bestemming voor wintersporters die na het skiën ook nog even de kroeg onveilig willen maken. Après-ski is in Ischgl niet onbekend en het dorp is zeker het overwegen waard als je een feestje na het skiën hoog op je wensenlijst hebt staan.

8. Obergurgl-Hochgurgl (Ötztal)

Hoogste Berg: Hohe Mut (2.870 m)

Obergurgl-Hochgurgl biedt 112 kilometer aan pistes met een prachtig uitzicht op de bergen. De twee skigebieden zijn verbonden middels de Top Express-cabinelift, waardoor je makkelijk het hele gebied bereikt. Voor beginnende skiërs is het gebied ideaal. Er zijn enorm veel blauwe pistes en het is vrij simpel om in het gebied alleen op blauw te blijven en toch mooie tochten te skiën. Vanwege de hoge ligging van het skigebied is de sneeuwzekerheid uitstekend. Gemiddeld valt er jaarlijks zo’n 3 meter sneeuw op de berg. Meer dan genoeg om het hele winterseizoen van te genieten.

9. Ski Arlberg

Hoogste Berg: Valluga (2.811 m)

Ski Arlberg ligt precies op de grens tussen Tirol en Vorarlberg. Het skigebied reikt ver boven de 2.000 meter hoogte met het hoogste punt bovenop de Valluga (2.811 m). Een paradijs voor skiërs met ruim 300 km aan pistes om te ontdekken. Een van de mooiste afdalingen in het gebied is de rode afdaling vanaf de Valluga met uitzichten waar je écht even voor wilt stoppen. Met die foto’s maak je je vrienden thuis zéker jaloers. Een van de populairste dorpen in het gebied is Sankt Anton am Arlberg. Bekend om de gezelligheid van de Mooserwirt. Niet te missen, want je komt er langs wanneer je de blauwe Zammermoos-dalafdaling richting het dorp neemt.

10. Obertauern

Hoogste Berg: Seekarspitz (2.313 m)

Obertauern is een geliefd skigebied gelegen in het Salzburgerland van Oostenrijk. Het gebied staat bekend om zijn uitzonderlijke sneeuwcondities gedurende het winterseizoen. De hoge ligging van het skigebied, dat varieert tussen 1.630 meter en 2.313 meter boven zeeniveau, zorgt ervoor dat er meestal voldoende sneeuw ligt om te skiën van november tot begin mei. Bovendien maken moderne sneeuwkanonnen het mogelijk om de pistes in topconditie te houden, zelfs als de natuurlijke sneeuwval minder is. Het gelijknamige Obertauern is het hoogstgelegen wintersportdorp in het Salzburgerland en ademt een authentieke Oostenrijkse sfeer. Wil je skiën in Obertauern, dan is Appartement Rossbrand in Untertauern een fijne uitvalsbasis, met de skibus of auto sta je binnen no-time bij het dalstation.

Boek je wintersport in een van de hoogste skigebieden van Oostenrijk

Kriebelt het weer en sta je op het punt om je wintersport te boeken? Dit jaar ga jij voor sneeuwzekerheid in een van de hoogste skigebieden van Oostenrijk. Om je alvast op weg te helpen hebben we een aantal mooie chalets en appartementen voor je op een rij gezet. Bekijk onze accommodaties in hooggelegen skidorpen in Oostenrijk.

Toch liever naar Frankrijk? Lees dan hier meer over de hoogste skigebieden in Frankrijk.

Grossglockner

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.