-

Skiën in Livigno 2025

Zoek je een mooie skigebied in Italië en heb je je oog laten vallen op Livigno? Begrijpelijk! Livigno is een heerlijk skigebied met maar liefst 115 kilometer piste. Het hoogste punt in het gebied vind je op bijna 2800 meter. Sneeuw gegarandeerd! 

Je vindt Livigno in de Italiaanse provincie Sondrio, in het noorden van Italië, tegen de Zwitserse grens. Verscholen in de Noord-Italiaanse Alpen is het gebied lange tijd slecht bereikbaar geweest. In de jaren 50 werd het gebied klaargemaakt voor het wintertoerisme en in 1953 vierden de Livignezen de opening van de eerste skilift.

Waar kun je skiën in Livigno?

Het gelijknamige skidorp Livigno is gelegen in een dal van waaruit je aan beide zijden de bergen in kan om lekker te skiën. Gratis skibussen pendelen de hele dag open neer tussen de verschillende liften en het maakt eigenlijk niet uit waar je begint. Naast de enorme keuze uit perfect geprepareerde, brede pistes, staat het gebied ook bekend om de goede off-piste-mogelijkheden. Ze hebben er zelfs een heuse Freeride Experience (Mottolino) waar je met een gids de meest fantastische afdalingen neemt. Deze kant van de vallei is meer geschikt voor ervaren skiërs. Beginners en kinderen kunnen zich uren vermaken aan de andere kant.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Livigno - Waar kun je skiën?

Waarom skiën in Livigno?

Livigno is een goede keuze voor wintersporters die een fantastisch mooi gebied zoeken waar het niet zo druk is. Sterker nog: in Livigno hoef je vaak niet eens in de rij bij de liften te wachten! Om er te komen moet je een waanzinnig mooie, maar wel beruchte route rijden, dwars door de Alpen en nationale parken. Dat schrikt mensen af, maar is echt de moeite waard. Daarnaast is het gebied relatief goedkoop, vanwege de belastingvrije status.

Livigno: belastingvrij wintersportparadijs

Je hebt het misschien wel eens ergens gehoord: Livigno is belastingvrij. Livigno kreeg deze belastingvrije status, omdat het gebied altijd zeer moeilijk bereikbaar is geweest. Om ervoor te zorgen dat de vallei bewoonbaar bleef, werden belastingen opgeheven. Dit is nog altijd het geval en in het gebied vind je dan ook een enorme hoeveelheid aan winkels. Leuk voor na het skiën, als het weer een dagje wat minder is of als je gewoon even wat anders wilt doen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Livigno - Welke pistes zijn er?

Wat voor soorten pistes zijn er in Livigno te vinden?

Livigno is met 115 km piste een ruim skigebied en het grootste in de regio Lombardije. Elke nacht wordt er 30 km aan blauwe pistes, 65 km aan rode pistes en 20 km aan zwarte pistes netjes geprepareerd. De pistes zijn met elkaar verbonden door middel van 32 liften, waarvan 6 gondels,14 stoeltjesliften en 12 sleepliften.

Het gebied is zowel voor gevorderde skiërs als voor beginners leuk, want voor elk niveau is er wel een mooie of uitdagende piste te vinden. En ja, zelfs beginnende skiërs kunnen bijna elke lift omhoog nemen om vervolgens via blauw terug te keren naar het dorp!

Tot wanneer kan je skiën in Livigno?

Half december gaan de eerste liften in Livigno draaien. In deze periode zie je eigenlijk vooral lokale bewoners die van de eerste sneeuw genieten. Rondom de kerstdagen zie je het toerisme toenemen. Januari, februari en maart zijn de populairste maanden voor een wintersport in Livigno en zelfs in april kun je er nog lekker skiën. Vanaf mei sluit het skigebied en maken de inwoners zich klaar voor het zomerseizoen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Livigno - Tot wanneer kun je skiën?

Leuke wintersportaccommodaties in Livigno

Helaas hebben wij op dit moment geen accommodaties in ons aanbod in Livigno. Zodra dit veranderd, laten we het je natuurlijk direct weten en zal je hier een selectie zien van onze chalets en appartementen in Livigno.

Boek je wintersport in Italië

Enthousiast geworden over Livigno? We helpen je graag bij het vinden van de perfecte accommodatie voor je wintersport. Helaas kunnen we je op dit moment niet helpen met een accommodatie in Livigno, maar uiteraard weten we wel een heleboel andere mooie bestemmingen en accommodaties in Italië voor je te vinden. Onze reisadviseurs zitten klaar om je te helpen. Neem contact met ons op als jij op wintersport wilt naar Italië.

Wat anderen over ons zeggen:

Prima website

“Een fijne en duidelijk website. Gebruik deze al jaren voor het boeken van mijn wintersport.”

Goede service

“Goede service, netjes en snel geholpen met alles. Duidelijke informatie en een snelle afwikkeling! Kortom zeer tevreden.”

 

Misschien vind je deze blogs ook leuk: