-

Handig overzicht van de Italiaanse skigebieden

Wil jij dit jaar gaan wintersporten in Italië? Dan ben je ongetwijfeld nog op zoek naar een passend skigebied. Een wintersportvakantie naar Italië is verder rijden dan een uitstapje naar de Oostenrijkse Alpen. Welk gebied ligt voor jou het dichtst bij Nederland? Dat is wel handig om te weten voordat je gaat boeken.

Een wintersportvakantie naar Italië, dat is misschien niet het meest voor de hand liggende wintersportland. Vaak hoor je Nederlanders over de uitgestrekte pistes in Frankrijk of over de gezelligheid in Oostenrijk, maar Italië wordt vaak over het hoofd gezien. Er is weinig bekend over wintersporten in het land van de pizza’s en pasta’s. Een duidelijk overzicht van alle skigebieden ontbreekt, en dat is nou precies wat je nodig hebt!

Kaart Italië: een overzicht van de skigebieden

Wintersporten in Italië is zeker de moeite waard. Er is genoeg om te ontdekken in de prachtige Dolomieten. Niet alleen in de Dolomieten, ook aan de Italiaans-Franse grens kun je geweldig skiën. Voor een duidelijk overzicht van alle skigebieden in Italië hebben we een Google-maps kaart gemaakt. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke skigebieden er zijn en waar ze liggen. Zo kom je er snel genoeg achter hoe lang het rijden is naar de door jou gekozen bestemming.

Hoe werkt het?

1.       Bekijk de kaart en zie direct de ligging van de Italiaanse skigebieden.

2.       Klik op één van de skigebieden en ontdek welke dorpen er in het gebied liggen.

3.       Wil je de route bepalen? Dan klik je op de gewenste bestemming, gevolgd door een klik op het routepijl-icoontje. Er wordt automatisch een nieuw venster geopend, waarbij er een Google-Maps kaart verschijnt. Je kunt vervolgens de route bepalen van je eigen adres naar het betreffende skigebied. Zo zie je direct wat de totale afstand is en hoeveel reistijd het kost.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.kaart italië

Sneeuwzekere skigebieden in Italië

Voor iedere wintersporter speelt sneeuwzekerheid een belangrijke rol bij de keuze voor een skigebied. De ligging van een gebied is hierdoor erg belangrijk. In Italië ben je vrijwel verzekerd van sneeuw, mede door de moderne sneeuwkanonnen die de afgelopen jaren zijn geplaatst. Je kunt in de Dolomieten skiën tot een hoogte van 3.269 meter. In Arabba/Marmolada kun je bovendien genieten van de eeuwige sneeuw, het gebied is in het bezit van een gletsjer.

Welk Italiaans skigebied ligt het dichtst bij Nederland?

Voor een wintersportvakantie naar Italië moet je nou eenmaal wat verder rijden. Gelukkig liggen de skigebieden wel redelijk dicht bij de grens, waardoor je niet zo ver het binnenland in hoeft te rijden. Skiën in de Dolomieten of wintersporten in Via Lattea, dat ontloopt elkaar qua afstand en reistijd niet zoveel. Val Gardena ligt het dichtst bij Nederland. Voor de andere bestemmingen in de Dolomieten zal je dus iets langer in de auto moeten. Ga je met het vliegtuig richting de sneeuw? Dan is het aantrekkelijker om een wintersport te boeken in Via Lattea, dit skigebied ligt namelijk het dichtst bij het vliegveld.

Wintersport in de Dolomieten

Eén van de mooiste berglandschappen ter wereld, zo kunnen we de Dolomieten wel omschrijven. Het gebied is namelijk onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een skitocht rondom het Sellamassief is onder veel wintersporters het hoogtepunt van de vakantie. De Sella Ronda brengt je langs de verschillende skigebieden in de Dolomieten. De prachtige kleuren van de bergwanden, die zal je niet snel vergeten. Gedurende de dag veranderen de kleuren en bij zonsondergang ontstaat er een vuurrode kleur. Een fenomeen dat bij veel wintersporters in de smaak valt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.dolomieten

De beste après-ski-bestemmingen in Italië

Vind jij het après-skiën net zo belangrijk als het skiën zelf? Misschien vind je het zelfs nog wel belangrijker dan skiën of snowboarden. Ook in Italië kun je geweldig après-skiën. We hebben er zelfs een heel blog aan gewijd. Lees het blog over après-ski in Italië en laat je inspireren voor een gezellige wintersport.  

Vind je accommodatie in Italië

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende skigebieden in Italië? Zoek dan eenvoudig online naar een passende accommodatie. Ook onze reisadviseurs kunnen je helpen bij het vinden van een chalet of appartement. Maak gebruik van hun kennis en laat je gratis en geheel vrijblijvend adviseren. Neem contact op en wie weet zien we je deze winter terug in Italië.