-

Handig overzicht van de Oostenrijkse skigebieden

Ben jij van plan om dit jaar te gaan wintersporten in Oostenrijk? Grote kans dat je op zoek bent naar een skigebied dat bij je past. Er zijn ongetwijfeld skigebieden die je al kent of die je bekend in de oren klinken, maar de Oostenrijkse Alpen zijn groter dan je denkt. Er zijn tal van skigebieden om te ontdekken.

Overzicht van de skigebieden in Oostenrijk

Om een beeld te krijgen van waar een skigebied in Oostenrijk ligt, is het een kwestie van Googelen. Daar kom je een heel eind mee. Maar wat ontbreekt, is een duidelijk overzicht van alle skigebieden. Zodat je makkelijk kunt vergelijken. De keuze voor een bestemming is namelijk vaak ook afhankelijk van de ligging. Een gebied dat makkelijk aan te rijden is, dat is wel zo prettig. Daarom hebben we alle skigebieden in een Google Maps-kaart gezet, zodat je direct ziet of een locatie gunstig ligt voor wat betreft afstand en reistijd. Handig, in één oogopslag op de kaart zien waar de Oostenrijkse skigebieden liggen, dan is de keuze zo gemaakt.

Hoe werkt het?

1.      Bekijk de kaart en je ziet direct waar de Oostenrijkse skigebieden liggen.

2.       Klik op een skigebied en je ziet welke skidorpen er in de buurt liggen.

3.       Wil je de route weten? Klik op het skigebied en dan op het icoontje met de routepijl. In een nieuw venster wordt direct een Google Maps-kaart geopend waar je de route kunt bepalen. Je ziet direct de afstand en reistijd vanaf jouw adres naar het betreffende skigebied.

 Tekst gaat verder onder de afbeelding.overzicht skigebieden

Dichtstbijzijnde Oostenrijkse skigebieden

Ga je met de auto op wintersport? Dan is de reis naar Kleinwalsertal relatief kort. Dit gebied ligt vlak bij de grens met Duitsland en ligt het dichtst bij Nederland. Ook de Tiroler Zugspitz Arena ligt relatief dicht bij ons kikkerlandje. De afstanden ontlopen elkaar echter niet zo veel. Het is vooral fijn als jouw wintersportbestemming makkelijk aan te rijden is. Uren over een bergpas is niet prettig en zeker niet als er sneeuw is gevallen. Een groot en uitdagend skigebied dat makkelijk aan te rijden is, is Ski Arlberg. Sankt Anton am Arlberg ligt namelijk vlak naast de snelweg. Dat bespaart een hoop tijd. Ga je met het vliegtuig? Dan is het handig om een wintersport te boeken naar een bestemming vlakbij het vliegveld. Het Zillertal ligt op iets meer dan een uur rijden vanaf het vliegveld van Innsbruck, en Axamer Lizum-Muttereralm zelfs op slechts een half uurtje. Regel vooraf een transfer en je staat een paar uur later op de piste!

De populairste skigebieden in Oostenrijk

Wat maakt een skigebied nou zo populair? Over het algemeen zijn grotere gebieden populairder dan de kleinschalige. Wat ook een belangrijke rol speelt - zeker in Oostenrijk - is de après-ski en sneeuwzekerheid van een gebied. Zell am See-Kaprun is een erg populaire wintersportbestemming. Ook SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en de verschillende skidorpen in het Zillertal zijn erg in trek.

Sneeuwzekere Oostenrijkse skigebieden

Bij de keuze voor een skibestemming speelt sneeuwzekerheid een belangrijke rol. Over het algemeen liggen de meeste skigebieden in Oostenrijk lager dan bijvoorbeeld die in Frankrijk, maar dat wil niet zeggen dat Oostenrijk niet sneeuwzeker is. De aanwezigheid van de vele gletsjers in Oostenrijk maken het over het algemeen een sneeuwzeker wintersportland. Je kunt hierdoor zelfs buiten de winter om skiën. Er zijn genoeg hooggelegen gebieden in Oostenrijk waar je naartoe kunt voor een sneeuwzekere wintersport:

1.       Sölden (Ötztal)

2.       Ski Arlberg

3.       Wildkogel Ski Arena

4.       Obertauern

5.       Silvretta Arena

Kindvriendelijke Oostenrijkse skigebieden

Ga jij wintersporten met de kinderen? Kies dan voor een skigebied waar de faciliteiten voor kinderen goed op orde zijn: een oefenweide, oefenlift, skischool en natuurlijk skileraren die Nederlands spreken. In Oostenrijk is dat gelukkig geen probleem, want er reizen genoeg Nederlanders naar het wintersportland af om les te geven. Serfaus-Fiss-Ladis is erg kindvriendelijk met veel Nederlandse skileraren en –leraressen. Met name Serfaus is een absolute aanrader voor een wintersportvakantie met kinderen. Ook de Oostenrijkse wintersportdorpen Köningsleiten, Zell am See en Ellmau zijn goed ingericht op kinderen.

 Tekst gaat verder onder de afbeelding.kindvriendelijke skigebieden

Après-skiën in Oostenrijk

Voor een flinke dosis après-ski zit je in Oostenrijk goed. Het land staat er zelfs om bekend. In het Zillertal leef je je helemaal uit in het gezellige Gerlos en Mayrhofen. Ook in Saalbach en Hinterglemm vind je veel Nederlanders die na een dag op de ski's zo de après-ski inrollen. Weten waar je moet zijn? Lees dan deze blog voor een compleet overzicht van de beste skigebieden voor après-ski in Oostenrijk.

Hulp nodig?

Dus, heb je inmiddels een overzichtelijk beeld van de skigebieden in Oostenrijk? Onze reisadviseurs kennen alle ins en outs en helpen je graag verder bij het zoeken en boeken van een chalet of appartement. Ben je er nog niet uit welke bestemming het gaat worden? Laat je geheel vrijblijvend adviseren door contact op te nemen.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.