-

Handig overzicht van de Zwitserse skigebieden

Een wintersportvakantie, voor velen de leukste vakantie van het jaar. Wil je goed geïnformeerd en weloverwogen de keuze maken voor een skigebied? Dan heb je wel een duidelijk overzicht nodig. Want welke skigebieden zijn er allemaal in Zwitserland? Welke gebieden zijn kindvriendelijk, makkelijk aan te rijden en daarnaast sneeuwzeker? Wij helpen je graag op weg met een handig overzicht en de nodige informatie over de skigebieden in Zwitserland.

Zwitserland is een echt wintersportland en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn in dit land tal van luxueuze accommodaties te vinden voor een heerlijke wintersportvakantie. Ben je al aan het zoeken naar een chalet of ben je nog aan het kijken naar een skigebied? Om je op weg te helpen bij het vinden van een passend skigebied voor jouw wintersportgezelschap hebben we een mooi overzicht gemaakt.

Een overzicht van de skigebieden in Zwitserland

De skigebieden in Zwitserland komen je wellicht niet zo bekend voor als Mayrhofen in het Zillertal of Val Thorens in Les Trois Vallées. Daarom is het fijn om een beeld te krijgen van de ligging van de Zwitserse gebieden. Ga je met de auto, het vliegtuig of de trein? Het is altijd handig als je weet welk skigebied dan het gunstigst ligt. Speciaal daarvoor hebben we een Google-kaart ontwikkeld, zodat je kunt zien waar de skigebieden liggen. Handig, want je ziet bovendien meteen hoe lang het reizen is naar jouw beoogde wintersportbestemming.

Hoe werkt het?

1.       Bekijk de kaart en krijg een beeld van de Zwitserse skigebieden.

2.       Klik op een skigebied en bekijk welke dorpen er in het gebied liggen.

3.       Wil je de route? Klik dan op een bestemming en vervolgens op het icoontje met de routepijl. Je wordt doorgestuurd naar een Google Maps-kaart. Door je eigen adres in te voeren zie je de totale afstand en reistijd naar het betreffende skigebied.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.skigebieden zwitserland

Kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland

Voor een wintersportvakantie met de kinderen is het ook in Zwitserland prima vertoeven. Er zijn genoeg skigebieden met leuke activiteiten voor kinderen en mogelijkheden om te lessen. In Les Quatre Vallées is het voor kinderen het meest aangenaam. Je vindt hier verschillende skischolen met oefenweides voor de kinderen. In de speciale kinderzones leren de kleintjes de beginselen van het skiën en spelen ze in de sneeuw. Verbier is de perfecte uitvalsbasis voor een skivakantie met de kinderen. Ook Les Portes du Soleil is erg kindvriendelijk. Dit gebied ligt op de Frans-Zwitserse grens en heeft naast skischolen, oefenweides en kinderzones ook nog leuke off-piste mogelijkheden. Ga met de kinderen naar het zwembad, een leuk avonturenpark of kies voor de rodelbaan.

Sneeuwzekerheid in Zwitserland

Slechte sneeuwcondities en alleen wat witte strookjes op de berg, dat wil geen enkele wintersporter. Bij een hooggelegen skigebied heb je in ieder geval de meeste garantie op sneeuw. Gelukkig ski je in de meeste Zwitserse gebieden op een flinke hoogte. Vanuit het wintersportdorp Zermatt kun je met gondels en stoeltjesliften zelfs een piste bereiken op 3.883 meter hoogte. Wil je de meeste kans op sneeuw? Kies dan een bestemming uit onze top 3.  

Onze top 3 sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland:

1.       Matterhorn Ski Paradise

2.       Films-Laax-Falera

3.       Les Quatre Vallées

Zin in een Zwitsers feestje?

Na het skiën is er genoeg te doen in Zwitserland. Ga met elkaar après-skiën en maak er een Zwitsers feestje van. Je kunt tot in de vroege uurtjes doorgaan in de gezellige dorpjes. Als je na een dag op de ski’s behoefte hebt aan wat meer rust kun je er ook voor kiezen om een zwembad of sauna te bezoeken. Benieuwd wat er allemaal te doen is na he skiën in Zwitserland? Lees ons blog ter inspiratie. 

Wintersportaanbiedingen in Zwitserland

Ben je er al uit welk skigebied het gaat worden in Zwitserland? Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen door onze overzichtelijke weergave. Het is nu alleen nog een kwestie van een passende accommodatie vinden. Ook dat kan best lastig zijn, maar je filtert eenvoudig je zoekopdracht. Ga voor een appartement of chalet met zwembad, sauna of een chalet aan de piste. Binnen ons ruime en gevarieerde aanbod zit er vast iets tussen voor jou. Vergeet ook niet te kijken bij onze aanbiedingen in Zwitserland en geniet dit wintersportseizoen nog van de besneeuwde Zwitserse bergtoppen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.wintersportaanbiedingen

Zoek en boek een chalet

Onze reisadviseurs hebben kennis van diverse Zwitserse skigebieden, dorpen en bijbehorende chalets en appartementen. Op basis van jouw voorkeuren vinden we binnen no-time een passende accommodatie. Laat je gratis en geheel vrijblijvend adviseren. Neem contact met ons op of zoek en boek eenvoudig online jouw wintersport.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.