-

Sneeuwzekere skigebieden: hier moet je zijn!

Ben jij weleens gaan skiën in slechte sneeuwcondities? Niets is zo frustrerend als aankomen op je wintersportbestemming en tot de conclusie komen dat er inderdaad bijna geen sneeuw ligt. Dit kan je voorkomen door naar een sneeuwzeker skigebied te gaan. Wat maakt een skigebied sneeuwzeker en welke skigebieden zijn sneeuwzeker? In deze blog kom je daarachter.

Wat zijn sneeuwzekere skigebieden?

Sneeuwzekere skigebieden zijn skigebieden, je raadt het al, die sneeuwzeker zijn. Als je aankomt op de bestemming, dan kan je vrijwel 100% zeker zijn dat er sneeuw ligt. De sneeuwzekerheid is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor wintersporters bij het kiezen van een bestemming. Logisch, want zonder sneeuw kan je niet skiën of snowboarden. Wat maakt een skigebied sneeuwzeker? Gletsjers oefenen veel invloed uit op de sneeuwzekerheid van skigebieden. Wanneer een gletsjer in het skigebied staat, dan is het skigebied zeer sneeuwzeker. Echter, skigebieden kunnen ook sneeuwzeker zonder gletsjers. De vuistregel is: hoe hoger het skigebied, hoe hoger de sneeuwzekerheid. Vanaf welke hoogte is een skigebied sneeuwzeker? Vanaf 2.000 meter hoog valt er vrijwel altijd genoeg sneeuw en kan je spreken over een sneeuwzeker gebied. 

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Voor sneeuwzekere Franse skigebieden moet je in een van de onderstaande skigebieden zijn. Klik hier voor alle Franse skigebieden.

Tekst gaat verder onder afbeelding.les trois vallées

Les Trois Vallées

Wil je eindeloos skiën en 100% zeker zijn van sneeuw? Les Trois Vallées is dan helemaal perfect! Dit skigebied is één van de grootste skigebieden ter wereld. Met meerdere gletsjers en pistes die tot ruim 3.000 meter hoogte gaan, kan je heerlijk los tot begin mei. En Les Trois Vallées biedt nog veel meer dan prachtige en hooggelegen pistes. Er zijn tal van leuke apres-ski-bars, gezellige restaurantjes en wellnessmogelijkheden.  

Alle accommodaties in skigebied Les Trois Vallées.

Paradiski - La Plagne

Paradiski - La Plagne is een supersneeuwzeker skigebied. Dit komt door de twee gletsjers. Je skiet tussen 1.250 meter en 3.250 meter hoogte.  Dit zorgt voor bijna 100% sneeuwzekerheid! Met meer dan 400 km aan piste kan je van alles ontdekken en heb je ruimte zat voor jezelf. La Plagne is een gevarieerd skigebied voor zowel beginners als gevorderden. In het skigebied liggen 10 skidorpen die elk een eigen sfeer en karakter hebben.

Alle accommodaties in skigebied Paradiski - La Plagne.

Tignes - Val d'Isère

Tignes vormt samen met Val d'Isère het enorme wintersportgebied Tignes - Val d'Isère. Met 300 kilometer aaneengesloten pistes is het één van de grootse en mooiste skigebieden van de Alpen. Tignes ligt diep in de Franse Alpen en is één van de meest sneeuwzekere skigebieden van heel Frankrijk door de hoge ligging (1.550 – 3.456 meter hoog). In december kan je hier al skiën. Een geweldige locatie om de feestdagen door te brengen. In Tignes - Val d'Isère is er van alles te beleven. Er zijn off-piste mogelijkheden, je kan ijsklimmen, op een hondensledetocht gaan en nog veel meer. Tignes - Val d'Isère is ook zeer geliefd bij snowboarders.

Alle accommodaties in skigebied Tignes – Val d'Isère.

Les Portes du Soleil

‘De poorten van de zon’, zo wordt dit skigebied ook wel genoemd. Les Portes du Soleil is met 650 km één van de grootste skigebieden ter wereld. Vanaf eind december tot begin april is Les Portes du Soleil sneeuwzeker. Geniet van het heerlijke zonnetje en smeer je maar goed in met zonnebrand, want de sneeuw weerkaatst het zonlicht en voor je het weet staat je skibril ook na je vakantie nog op je gezicht. Les Portes du Soleil ligt op een hoogte van 930 tot 2.277 meter, afhankelijk van waar je bent in het skigebied.

Alle accommodaties in skigebied Les Portes du Soleil.

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Wil je in Oostenrijk gaan wintersporten in sneeuwzekere skigebieden? Kies dan uit een van de onderstaande skigebieden. Bekijk alle skigebieden in Oostenrijk.

Tekst gaat verder onder afbeelding. Wildspitze

Zillertal

Wintersportgebied Zillertal bestaat uit skigebieden Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena en Ski Zillertal 3000. Met de Zillertaler Superskipas krijg je toegang tot deze skigebieden plus skigebied Wildkogel Ski Arena wat samen 538 km aan piste oplevert. In dit wintersportgebied bevindt zich de Hintertuxer-gletsjer. Dit gletsjergebied ligt op 3.250 meter hoogte. Aan sneeuw geen gebrek! Je kan hier elke dag, zelfs in de zomer, skiën! Ruil je zomervakantie in voor een wintersport en ga los op de gletsjer.

Alle accommodaties in skigebied Zillertal.

Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun is het meest populaire skigebied van Oostenrijk. Net als bij het Zillertal, is Zell am See-Kaprun erg sneeuwzeker, zowel in het voor- als het naseizoen. Dat komt door de aanwezigheid van de Kitzsteinhorn-gletsjer. Zell am See-Kaprun beschikt over 138 km aan piste en heeft een hoogte tussen 757 meter en 3.029 meter. Je kan heerlijk skiën maar ook de snowboarders vermaken zich hier uitstekend. Zo zijn er buckelpistes en funparks.

Alle accommodaties in skigebied in Zell am See-Kaprun.

Sölden

Skigebied Sölden ligt in het grootste zijdal van rivier de Inn met 90 bergen die hoger zijn dan 3.000 meter en 86 gletsjers! Over de sneeuwcondities hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Door de aanwezigheid van al die gletsjers en de hooggelegen pistes opent dit skigebied al in september. Een toplocatie om bijvoorbeeld ook de herfstvakantie door te brengen. Sölden is een zeer sneeuwzeker skigebied.

Alle accommodaties in skigebied Sölden.

Ski Arlberg

Dankzij de ligging, is skigebied Ski Arlberg zeer geliefd bij wintersporters. Het behoort tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Met ruim 300 km aan piste is het ook het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Verwacht een dikke verse laag sneeuw als ze sneeuw hebben voorspeld. Dit skigebied ligt op een hoogte tussen 1.300 en 2.811 meter. Iedereen kan zich vermaken in Ski Arlberg, zowel beginners - door de 130 km aan blauwe piste - als gevorderden.

Alle accommodaties in skigebied Ski Arlberg.

Sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland

Ontdek de sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland. Lees snel verder. Bekijk alle Zwitserse skigebieden.

Tekst gaat verder onder afbeelding. sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland

Les Quatre Vallées

Op ongeveer 960 km vanaf Utrecht ligt skigebied Les Quatre Vallées. Dit skigebied bestaat uit 2 deelgebieden: Printze en Televerbier. Samen vormen deze skigebieden één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland. In Les Quatre Vallées liggen 6 skidorpen waar je je geen moment gaat vervelen. Dankzij de Mont Fort gletsjer (3.330 meter hoog) is Les Quatre Vallées een zeer sneeuwzeker skigebied. Daarnaast is het uitzicht prachtig op de top van de Mont Fort.

Alle accommodaties in skigebied Les Quatre Vallées.

Val d’Anniviers

Val d’Anniviers ligt tussen 1.336 meter en 3.000 meter hoog. Dit skigebied heeft maar liefst 215 km aan pistes. Het sneeuwzekere skigebied Val d’Anniviers ligt in de regio Wallis en is onderverdeeld in drie deelgebieden. Deze skigebieden zijn: Grimentz-Zinal, St-Luc-Chandolin en Vercorin. Sinds 2014 zijn de skigebieden Grimentz en Zinal met elkaar verbonden en vormen samen 115 km aan piste. Wanneer je in Val d’Anniviers bent, dan mag de nieuwe 3 km lange gondelbaan niet ontbreken op jouw to-do-lijst. Dit is op drie na de langste gondelbaan van heel Zwitserland! Het uitzicht is prachtig en zeker de moeite waard.

Alle accommodaties in skigebied Val d’Anniviers.

Flims-Laax-Falera

Het skigebied Flims-Laax-Falera is een zeer sneeuwzeker skigebied. Dit komt de hoge ligging tot ruim 3.000 meter. Mocht er nou minder sneeuw zijn gevallen dan gebruikelijk, dan gaan de kunstmatige sneeuwvoorzieningen aan, zodat de pistes altijd in topconditie zijn. Wil je in de herfstvakantie al gaan skiën? Ga dan naar de Vorab-gletsjer. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan je hier vanaf oktober al skiën! Het skigebied heeft 225 km aan pistes en is zeer geschikt voor elk type wintersporter. Skigebied Flims-Laax-Falera heeft 18 blauwe pistes. Genoeg om uit te kiezen. Ook de gevorderden vermaken zich goed, want er is een groot aanbod aan rode en zwarte pistes. Voor snowboarders zijn er gave funparks, halfpipes en boardercrosses. Een onvergetelijk snowboardparadijs. Ook kinderen kunnen zich heerlijk vermaken. Er is een mini-boardercross aanwezig en er zijn meerdere skischolen in de buurt.  

Alle accommodaties in skigebied Flims-Laax-Falera.

Inschrijven nieuwsbrief

Ben jij door deze blog geïnspireerd? Wil je nog meer tips en inspiratie voor al jouw toekomstige wintersportvakanties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van aanbiedingen, laat je inspireren en ontdek onze reistips. 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.