-

Tips! Wintersport in Alpe d’Huez Grand Domaine

Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is een van de populairste skigebieden van Frankrijk. Geen wonder, het gebied ligt hoog, is sneeuwzeker en je kunt er fantastische tochten skiën. Maar ook rodelen, naar de ijsgrot, zwemmen of op pad met een gids. Alle deze tips én meer, lees je hier.

Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is trotse bezitter van maar liefst 250 kilometer aan pistes. Een walhalla voor zowel beginnende skiërs als kilometervreters. Kom jij enkel en alleen om te skiën of boarden? Dan zit je hier zéker goed. Maar er is meer. Veel meer te doen in de gezellige dorpen Vaujany, Alpe d’Huez, Oz-en-Oisans, Auris-en-Oisans en Allemond. Benieuwd naar alle tips en things-to-do?

Weersverwachtingen en sneeuwcondities

Benieuwd hoeveel sneeuw er ligt in Alpe d’Huez en de omliggende dorpen? En of er nog een beetje bij gaat vallen? Op de website van het skigebied vind je het meest actuele weerbericht, maar ook - niet onbelangrijk - of er lawinewaarschuwingen zijn.

Check het weerbericht

Evenementen in Alpe d’Huez Grand Domaine

Alpe d’Huez Grand Domaine is het toneel voor veel sportevenementen. Niet alleen sport, ook wereldberoemde festivals vinden plaats in dit veelzijdige skigebied. Zien we jou terug bij een van de onderstaande evenementen?   

Rodelen op een rails 

Wat is jouw beeld van rodelen? Zo snel mogelijk naar beneden en proberen je slee op de piste te houden? Op deze rodelbaan zit je in een karretje op een rails. Het enige wat je hoeft te doen, is gas geven. Duw de hendel vooruit en maak zoveel mogelijk snelheid. Op zoek naar wat meer avontuur? Zet het virtual reality-masker op en geef een nieuwe dimensie aan deze winterattractie. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. slee-rails

© Alpe d’Huez Tourisme  

Rodelen met een slee

Ben je toch niet zo’n fan van het rodelen op de rails? Ga dan lekker ouderwets rodelen op een slee. Skihelm op, slee onder je kont en zo veel mogelijk snelheid maken. Wie is er als eerste beneden?  De rodelbaan vind je aan het begin van de piste onder de Grandes Rousses-gondel.

Prijzen en openingstijden rodelbaan

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Laurent Salino - Alpe d'Huez Tourisme - Rodelen

© Laurent Salino / Alpe d’Huez Tourisme

Vlieg over Alpe d’Huez

Paragliden

Hangend aan een parachute ervaar je hoe het is om als een vogel door de Franse Alpen te vliegen. Vanaf verschillende hoogtes heb je de mogelijkheid om op te stappen. Durf jij te paragliden vanaf 2.800 meter hoogte? Lees meer over paragliden in Alpe d'Huez.

Vliegtuig

Ontdek het skigebied van boven en boek een panoramische vlucht. Vlieg tussen de bergen door en ervaar de Pic Blanc op een andere manier. Door de panoramische luifel van het vliegtuig heb je een adembenemend uitzicht. 

Gyrocopter

Wil je echt op een unieke manier het skigebied ontdekken? Maak dan een vlucht in een gyrocopter of pendular ULM. Dat is een soort helikopter voor twee personen. Een geweldige belevenis! 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. vliegen

© Alpe d’Huez Tourisme

Ontdek de ijsgrot 

Van buitenaf lijkt het misschien geen magische ijsgrot, maar eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Een 120 meter lang pad leidt je langs 30 prachtige ijssculpturen. Het thema is dit seizoen het oude Egypte, ontdek jij alle sneeuwsculpturen in de ijsgrot?  

Yoga in de bergen

Een yogales in de buitenlucht is heerlijk. Helemaal in de bergen! De frisse alpenlucht, een prachtig panoramisch uitzicht op de witte bergtoppen en me-time op de yogamat. Klinkt heerlijk. Zin in een unieke yogasessie na een dag op de ski's?

Lees meer over yoga in Alpe d'Huez Grand Domaine

Tekst gaat verder onder de afbeelding. winter-yoga

© Laurasana Yoga

Ontdek het snowpark

Op zoek naar een beetje sensatie? Tijd om het snowpark te ontdekken. Het park is verdeeld in verschillende zones. Een eenvoudig deel voor de beginnende freestyler en een route voor experts. Neem de halfpipe, glij over rails en eindig je run beneden bij de “Cool Zone’’. Kijk hier hoe de andere freestylers naar beneden komen en neem de tijd om even te relaxen. 

Ski achter een paard

Skiën achter een paard, ofwel ski joëring, is ongetwijfeld een bijzondere ervaring. Ski op het ritme van de paarden en ervaar deze Scandinavische wintersport. Het enige wat je hoeft te doen, is je ski’s parallel houden en de handvatten vastpakken. Zie het als waterskiën, maar dan met iets minder snelheid en op bevroren water. 

Met een gids op pad

Hoe leer je het skigebied het beste kennen? Met een gids natuurlijk! Er zijn in Alpe d’Huez Grand Domaine verschillende avontuurlijke tours te boeken voor een afwisselende wintersportdag. Maak een gletsjerwandeling of ga ijsklimmen op de bevroren watervallen. Ook voor de off-piste skiërs en sneeuwschoenwandelaars zijn er verschillende leuke routes in het skigebied. 

Zwemmen in Alpe d'Huez

Niks lekkerder dan met je vermoeide spieren een rondje te zwemmen in het verwarmde openlucht- of binnenzwembad in Alpe d’Huez. Gaan de kinderen mee? Met een middagje zwembad maak je ze ongetwijfeld heel erg blij!

Bekijk tarieven en openingstijden

Tekst gaat verder onder de afbeelding. wellness

© Alpe d’Huez Tourisme 

Boek je appartement of chalet

Vanuit welk wintersportdorp ontdek jij deze winter Alpe d’Huez Grand Domaine? Ontdek het veelzijdige aanbod chalets en appartementen en vind de accommodatie die bij jou past. Hulp nodig? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder.  

© Headerafbeelding: Lionel Royet / Alpe d'Huez Grand Domaine

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.