-

Tips voor je wintersport in Serfaus / Fiss / Ladis

Sfeervol, veelzijdig en kindvriendelijk, in skigebied Serfaus / Fiss / Ladis heb je het gegarandeerd naar je zin. Uitstekende faciliteiten, tal van winterse activiteiten en heerlijk skiën. In welk skidorp verblijf jij deze winter? 

Serfaus / Fiss / Ladis is een van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Ideaal voor beginners, heerlijk met kinderen en geweldig voor ervaren wintersporters. Ski ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds en ervaar de bruisende après-ski. Eerst een drankje op de berg en daarna gezellig afsluiten in het dal. Maar first things first, tochten maken en 214 kilometer aaneengesloten skiën. Gaat jouw volgende wintersport naar dit veelzijdige skigebied? Dit zijn onze tips: 

Download de app: mySFL

Ga jij deze winter Serfaus / Fiss / Ladis ontdekken? Download dan vast de mySFL-app. Hier vind je actuele informatie over liften, pistes, evenementen en het weer. Benieuwd of er al sneeuw ligt? Bekijk in de app een van de webcams, zo zie je meteen of jouw favoriete afdaling al is geprepareerd.  

Tekst gaat verder onder de afbeelding. mysfl-app

© Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol

Het laatste nieuws

Vanaf skiseizoen ‘23/’24’ ga je met de nieuwe Komperdell-gondel richting het bergstation van Serfaus. Een flinke vooruitgang ten opzichte van de oude 6-persoons gondel, want de nieuwe variant biedt plaats aan 10 personen. Ski’s en snowboard gaan voortaan mee de gondel in, deze plaats je in het vak voor je zitting. Bovendien volgt de gondel een nieuwe route met een extra station. Het nieuwe middelstation is te vinden op iets minder dan 200 meter hoogte van het dal. 

Benieuwd naar alle ins en outs? Bekijk de nieuwe gondel

Winterwandelen & Sneeuwschoenwandelen 

Een dag niet op de piste? In Serfaus / Fiss / Ladis liggen prachtige winterwandelroutes. Neem de gondel omhoog en wandel door de besneeuwde bossen. Een rondje om het stuwmeer en daarna gezellig wat eten bij een bergrestaurant. Niet alleen op de berg, ook in het dal zijn er genoeg wandelroutes om te ontdekken. Volg je liever je eigen pad? Ga sneeuwschoenwandelen met een gids en baan jezelf een weg door de poedersneeuw. Dwars door het skigebied en de natuur op zijn puurst, klinkt goed toch? 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. winterwandelen

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH | danielzangerl.com

Fun Areas: voor de freestylers

Extra uitdaging tijdens je wintersport is natuurlijk nooit verkeerd. Ben je een freestyler pur sang? 6 fun areas en 2 airbags om te ontdekken. Van uitdagende obstakels en risicovolle jumps tot simpele boxen en buizen. Allround skiërs, gevorderde freestylers of beginners, er is voldoende afwisseling in de funparken. Benieuwd naar de verschillende fun areas? Bekijk hier het aanbod. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. snowpark

© Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol 

Avontuurlijke rodeltocht

Of je nu met vrienden, familie of collega’s op wintersport gaat, rodelen is en blijft een leuke winteractiviteit. Met de slee zo snel mogelijk naar beneden en hopen op een goede afloop. Schat jij de scherpe bochten goed in? In Serfaus vind je een eenvoudige rodelbaan van 4 kilometer lang. De 4 kilometer lange rodelbaan in Fiss is iets moeilijker, maar nog steeds goed te doen. Rodel je overdag of ga je ‘s avonds op de verlichte rodelbaan naar beneden? 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. rodelen

© Andreas Kirschner

Romantische arresleetocht

Geniet met het hele gezin van het besneeuwde Oostenrijkse landschap of laat je romantisch met z'n tweeën door het gebied heen begeleiden. Voortgetrokken door paarden, lekker warm onder de dekens en omringd door de schitterende natuur. Stop je ook nog even bij een sfeervolle berghut? Laat je verwennen met lokale specialiteiten en vervolg je weg op traditionele wijze door het wintersportgebied. 

Lees meer over arresleetochten in Serfaus / Fiss / Ladis

Adventure Night ‘Reflection’

Heb je na de après-ski nog zin in een show? Neem de vernieuwde gondel vanuit Serfaus omhoog en geniet van een waar spektakel. Skileraren komen op stijlvolle wijze naar beneden. Gecombineerd met spectaculaire stunts, een lichtshow en vuurwerk kijk je je ogen uit. Genoten? Ski na afloop van de show naar beneden op de verlichte piste. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. nachtshow

  © christianwaldegger.com

Nightflow ‘The Eagle Returns’

Verblijf je niet in Serfaus? Ook in Fiss is er een unieke show om bij te wonen. Kijk naar de meest bizarre stunts en geniet van culinaire hoogstandjes in de bergrestaurants. Na afloop nog even lekker de piste op en nachtskiën tot 22.00 uur. Of ga je toch liever nachtrodelen? 

Langlaufen: Schöngampalm 

Voor de langlaufliefhebbers zijn er verschillende mooie loipes om te ontdekken. Ga voor een van de hoogteloipes of neem een korte route om in te komen. Heb je het inmiddels weer onder de knie? Neem de 22 kilometer lange langlaufroute met maar liefst 580 hoogtemeters.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. langlaufen

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH | Andreas Kirschner

Bouw je eigen iglo

Met de kinderen op wintersport? Al genoeg sneeuwpoppen gebouwd? Tijd om samen met een professional een iglo te bouwen. Binnen een paar uur bouw je je eigen Eskimohut. Hoe groot wordt jouw iglo

Schaatsen & ijsstokschieten

Toe aan een beetje afwisseling? Bind de ijzers onder en ga schaatsen op de outdoor schaatsbaan in Ladis. Gezellig met de kinderen of romantisch met z’n tweeën, lol gegarandeerd. Op de schaatsbaan vindt bovendien het ijsstokschieten plaats. Deze traditionele sport uit Tirol is zeker het proberen waard.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. schaatsen

© Serfaus-Fiss-Ladis Markting GmbH

Pistenskitour 

Ga op een sportieve manier door het skigebied en gebruik je ski’s op een hele andere manier. In plaats van berg af ga je berg op langs de pistes. Geniet van spectaculaire uitzichten en eindig met een voldaan gevoel na je tocht. Eerst even flink inspannen en daarna weer op de ski’s naar beneden, welke route neem jij? 

Een unieke ervaring: funsports

Probeer eens wat anders op de piste en huur een skifox, snake gliss of snowbike. Deze sneeuwgadgets zorgen voor een unieke ervaring op de piste. Deze mix van rodelen en skiën is erg laagdrempelig, maar zeer inspannend. Liever het skigebied op een andere manier ontdekken? Ga paragliden of neem een tandemvlucht en geniet van een prachtig uitzicht op de Oostenrijkse Alpen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. funsports

© Serfaus-Fiss-Ladis Markting GmbH

Zonsopgang in de Hexenseehütte

Ben jij altijd al een vroege vogel geweest? Vanaf 21 december geniet je elke donderdag van een prachtige zonsopgang. Terwijl de dag langzaam van start gaat, krijg je een heerlijk bergontbijt voorgeschoteld. Geniet van een onbeschrijfelijk uitzicht en ga als eerste de vers geprepareerde pistes op. Ontbijt jij deze winter in de Hexenseehütte

Tekst gaat verder onder de afbeelding. early-birds

© Serfaus-Fiss-Ladis 

Accommodaties in Serfaus / Fiss / Ladis 

Heb je je wintersportvakantie nog niet geboekt? Ontdek de mooiste accommodaties in Serfaus, Fiss of Ladis. Van kleine appartementen tot grote chalets met catering, voor iedere groep een passende accommodatie. Hulp nodig? Neem contact op met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder.

Headerfoto: © Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.