-

Tips voor wintersporten met de kinderen

Je gaat met de kinderen op wintersport, hoe leuk is dat! Een bestemming vinden kan een grote uitdaging zijn. Maar, de vakantie gaat sowieso waanzinnig worden, helemaal met deze tips!

Waar houd je rekening mee als je met het gezin op wintersport gaat?

Het kan knap lastig zijn om een wintersport te organiseren. Helemaal als er kinderen meegaan. Zoveel keuzes om te maken. Ga je in de schoolvakanties weg? Kies je voor een groot of klein skigebied? Moet er een kinderclub zijn voor de kids? En hoe regel je die skilessen eigenlijk? Om het wat makkelijker voor je te maken, zetten we hieronder de factoren op een rij die belangrijk zijn bij het kiezen van een bestemming.

Een bestemming kiezen: hoe doe je dat?

  • In de vakantie of buiten de vakanties? Dit hangt af van het budget maar ook andersom. De prijzen liggen buiten de schoolvakanties een stuk lager en het is ook veel rustiger.
  • Een groot skigebied of klein? Voor de allerkleinste is een klein gebied prettig, maar oudere kinderen willen misschien meer ontdekken en langere tochten maken.
  • Kinderclubs of niet? Vind je het belangrijk dat er kinderclubs en kinderactiviteiten zijn of is dat geen punt? Niet elk gebied of skidorp is op kinderen gericht.
  • Hoe wil je reizen? Maak de keuze tussen vliegen, de trein pakken of met de auto gaan.
  • Opvang. Wil je dat er een kinderopvang aanwezig is? Niet elk gebied heeft dit.
  • Activiteiten. Wil je naast het skiën een stad verkennen, naar een wellness of iets anders?
  • Skiliften. Heb je een voorkeur voor de afstand tussen jouw accommodatie en de skiliften?

We helpen je graag verder met een persoonlijk advies voor je volgende wintersport. Neem gerust contact met ons op of laat je wensen achter via het vraag-ons-advies-formulier

Met de kinderen naar Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land. In de Franse Alpen, de Pyreneeën en de Vogezen in midden-Frankrijk vind je maar liefst 44 skigebieden die het label Familie Plus hebben. Deze gebieden zijn erg speciaal, want om in aanmerking te komen voor zo’n label, wordt een skigebied op meer dan 100 punten gecontroleerd op kindvriendelijkheid. Een paar punten zijn onder andere: activiteiten voor alle leeftijden, faciliteiten binnen handbereik en kindertarieven. 

Zoals de populaire gebieden hieronder. De afstand van deze kindvriendelijke skigebieden met het Familie Plus label zijn vanaf Utrecht gemeten met de auto:

Of bekijk deze andere skigebieden in Frankrijk.

Tekst gaat verder onder afbeelding.Wintersport boeken

Met de kinderen naar Oostenrijk

Als wij zeggen wintersport in Oostenrijk, waar denk jij dan aan? Oostenrijk telt tal van knusse bergdorpen, waar besneeuwde straten tussen authentieke houten chalets doorslingeren. En waar de besneeuwde kerktoren in het hart van het centrum boven de daken uitsteekt. Omringd door de geur van een authentieke Wiener schnitzel, groter dan je bord, in de straten. Of loop langs de bakkerij voor een heerlijke warme apfelstrudel die zo lekker zoet ruikt. Hmmmm, zin in!

Kinderen kunnen zich goed vermaken in Oostenrijkse skigebieden. In veel gebieden zoalsin Serfaus – Fiss – Ladis is vrijwel alles gericht op kinderen. Denk aan accommodaties, pistes en skischolen. Je vindt er superleuke pistes met een dierenpark, dinobos en indianenland. Daarnaast zijn er veel kinderrestaurants.

Bekijk ook eens deze skigebieden in Oostenrijk:

Of bekijk deze andere skigebieden in Oostenrijk.

Tekst gaat verder oner afbeelding. Gezin op wintersport

©Josef Mallaun

Met de kinderen naar Zwitserland

Wintersport in Zwitserland is niet in een woord te beschrijven. Het land beschikt over tal van gletsjers en heeft pistes die boven de 2000 meter liggen! Zwitserland heeft skigebieden voor ieder type skiër. Zowel families met jonge kinderen als freeriders vermaken zich uitstekend. Net zoals in Frankrijk zijn er skigebieden in Zwitserland met het ‘kindvriendelijke bestemming’ label. Nendaz is een skigebied met zo’n label. Met veel kinderprogramma’s, speeltuinen, speelgoed, speciale pistes voor kinderen en kinderweides om veilig te leren skiën hoeven kinderen zich geen moment te vervelen.

Deze kindvriendelijke Zwitserse skigebieden zijn zeker een aanrader voor gezinnen:

Of bekijk deze andere skigebieden in Zwitserland.

Met de kinderen naar Italië 

Wintersport in Italië betekent perfect geprepareerde pistes, unieke landschappen en culinair genieten. Wie houdt nou niet van Italië? In Italië vind je heerlijke maaltijden, gezellige terrassen en het meest belangrijke: heel veel verschillende pistes voor beginners en gevorderden. Wat skiën in Italië perfect maakt, naast de pistes en de gezelligheid is de strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Kinderen voelen zich welkom in Italië door de warme gastvrijheid. Skigebied Val di Fassa is een goed voorbeeld. Kinderen kunnen oefenen en spelen op de pistes van de sub-skigebieden Carezza, Catinaccio-Ciampedie en Passo San Pellegrino-Falcade.

Carezza biedt maar liefst drie kinderlanden en hier vind je speciale kinderpistes en zelfs een hele leuke kinderskitocht! Ook op Passo San Pellegrino-Falcade vermaken kinderen zich in de verschillende kinderlanden. Met Mascotte Lauri op piste Catinaccio-Ciampedie heb je elke dag pret. 

Deze kindvriendelijke skigebieden in Italië zijn perfect voor je wintersport!

Of bekijk deze andere skigebieden in Italië.

Wil je met ons sparren over welke skigebieden voor jouw gezin geschikt zijn? Heb je vragen of advies nodig? Wij helpen je graag en nemen de tijd om jou zo goed mogelijk te helpen. Lees ook dit artikel voor inspiratie over kindvriendelijke accommodaties.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.