-

Tips voor je wintersporten met kinderen

Met de kinderen op wintersport, dat is toch geweldig? Spelen in de sneeuw, pizzapuntje in de goede richting en samenzijn met je gezin. Wintersporten met de kinderen is en blijft het leukste wat er is. Het enige wat je nodig hebt is een kindvriendelijk skigebied, de rest komt vanzelf. Toch? 

Waar houd je rekening mee als je met het gezin op wintersport gaat?

Het is soms best lastig om een wintersport in goede banen te leiden. Kinderen, hartstikke leuk, maar het brengt ook extra zorgen met zich mee. Bij de keuze voor een skigebied heb je meer factoren om rekening mee te houden. Hoe zit het met de skilessen? Zijn er Nederlandse skileraren? Is het skigebied overzichtelijk? En in welke schoolvakantie ga je eigenlijk? Het zijn allemaal vragen die voorbij komen. Om het wat makkelijker voor je te maken, hebben we per land alles uitgestippeld. Nog even wachten en je gaat binnenkort zorgeloos op wintersport!

Een bestemming kiezen: hoe doe je dat?

  • Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Als je kinderen op school zitten, is de kans groot dat je tijdens de kerst- of voorjaarsvakantie op wintersport gaat. Deze periode is vaak wat drukker en prijziger, maar gelukkig is er genoeg aanbod. 
  • Ga je voor een groot of klein skigebied? Voor de allerkleinsten is een compact skigebied prettig. Het maakt het skigebied erg overzichtelijk, waardoor je meer rust hebt tijdens je wintersport. Zijn de kinderen wat ouder? Dan ga je liever naar een wat groter skigebied, zodat ze tochten kunnen maken. 
  • Kinderclubs en leuke activiteiten voor kinderen? Niet elk skigebied of skidorp is op kinderen gericht.
  • Hoe reis je naar je bestemming? Maak de keuze tussen het vliegtuig, de trein of de auto. 
  • Wil je dat er een kinderopvang aanwezig is? Voor de allerkleinsten is een opvang wel prettig. Let op, want niet elk skigebied heeft dit.
  • Wat wil je naast het skiën nog doen? Vaak zijn er in een wintersportdorp tal van leuke winteractiviteiten naast het skiën. Check van tevoren goed wat er allemaal te doen is. 
  • Wat voor skiliften zijn er in het skigebied? Waar vind je ze? Het liefst heb je zo dicht mogelijk bij je accommodatie een skilift. Liever geen sleepliften? Kijk dan ook naar de verschillende type liften in het skigebied. 

We helpen je graag verder met het boeken van je volgende wintersport. Neem contact op voor een passend en geheel vrijblijvend advies of laat je wensen achter via het vraag-ons-advies-formulier

Met de kinderen naar Frankrijk

Frankrijk is een geweldig wintersportland. In de Franse Alpen, Pyreneeën en Vogezen vind je maar liefst 44 skigebieden die het label Famille Plus dragen. Deze skigebieden zijn erg speciaal, want om in aanmerking te komen voor een Famille Plus label, word je op meer dan 100 punten gecontroleerd.  Een paar kindvriendelijke punten zijn onder andere: activiteiten voor alle leeftijden, faciliteiten binnen handbereik en kindertarieven. 

Bekijk deze kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk, de afstand met de auto is gemeten vanaf Utrecht: 

Liever wat anders? Bekijk deze skigebieden in Frankrijk.

Tekst gaat verder onder afbeelding.Wintersport boeken

Met de kinderen naar Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk, waar denk je dan aan? Oostenrijk telt tal van knusse bergdorpen met authentieke houten chalets. Het is het wintersportland van de gezelligheid, hier liggen de populairste après-ski-hotspots. Wellicht niet zo belangrijk wanneer je met kinderen gaat, maar de populariteit onder Nederlanders resulteert in veel Nederlandse skileraren en -leraressen. Wel zo prettig toch? In Oostenrijk genieten de kinderen tussen de middag van een heerlijke wienerschnitzel of een lekkere portie kaiserschmarrn. De Oostenrijkse skigebieden, daar vermaken de kinderen zich wel. Oostenrijk is heel erg gericht op kinderen. Dit zie je terug in de kinderparken op de piste en de aparte kinderrestaurants. Ook op de berg zie je vaak een apart gedeelte voor kinderen in het restaurant. 

Bekijk deze kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk, de afstand met de auto is gemeten vanaf Utrecht: 

Meer inspiratie? Check deze skigebieden in Oostenrijk.

Tekst gaat verder oner afbeelding. Gezin op wintersport

©Josef Mallaun

Met de kinderen naar Zwitserland

Wintersport in Zwitserland valt niet in één woord te beschrijven. Het land beschikt over tal van prachtige accommodaties, sneeuwzekere gletsjers en skigebieden boven de 3000 meter. Zwitserland is geschikt voor ieder type skiër. Zowel families met jonge kinderen als freeriders vermaken zich uitstekend. Ook in Zwitserland worden kindvriendelijke bestemmingen gelabeld. Nendaz is een van de skigebieden die in bezit zijn van zo’n label. Logisch, want er zijn tal van kinderprogramma’s, speeltuinen, speciale pistes en kinderweides om veilig te leren skiën. De kinderen hoeven zich in Zwitserland geen moment te vervelen.

Deze kindvriendelijke Zwitserse skigebieden zijn ideaal voor gezinnen:

Meer Zwitserse skigebieden? Bekijk de skigebieden in Zwitserland.

Met de kinderen naar Italië 

Wintersport in Italië betekent perfect geprepareerde pistes, unieke berglandschappen en culinair genieten. Wie houdt nou niet van Italië? In Italië geniet je van de zon, eet je op gezellige terrassen en niet te vergeten: heerlijk skiën op de veelzijdige pistes. Zowel voor beginners als gevorderden is het een genot op de piste. Kinderen voelen zich welkom in het wintersportland door de warme mensen en de absolute gastvrijheid. Skigebied Val di Fassa is een goed voorbeeld, hier kunnen de kinderen oefenen en spelen op de pistes van de sub-skigebieden Carezza, Catinaccio-Ciampedie en Passo San Pellegrino-Falcade. Carezza biedt maar liefst drie kinderlanden met kinderpistes en een speciale kinderskitocht. Maken jouw kinderen deze winter lol met Mascotte Lauri? 

Deze kindvriendelijke skigebieden in Italië zijn zeer geliefd: 

Bekijk de andere skigebieden in Italië.

Wintersport boeken? 

Wil je met ons sparren over mogelijke skigebieden voor jouw aankomende wintersport? Heb je vragen of wil je een passend advies ? Neem contact op, we helpen je graag verder!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.