-

Kleine skigebieden in Frankrijk

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ski-ervaring in Frankrijk, maar wil je ver weg blijven van de drukte en de toeristische massa in de bekende skigebieden? Kijk dan eens naar de vele kleine, geheime skigebieden die Frankrijk te bieden heeft. Deze schatten van de bergen bieden niet alleen prachtige uitzichten en ongerepte pistes, maar ook een unieke en rustige ervaring voor skiërs en snowboarders.

In deze blog nemen we je mee naar enkele van deze verborgen juweeltjes.

De voordelen van een klein skigebied

Er zijn veel voordelen aan het skiën in een klein skigebied. Ten eerste zijn de pistes vaak minder druk dan in de grote skigebieden, waardoor je meer tijd op de berg kunt doorbrengen zonder in de rij te staan voor de lift. Bovendien zijn deze kleinere skigebieden vaak goedkoper en hebben ze een meer gemoedelijke en ontspannen sfeer. Kortom, als je op zoek bent naar een onvergetelijke ski-ervaring buiten de gebaande paden, dan is een klein skigebied in Frankrijk zeker een aanrader.

A. Pernet - Aussois

©A. Pernet - Aussois

Wat kenmerkt een klein skigebied?

Een klein skigebied wordt gekenmerkt door minder afdalingen en skiliften dan de grotere, meer bekende skigebieden. Het aanbod aan pistes is vaak beperkt, maar dit wordt gecompenseerd door de rustige en ongerepte omgeving, de gemoedelijke sfeer en de lagere prijzen. Kleine skigebieden zijn vaak minder toeristisch en bieden daardoor een unieke en authentieke ervaring, zonder het gevoel dat je deel uitmaakt van het massatoerisme. Ideaal voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar een meer ontspannen en intieme wintersportsfeer.

5x kleine skigebieden in Frankrijk

Om je een indruk te geven van een aantal gemoedelijke skigebieden in Frankrijk, vind je hieronder een vijftal kleine skigebieden voor je volgende wintersport.

  1. Superdévoluy; kleinschalig skigebied met een goede afwisseling van blauwe pistes onderin het gebied en rode en zwarte pistes hoger op de berg.
  2. Valfréjus; een leuk skigebied voor gezinnen met veel blauwe pistes, een gezellig plateau bij het middenstation en een funpark voor de snowboarders.
  3. La Norma; ideaal voor beginners en gezinnen met kinderen door de grote hoeveeheid aan blauwe pistes en de uitstekende skischool.
  4. Aussois; een zonnig skigebied, maar door de hoogte van het skigebied toch ook heel sneeuwzeker met veel pistes die tussen de bomen verscholen liggen.
  5. Sainte Foy; dit skigebied wordt door de locals als geheime tip bestempeld. Het gebied is klein, maar de prachtige omgeving en goede faciliteiten maken alles goed.

La Maison a Colonnes - Proyer - OT Sainte Foy Tarentaise

©La Maison a Colonnes - Proyer - OT Sainte Foy Tarentaise

Skigebieden voor beginners en kinderen

Veel kleine skigebieden zijn ideaal voor beginnende skiërs en kinderen. Het is er minder druk en dus minder overweldigend voor de kleintjes. Zeker als ze voor het eerst leren skiën, is het wel zo fijn als de omgeving rust uitstraalt. Wil je komende winter ook naar Frankrijk met kinderen? Kijk dan ook uit naar het label 'Familie Plus'. In de skigebieden met dit label is extra aandacht besteed aan de faciliteiten voor kinderen. Zo weet je zeker dat je goed zit met de kids.

Boek je wintersport eenvoudig online

Wil je naar een kleinschalig gebied in Frankrijk? Kijk dan ook eens tussen deze mooie chalets en appartementen. We hebben een aantal zeer mooie chalets die heel geschikt zijn voor families met kinderen, zoals bijvoorbeeld Chalet L'Orée des Pistes in Superdévoluy. Het chalet ligt aan de piste, op loopafstand van het vriendelijke centrum en er is zelfs een zwembad waar de kinderen zich zeker zullen vermaken. Of wat dacht je van dit comfortabele en kindvriendelijke Appartement Des Neiges in Oz-en-Oisans? Neem ook eens contact op met onze reisadviseurs voor een persoonlijk advies. Wedden dat we jou aan een fantastische accommodatie kunnen helpen?

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

 

©Headerafbeelding - Domaine Skiable Dévoluy - OT Dévoluy