-

Skiën in Kaprun 2024

Kaprun. Het is de ideale wintersportbestemming. Het skigebied is overzichtelijk. En prachtig. Met uitzichten zoals je ze vaak alleen op een ansichtkaart ziet. Door de Kitzsteinhorn-gletsjer kun je al in oktober gaan skiën in Kaprun. En heb je het skigebied na een paar dagen uitgespeeld, dan geeft je skipas ook nog toegang tot de pistes van Zell am See en Saalbach.

Waar kun je skiën in Kaprun?

Kaprun ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg vlakbij het alom bekende Zell am See. Het dorp is helemaal gericht op wintersporters en is in het winterseizoen dan ook een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders uit allerlei landen. In Kaprun kun je skiën op de welbekende gletsjer: de Kitzsteinhorn. De top ligt op maar liefst 3202 meter hoog en met de Gipfelbahn kom je tot 3029 meter hoogte. Het uitzicht vanaf het panorama-platform ‘Top of Salzburg’ is zó ongelofelijk bijzonder. Dat vergeet je nooit meer.

Op de gletsjer is het fantastisch skiën, maar dat is niet het enige. In Kaprun vind je ook de 1570 meter hoge Maiskogel met een paar fijne pistes waar vooral gezinnen met kinderen goed uit de voeten kunnen. Door de nieuwe 3K K-onnection kun je bij het bergstation van de Maiskogelbahn bovendien zó doorsteken naar de gletsjer. Een mooie toevoeging aan het skigebied.

Wist je trouwens dat je met je Ski Alpin skipas ook terecht kunt op de pistes van Zell am See en Saalbach? Zo heb je in totaal 121 liften en 408 kilometer pistes binnen handbereik. Niet slecht toch?

Blauw, rood, zwart: hoe zit het met de pistes in Kaprun?

Kaprun zelf telt 61 kilometer aan pistes. Daarvan is 29 km blauw, 23 km rood en 9 km zwart. Op de Kitzsteinhorn zijn de blauwe pistes lekker breed en heel goed te doen voor beginnende skiërs. Ook de Maiskogel heeft een aantal heerlijke blauwe pistes die niet te moeilijk zijn en waar je lekker door kunt skiën. Heb je het liefste rood, dan zal het je ook niet aan pistes ontbreken. Op de Kitz zijn een heleboel lekkere rode pistes te vinden. Zoek je een echte uitdaging, dan stellen we voor dat je piste nr. 14 eens probeert. Ook wel de ‘Black Mamba’ genoemd. Beroemd en berucht met een helling van 63% op het steilste stuk, 1000 meter lengte en 300 hoogtemeters.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Skiën in Kaprun 2022 - Waar kun je skiën?

Wanneer begint en eindigt het skiseizoen in Kaprun?

Omdat Kaprun met de Kitzsteinhorn zo hoog ligt, is het elk seizoen een van de eerste gebieden waar de liften draaien. De pistes openen begin oktober. November is een fantastische maand om te skiën op de Kitzsteinhorn, omdat het dan niet zo druk is. Dat is in de kerstvakantie wel anders. Veel wintersporters reizen voor kerst af naar Kaprun, omdat het er zó gezellig en sfeervol is. Van december tot maart vind je dan ook de meeste mensen op de pistes rondom Kaprun en Zell am See. In april en mei heb je de pistes weer voor jezelf. Wees niet bang dat er geen sneeuw meer ligt. De Kitzsteinhorn is machtig met perfect geprepareerde pistes tot laat in het seizoen.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Skiën in Kaprun 2022 - Tot wanneer kun je skiën?

Après-ski in Kaprun

Kaprun is gezellig. En sfeervol. Je vindt er een heleboel cafés en restaurants. Het is dan ook niet voor niks dat Kaprun een goede reputatie heeft als het aankomt op après-ski. Aan het einde van de dag komen wintersporters elkaar tegen voor een biertje bij de Maisi-Alm. En wil je de après-ski nog even doortrekken, dan ga je daarna naar de Baumbar. Nog een lunchtip van ons: probeer vooral de 'Traditional Pinzgau Cheese Spaetzle' bij restaurant Gletschermühle. Superlekker!

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Skiën in Kaprun 2022 - Welke pistes zijn leuk?

Accommodatietips in Kaprun

Denk je erover om te gaan skiën in Kaprun? Dan geven we je graag een aantal mooie tips voor je appartement of chalet.

Zit jouw ideale accommodatie er niet tussen? Geen zorgen. We hebben nog veel meer aanbod in Kaprun en Zell am See. Of vraag onze reisadviseurs om een advies. We helpen je graag bij het organiseren van een onvergetelijke wintersport!

Boek je wintersport naar Kaprun via Chalet.nl

Lijkt het je leuk om te gaan skiën in Kaprun? Mooi! Boek je wintersport online of via de telefoon. Onze contactgegevens vind je hier.

Bekijk onze chalets en appartementen

Wat anderen over ons zeggen:

Complimenten!

“Fijne website met voldoende filtermogelijkheden om tot een goed keuze te komen. Bij het aanvragen van een optie persoonlijk erg goed geholpen, snel en klantvriendelijk. De mogelijkheid om na boeking per persoon opties te kiezen en kosten in te zien is ook erg fijn. Complimenten!”

Medewerkers heel behulpzaam

“Medewerkers heel behulpzaam bij onze keuze, blij mee!”

Bedankt!

“We zijn ook dit jaar weer super goed geholpen door Chalet.nl in het vinden van onze groep accommodatie in een prachtig skigebeid. Bedankt!”

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.