-

Skiën in Sölden 2024/2025

Wie eenmaal is Sölden is geweest, wil nooit meer anders. Het populaire skidorp heeft alles wat je als wintersporter zoekt: het gebied ligt hoog en is daardoor enorm sneeuwzeker. Je kunt er maar liefst 144 kilometer afleggen op je ski’s. En Sölden staat ook bekend om de oergezellige après-ski. Gezellig!

Sölden, ook wel ‘Heartbeat of the Alps’ genoemd, ligt in het Ötztal in Tirol. In dit immense dal vind je daarnaast nog 5 andere skigebieden die met elkaar verbonden zijn door middel van 90 liften.

Waar kun je skiën in Sölden?

Skiën doe je natuurlijk in het gebied rondom Sölden zelf. Maar als je een nog groter gebied wil ontdekken, kies je voor de Ötztal Super Skipass. Eén skipas waarmee je toegang hebt tot het hele gebied met maar liefst 363 kilometer aan pistes.

6x skigebieden in het Ötztal

  • Sölden
  • Obergurgl-Hochgurgl
  • Hochoetz-Kühtai
  • Vent
  • Gries
  • Niederthai

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Sölden 2022 - waar kun je skiën in Sölden?

Wat voor pistes vind je in Sölden?

In het gebied rondom Sölden liggen zowel blauwe, als rode en zwarte pistes. Wie net begint kan bochten oefenen op zeker 70 km aan blauwe afdalingen. Maar ook voor meer gevorderde skiërs is Sölden een geweldig skigebied. Met 45 km aan rode en 29 km aan zwarte pistes is er genoeg uitdaging te vinden. Ben je alvast benieuwd naar de verschillende pistes? Bekijk dan op deze pagina de pistekaart.

Wat voor skiliften heeft Sölden?

In het centrum van Sölden vertrekken twee gondels richting de toppen van de omliggende bergen. Aan de ene kant van het dorp pak je de Gaislachkogl die je naar 3.058 meter hoogte brengt. Vanaf hier voert een rode piste je weer naar beneden, waar je halverwege de afdaling kunt overstappen op een blauwe piste richting het dorp.

Aan de andere kant van het dorp vind je de Giggijochbahn. Deze gondel komt tot 2.284 meter waarna je met verschillende stoeltjesliften verder het gebied in kunt. In het gebied zijn relatief ook veel sleepliften te vinden, maar wie daar niet van houdt, kan prima het gebied rondkomen door alleen gebruik te maken van de vele gondels en stoeltjesliften.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Sölden 2022 - tot wanneer kun je skiën in Sölden?

Sölden opening skigebied: start- en einddatum

Ben je benieuwd van wanneer tot wanneer je kunt skiën in Sölden? Omdat je in het gebied maar liefst 2 gletsjers hebt, is het al vroeg genieten van de sneeuw. Als de condities het toelaten, gaan de liften van de Tiefenbach-gletsjer en de Rettenbach-gletsjer rond half september al draaien. Vaak loopt het skiseizoen goed door tot mei. De echte fanatiekelingen pakken dus in september al de eerste lift omhoog bij de seizoensopening. Rond de kerstvakantie in december en de voorjaarsvakantie in februari is het vaak een stuk drukker op de pistes. Wil je het liever iets rustiger, dan kun je het beste tussen de vakanties door gaan skiën in januari, maart of april.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

n je skiën in Sölden? - welke pistes zijn er in Sölden?

5x mooie accommodaties voor je wintersport in Sölden

In Sölden staan een heleboel fijne chalets en appartementen waar je heerlijk verblijft tijdens je wintersportvakantie. Om je alvast op weg te helpen, vind je hieronder onze aanbevelingen.

Boek je wintersport in Sölden bij Chalet.nl

De wintersport van 2024/2025 vier je natuurlijk in Sölden! Kunnen we je adviseren bij het maken van een keuze voor je verblijf? De reisadviseurs van Chalet.nl weten precies waar je moet zijn. Een appartement met sauna, openhaard of aan de piste? Via de website of aan de telefoon is het zó geregeld.

Wat onze klanten zeggen:

Fantastisch

“Zeer overzichtelijke site, direct terugkoppeling en zelfs telefonisch te woord gestaan. Echt fantastisch.”

Hele snelle en klantvriendelijke…

“Hele snelle en klantvriendelijke afhandeling van onze boeking. Aanvullende vragen werden steeds per omgaande en adequaat afgehandeld. Zeker een aanrader voor volgende wintersportvakanties.”

Super geregeld door Mariëlle

“Super geregeld door Mariëlle, Heel tevreden met haar service. Als het huis net zo goed verzorgd is, dan krijgen wij als groep een super vakantie.”

Ook je wintersport in Sölden boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen