-

Skiën in Oostenrijk 2024/2025

Er gaat niets boven skiën in Oostenrijk. Met meer dan 400 skigebieden en ruim 2.600 skiliften behoort Oostenrijk tot de top van grootste wintersportlanden ter wereld.

Met zoveel keuze aan grote en kleine skigebieden en dorpen kan het lastig zijn om de perfecte wintersportbestemming te vinden. Welke skigebieden zijn het mooiste? Waar is de après-ski het leukste? Op welke pistes moet je echt een keer geskied hebben? En tot wanneer is skiën mogelijk? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je hier. Maak je klaar voor een wintersport in Oostenrijk!

Waar kan je skiën in Oostenrijk?

Ben jij van plan om te gaan skiën in wintersportparadijs Oostenrijk? Dan wil je vast weten wat voor jou de beste bestemming is. Ben je op zoek naar een sneeuwzeker gebied? Vind je het leuk als een dorp echt authentiek is? Kijk je nu al uit naar de après-ski? Of moet het vooral een kindvriendelijk gebied zijn? Wat je wensen ook zijn, Oostenrijk heeft het.

Top 5 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Wil je verzekerd zijn van sneeuw en fantastische panorama’s? Dan kom je al gauw uit op een van de vele gletsjers die het land rijk is. Maar ook Sölden en de Silvretta Arena liggen hoog. Over goede sneeuwcondities hoef je je hier geen zorgen te maken.

Ontdek alle skigebieden in Oostenrijk

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Oostenrijk 2022 - Waar kan je skiën in Oostenrijk?

Top 10 authentieke skidorpen in Oostenrijk

Kan het jou niet authentiek genoeg? Oostenrijk barst van de gezellige dorpjes. Vol idyllische chalets met sierlijk houtsnijwerk en een dik pak sneeuw op het dak. Alsof je in een ansichtkaart staat. Zie je jezelf al lopen in de gemoedelijke straten van deze typisch Oostenrijkse dorpen?

Ontdek authentieke skidorpen in Oostenrijk

Top 10 gezellige après-ski-dorpen in Oostenrijk

Ook niet onbelangrijk: in Oostenrijk vind je de beste apres-ski ter wereld! De gezelligste dorpen stromen elk jaar weer vol met wintersporters die er geen genoeg van kunnen krijgen. Onze 10 favorieten als het op après-ski aankomt:

Ontdek apres-ski-bestemmingen in Oostenrijk

Top 10 kindvriendelijke dorpen in Oostenrijk

Gaan de kinderen mee? Dan is het prettig als het dorp en skigebied gericht is op kinderen. In onderstaande dorpen worden zowel op als naast de piste allerlei activiteiten voor kids georganiseerd. Bovendien lopen in de meeste dorpen Nederlandse skileraren rond. Wel zo makkelijk.

Ontdek kindvriendelijke bestemmingen in Oostenrijk

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Oostenrijk 2022 - Wat voor soorten skipistes zijn er in Oostenrijk?

Wat voor soorten skipistes zijn er in Oostenrijk?

Oostenrijk biedt een verscheidenheid aan pistes voor alle niveaus: groen, blauw, rood en zwart. Vlakke stukken en paden zijn groen. Blauwe pistes zijn licht hellend en het makkelijkste voor beginners. De rode pistes zijn al wat steiler en beter geschikt voor gevorderden. Wil je jezelf echt uitdagen? Dan kies je voor zwart; steile pistes, met moeilijk begaanbare stukken en soms veel hobbels, ook wel ‘buckels’ genoemd.

Top 10 pistes die je geskied moet hebben in Oostenrijk

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Oostenrijk 2022 - Tot wanneer kun je skiën?

Van wanneer tot wanneer loopt het wintersportseizoen in Oostenrijk?

Skiën in Oostenrijk is het hele jaar mogelijk. De vele gletsjers maken het mogelijk om zelfs in de zomer op wintersport te gaan. Maar, de allerbeste tijd om te gaan skiën in Oostenrijk is van december tot mei.

De start van de kerstvakantie, in december, is vaak de aftrap van het skiseizoen in Oostenrijk. Veel wintersporters vertrekken in die weken naar de bergen. Vooral de tweede week van de kerstvakantie, begin januari, is het drukker op de pistes. In januari, februari en maart zijn de sneeuwcondities vaak perfect. Vooral in de voorjaarsvakantie heerst er een gezellige sfeer in de bekende skigebieden, wanneer veel families met kinderen de sneeuw opzoeken om te skiën. Vanaf april wordt het rustiger, maar blijft het heerlijk om te skiën in Oostenrijk. Dankzij moderne sneeuwkanonnen draaien de meeste skiliften tot begin mei, zo geniet je extra lang van het Oostenrijkse skiseizoen.

Skimateriaal en skipassen in Oostenrijk

Ga je skiën in Oostenrijk, dan kun je natuurlijk je eigen materiaal meenemen. Heb je geen eigen ski’s? Geen probleem! In alle skidorpen kun je eenvoudig skimateriaal huren. Bovendien is huurmateriaal vaak uitstekend onderhouden en kun je ter plaatse goed advies krijgen over welke ski’s of welk snowboard het beste bij jouw niveau past. Skipassen kun je in veel gevallen al kopen wanneer je online je boeking maakt, maar ook ter plaatse is het kopen van een skipas snel geregeld. Let er wel op, dat het kopen van een skipas ter plaatse vaak net iets duurder is, dan wanneer je deze direct bijboekt.

Wat kun je naast skiën nog meer doen in Oostenrijk?

Naast skiën, kun je in Oostenrijk nog heel veel andere dingen doen tijdens je wintersport. Leuke activiteiten om te doen: rodelen, langlaufen, wandelen, fatbiken, met een zipline over het skigebied vliegen of snowtuben: in een opblaasbare band van de piste sleeën. Voor de ontspanning is zwemmen of een bezoek aan de spa populair.

Boek je wintersport bij Chalet.nl

Skiën in Oostenrijk is één groot feest. De meeste wintersporters hebben hun hart verloren aan het prachtige land. Overweeg jij om in 2024/2025 in Oostenrijk op wintersport te gaan? We helpen je graag bij het vinden van de ideale accommodatie. Boek je via Chalet.nl dan ben je verzekerd van een persoonlijke service, snelle reactie op vragen en een uitstekend verzorgde wintersportvakantie in een fantastische accommodatie. Wat onze klanten over ons zeggen:

Prima service

"Wederom een prima service bij het vinden en boeken van een bestemming voor de volgende wintersport vakantie."

Chalet.nl levert prima werk mede dankzij fantastische medewerkers

"Chalet.nl mag zich verheugen over het kunnen beschikken over zulke fantastische medewerkers. Op een uitermate vriendelijke, deskundige en snelle wijze hebben Tanja en Ariëlle gereageerd op mijn vragen en reacties. Na mijn eerste ervaringen met Chalet.nl rond het regelen van onze wintersportvakantie is dit een prima tweede ervaring! Hulde."

Altijd goede service en communicatie…

"Altijd goede service en communicatie bij Chalet.nl Al zeker 5 keer de wintersport bij hen geboekt tot volle tevredenheid."

Ook je wintersport naar Oostenrijk boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.