-

Handig overzicht van de Franse skigebieden

Heb je voor je volgende wintersport je oog op Frankrijk laten vallen? Dan vraag je je ongetwijfeld af welke skigebieden er in Frankrijk allemaal zijn. En welke Franse skigebieden het dichtste bij Nederland liggen. Je bent misschien benieuwd welke bestemmingen sneeuwzeker of kindvriendelijk zijn. Of waar je goed kunt apres-skiën?

Om je op weg te helpen, hebben we een mooi overzicht gemaakt van de populairste Franse skigebieden. Heb je eenmaal een mooie bestemming gevonden voor je volgende wintersport, dan helpen we je graag op weg met een fijn chalet of appartement dat helemaal bij je past. Misschien zelfs met een mooie aanbieding? Waar gaat jouw volgende wintersport in Frankrijk naartoe?

Overzicht van de skigebieden in Frankrijk

Met een rondje langs Google vind je al een heleboel informatie, maar een handig overzicht van de skigebieden in Frankrijk, dat ontbreekt! Eigenlijk wil je in één oogopslag op de kaart zien waar de Franse skigebieden liggen. En misschien nog wel belangrijker: hoe ver het rijden is!

De oplossing is hier: wij hebben voor jou alle skigebieden in Frankrijk in een handige en overzichtelijke Google Maps-kaart gezet. Zo zie je direct waar ze allemaal liggen en bepaal je binnen no-time de route met afstand en reistijd.

Hoe werkt het?

1.       Bekijk de kaart en zie direct waar de Franse skigebieden liggen.

2.       Klik op een skigebied en ontdek welke dorpen er in het gebied liggen.

3.       Route bepalen? Klik op een bestemming en vervolgens op het icoontje met de routepijl). In een nieuw venster wordt direct een Google Maps-kaart geopend waar je de route van jouw adres naar het betreffende skigebied kunt bepalen, inclusief afstand en reistijd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Overzicht Franse skigebieden op kaart

Welk grote Franse skigebied ligt het dichtste bij Nederland?

Het populaire en grote skigebied Les Portes du Soleil ligt het dichtste bij Nederland. Het gebied telt maar liefst 650 km aan pistes en strekt zich uit over zowel Frankrijk als Zwitserland. In Les Portes du Soleil vind je de Franse dorpen Avoriaz, Châtel, Morzine, Les Gets, Montriond, St. Jean d’Aulps, Abondance en La Chapelle d’Abondance. De Zwitserse dorpen zijn Morgins, Les Crosets, Champéry, Champoussin en Torgon.

Wat zijn populaire skigebieden in Frankrijk?

Goede vraag! Over het algemeen zijn de grotere skigebieden het populairst onder wintersporters. Les Trois Vallées staat vaak in de lijstjes en ook Paradiski Les Arcs – La Plagne, Les 2 Alpes, Alpe d’Huez en Tignes-Val d'Isère zijn veelbezocht in het winterseizoen. De gebieden hebben een gemeenschappelijke deler en dat is dat ze veel pistekilometers hebben. Perfect voor prachtige tochten op de lange latten.

Bekijk de skigebieden in Frankrijk op deze kaart

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Niet onbelangrijk is de gemiddelde sneeuwval in de Franse skigebieden. Steeds meer wintersporters vragen zich af: ligt er wel genoeg sneeuw als ik ga? Wil je echt zeker zijn van je zaak, dan kies je het beste voor een hoog gebied. Tip: kies uit een van onderstaande 5 hooggelegen bestemmingen in Frankrijk als je verzekerd wilt zijn van sneeuw.

1.       Les 2 Alpes

2.       Tignes – Val d'Isère

3.       Les Trois Vallées

4.       Paradiski Les Arcs

5.       Paradiski La Plagne

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Tignes skigebied in Frankrijk

Kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk

Gaan de kids mee op wintersport? Dan is het handig als de skischool dicht bij je accommodatie ligt. Sjouwen met kleintjes en skispullen is nooit een goed idee. Of kies voor een locatie waar je makkelijk met de auto in de buurt van de skischool (en skilift) kan parkeren. In Frankrijk is Les Trois Vallées een fijn gebied om met kinderen te gaan skiën. Als de kinderen in de skiles zitten, kun jij meters maken. Vooral Les Menuires is goed ingericht op kinderen en bij de internationale skischool Prosneige lopen vrijwel altijd Nederlandse skileraren rond. Andere kindvriendelijke gebieden in Frankrijk zijn onder meer Les Portes du Soleil (Châtel, Avoriaz en Les Gets zijn leuke dorpen), La Norma en Les 2 Alpes.

Feest in Frankrijk: de beste après-ski-bestemmingen

Is après-ski voor jou net zo belangrijk (of misschien nog wel belangrijker) dan het skiën zelf? Lees dan ook deze blog met tips voor après-ski in Frankijk.

Wintersportaanbiedingen in Frankrijk

Hopelijk hebben we je met een overzichtelijke weergave van de Franse skigebieden en alle informatie hierboven al een eind op weg kunnen helpen! De volgende stap is het vinden van een geschikte accommodatie. In ‘La douce France’ heb je fantastische chalets en appartementen, maar het kan nog wel een uitdaging zijn om iets te vinden wat precies bij je wensen aansluit. Misschien zit er iets tussen deze accommodaties aan de piste? Of wat dacht je van een chalet met sauna? En vergeet ook niet te snuffelen tussen deze aanbiedingen in Frankrijk.

Hulp nodig?

Onze reisadviseurs kennen de Franse skigebieden, dorpen en accommodaties op hun duimpje. Maak gebruik van die kennis en laat je gratis en geheel vrijblijvend adviseren. Neem contact met ons op.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.